Jonge ondernemers in de dop; online ligt er een wereld voor ze open

Inspirerend vind ik het, al die jonge honden die online bezig zijn om hun eigen bedrijf op te richten. Jij niet? Ik ga inmiddels zelf ook al even online mee en weet wel wat er allemaal bij komt kijken. Heel wat meer dan de meeste mensen denken, want als internet ondernemer moet je eigenlijk van alle markten thuis zijn. Je moet je website kunnen onderhouden, maar ook klanten werven, een lezerspubliek opbouwen, op de hoogte zijn van SEO en bijvoorbeeld affiliate marketing om een inkomen op te bouwen. Jonge ondernemers hebben het daarin wel wat makkelijker omdat zij nu eenmaal de technieken erachter sneller in de vingers hebben.

Ik kan dan ook met een glimlach op mijn gezicht de verhalen lezen of aanhoren van de jonge online ondernemers die vol passie en zelfvertrouwen het internet opzoeken om hun eigen toekomst vorm te geven.

Internet als 2e natuur: jonge ondernemers zijn soms vliegensvlug

Er zijn tegenwoordig nogal wat mensen die hun geld online verdienen. Dat gaat van kleine zolderkamer webshops tot immense ondernemingen die binnen no-time de grond uit gestampt worden. Ik hou ervan. Net zoals ik trouwens blij kan worden van de lokale bakker en groenteboer. Of dat leuke accessoire winkeltje op de hoek van de straat. Ik hou gewoon van ondernemers. Van hun inventiviteit en hun (meestal) aanwezige optimisme. Ze hebben hart voor hun zaak en daar zijn jonge ondernemers geen uitzondering op.

Wel valt me op dat jonge ondernemers vaak het online pad kiezen en ook dat snap ik. Online ondernemen geeft namelijk veel vrijheid, ook dat heb ik de afgelopen jaren zelf ervaren. Je hebt online ook allerlei manieren waarop je je inkomen kan verdienen. Zo ken ik bijvoorbeeld jonge ondernemers in mijn omgeving die zich volledig richten op een website met affiliate marketing en dropshipping. In de woonbranche bijvoorbeeld. Zij verkopen zelf geen producten, maar bieden wel producten op hun website aan van anderen waar zij een commissie over ontvangen. Als je maar genoeg van marketing weet en je ervoor zorgt dat je website goed gevonden wordt (SEO) dan kan je daar een heel mooi inkomen uit halen. Zo verkocht Edwin de Jong op 22-jarige leeftijd al bijvoorbeeld 20.000 fietsen per jaar via internet, terwijl hij nog geen band kan plakken!

Inventiviteit van jonge ondernemers

Maar het mooiste vind ik dat het vooral de jonge ondernemers zijn die met de beste ideeën komen. Zo las ik bijvoorbeeld het verhaal van Closure. Een jonge onderneming met dito eigenaren. Opgezet om nabestaanden van een overleden persoon werk uit handen te nemen door alle opzeggingen van abonnementen en dergelijke over te nemen. Heel slim. Niet alleen omdat het tijd bespaart, het bespaart vooral ongemak waar je als familielid niet op zit te wachten op dat moment.

Ze maken hun eigen geluk

Wat ik daarnaast enorm toejuich is dat deze jonge ondernemers echt voor zichzelf kiezen. Ik kreeg ‘vroeger’ nog met de paplepel ingegoten dat zekerheid van belang is. Dat je je toekomst moet ‘borgen’ en dat normaal doen al gek genoeg is. Maar tegenwoordig maken ze veel sneller hun eigen keuzes. Kijk je bijvoorbeeld naar de eigenaren van Vrolijkopreis.nl dan lees je dat zij beiden hun baan hebben omgezegd om de wereld rond te reizen. Ze leggen daar alles van vast in hun blog en geven hun lezerspubliek advies. Ze verdienen hun geld met het plaatsen van advertorials en het toepassen van affiliate marketing. Prachtig toch?

Mijn eigen kinderen zijn nog ‘in ontwikkeling’ als het gaat over het online ondernemen. De oudste heeft er niet veel mee, maar de jongste vertoont wel een zelfde ondernemersgedrag als ik vroeger had. Alhoewel ze iets minder gedreven is en bovenal enthousiast over alles wat voorbij komt, haha. Zo verdient ze momenteel een klein zakcentje door armbandjes te maken en online te verkopen, via Instagram en Tiktok. 11 jaar, tof toch?

1 gedachte over “Jonge ondernemers in de dop; online ligt er een wereld voor ze open”

  1. Super ! Wij zijn trots op onze dochter , 13 jaar en sinds jaar of twee eigen zaakje in Suikerspin &Popcorn en ondertussen al bekend gezicht met haar kar in de omgeving 🥰
    Door Corona ook al haar evenementen afgezegd, maar ze verkoopt nu emmertjes aan oa supermarkt en Drive in Bioscoop!
    Wil je haar volgen ;Robin’s Suikerspin&Popcorn op FB !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven