Jonge meisjes wel of niet in bikini; laten we hier eens over discussiëren!

Wat vind jij? Jonge meisjes wel of niet in bikini? Steeds vaker hoor je geluiden opgaan dat jonge meisjes niet in bikini rond zouden moeten lopen. Dat dit ‘wellicht’ op zou roepen tot onzedelijke denkwijzes en dat het voor het zelfbeeld van de jonge kinderen niet goed is dat ze zich identificeren met hun moeders, die ook een bikini dragen.

Wow hé, wat een stelling! 

Allereerst vraag ik me af waarom het voor het zelfbeeld van jonge meisjes niet goed zou zijn als ze in een bikini rondlopen. Als ik om me heen kijk zie ik niet anders dan kleine kinderen die zich willen identificeren met hun ouders. Op hoge hakken lopen, een bh aantrekken, lippenstift op doen, mijn meisje houdt regelmatig van dit soort verkleedpartijen. En uiteraard het liefst met een vriendinnetje. Ik zie daar persoonlijk geen kwaad in.

jonge meisjes wel of niet in bikini

Daar komt nog eens bij dat het zelfbeeld van mijn dochter écht wel zal stijgen, als ze naast mij in een bikini loopt 😉 . Dat strakke lijf en die bikiniproof body van vroeger ben ik namelijk wel kwijt.

Lees ook: in sexy topje naar de gymles, wat vind jij?

Jonge meisjes wel of niet in bikini

Maar buiten dat… hoe erg is het dat we ons hier nu druk om moeten gaan maken. Ik liep vroeger nog gewoon in een broekje rond toen ik 6 of 7 jaar was, volgens mij. En gelukkig hoor ik Doutzen Kroes exact hetzelfde zeggen tijdens de presentatie van haar nieuwe bikinilijn. Ook haar dochter loopt gewoon nog in een onderbroekje rond. Nu wordt die binnenkort ‘pas’ 3, maar die zal echt wel wat meer bekijks trekken dan mijn dochter 😉 .

Sta jij er bij stil dat de kans groter is dat jouw meisje wordt lastig gevallen door vervelende jongens -of misschien wel mannen- als ze in een bikini rondloopt? Laat jij je daardoor beïnvloeden en zorg je er dan voor dat jouw meisje in een badpak rondloopt?

Eerlijk is eerlijk: als mijn dochter zich thuis tijdens een verkleedpartij in een korte spijkerbroek hijst met een topje erboven wat eigenlijk tot haar ondergoed behoort, dan weet ze dat ze daar niet mee over straat mag. Dat vind ik niet nodig. Maar een bikini gewoon tijdens het zwemmen of op vakantie… waar gaat dit over?

Ben ik nu zo naïf of vind jij ook dat we eens op moeten houden met die flauwekul. Jonge meisjes wel of niet in een bikini? Laat ze dat lekker zelf bepalen! Waar zij zich goed bij voelen, dat zou de regel moeten zijn, toch?

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

8 gedachten over “Jonge meisjes wel of niet in bikini; laten we hier eens over discussiëren!”

 1. Vind het behoorlijk overdreven. Het zijn kinderen! Mijn dochtertje van 2 heeft ook alleen een zwembroekje aan als we naar het strand gaan.

 2. Niks mis mee lijkt me zo. Ik heb er zelf nog geen ervaring mee maar het zwembroekje van mijn meisjesbaby ligt al klaar in de kast. Een bikini mag ze ook van mij. Zolang ze zich er maar prettig in voelt. Mensen die dit als seksistisch zien moeten zich denk ik achter hun oren krabben. Het zijn kinderen!

 3. Ik vind wel schattig die kleine bikini’s ik had vorige jaar voor mijn 1 jarige dochter een zwembroekje en badpak vaak vond ik zwembroekje veel makkelijker en op camping lidp ze vaak in soort joggingbroekje (kort) en blote buik.
  Dit jaar wil ik beide evt bikini maar topje zal vaak uit zijn denk ik . Heerlijk ik liep zelf ook tot lang (groep 5/6) in alleen een zwemnbroekje op vakantie dan werd ik zo lekker bruin kocht dan een bikini maar deed topje dan niet altijd aan.

  Laat haar trouwens kiezen bij consultatiebureau wilde ze van de week haar romper niet uit ja dan niet hoor als ze niey bloot wil

 4. Avatar foto
  Madelon Prive

  Gek dat je volgens dit artikel alleen kunt kiezen tussen badpak en bikini. Ik erger me vooral aan het feit dat er geen meisjes-zwembroeken op de markt zijn. Er zitten toch geen borsten op dat lichaampje dus waarom moet ze een triangeltopje aan?! Waarom moeten meisjes-tepels uberhaupt bedekt worden? Dit zijn eerder vragen die ik mijzelf elke zomer afvraag…

  1. Helemaal,mee eens. Waarom zou je een meisjeslichaam ” versieren” met een topje? Of een piepklein broekje? Jongens hebben meestal een lekker zittende zwemboxer…
   Die heb ik voor meisjes nog niet gezien….

 5. Avatar foto
  Moeder van 4

  Mijn dochter van 10 gaat soms nog gewoon in haar onderbroek. Laatst waren we in de ardennen en ineens was het zo’n lekker weer dat ze in haar onderbroek onder de waterval van coo heeft gespeeld. Ze had lol dus waarom niet? Zolang het kind zich zelf prettig voelt erbij laat ik ze gewoon. Mijn pleegzoon is al vanaf zijn 2 heel angstvallig over zijn blote lichaam en kijkt elke keer heel sip naar mijn dochter die zichzelf nog niet schaamt en lekker plezier heeft.
  Mijn oudste twee dede dit ook zonder problemen tot een jaar of 11. Als er iemand een opmerking maakt zeg ik altijd dat ze bij zichzelf ter rade moeten gaan omdat hun die gedachtes dragen. Een kind is en blijft een kind zolang deze zich kind voelt en mag zijn.

 6. Belachelijk! Mijn dochtertje is 2,5 en loopt dagelijks gewoon in een zwembroekje rond. We wonen op lanzarote.. Waar gaat het allemaal over. Ik vind het als moeder zijnde niet kunnen als ze net als sommige spaanse kinderen (10) jaar soms zelfs jonger in een stringbikini lopen. Maar je mag je kleden hoe je wil. Mannen en jongens horen zich gewoon te gedragen!! Punt uit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven