Jong geleerd is oud gedaan… een kleine directeur.

Sinds september 2010 zijn Astrid en ik bezig met het ontwikkelen van  Donna di Oggi. Bij een kop koffie heeft Astrid  gevraagd of ik samen met haar business classes voor vrouwen wil gaan organiseren.

In een andere blog zal ik meer vertellen over het ontstaan van onze samenwerking. Dat vind ik zelf namelijk ook een leuk verhaal om te vertellen…. Maar nu wil ik alleen zeggen dat we sinds maart 2012 een stelletje zijn want op deze datum is Donna di Oggi als een vof ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel.

Wat ik vooral heel mooi vind, is dat ik op het thuisfront veel hulp krijg.  Ik werk fulltime in het onderwijs en dan ook nog eens part-time ondernemen, nou ik kan je zeggen dat is vaak schipperen. Nadat Robert Astrid heeft ontmoet en wij onze plannen hebben verteld, is Robert overtuigd van het idee. Daar waar nodig steunt hij ons.  Zeppe vindt het eveneens een goed idee en wil heel graag helpen. Hij wil meedelen in de winst………… € 1,50 is voldoende want dan kan hij een ijsje kopen…….. wel pér keer dat hij geholpen heeft, heeft hij heel zakelijk uit onderhandeld.

Ondanks het voetballen en vaderdag  ging ik aan de slag met de boekhouding voor Donna di Oggi. Ik zat op kantoor en Zeppe vroeg of hij kon helpen. Vervolgens zat hij achter de computer en heeft hij voor ons alle facturen gescand en in dropbox gezet. Wat zijn kinderen al bedreven met de computer…ik sta steeds versteld.

Tevens wilde ik een mailing versturen en ook hier heeft Zeppe goed geholpen met het zoeken van de juiste adressen. Hij vulde de enveloppen met onze flyers, plakte hij alle enveloppen dicht en deed  overal een postzegel op. Tot slot ging hij , als een echte kleine ondernemer, met de doos onder zijn arm naar het postkantoor, bij ons om de hoek, om alles af te geven. Trots kwam hij thuis om te vertellen dat de meneer van het postkantoor hem een echte zakenman vond zoals hij de spullen van Donna di Oggi weer kwam afleveren. ‘Mama, ze noemen me al de kleine directeur van  Donna di Oggi, cooool!!!’

Nou, een kleine directeur is het zeker want ik moest even later mijn handtekening zetten onder zijn factuur van  € 1,50 voor de administratie, zoals hij zo mooi schreef.

Meer lezen van Claudia? Kijk dan hier

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top