Jongen in jurk; wat als je zoon graag jurkjes draagt?

Prinsessenjurken, assepoester en sneeuwwitje, onze zoon vind het prachtig en kleed zich graag in een mooie jurk. Jongen in jurk, het is iets waar ik zelf totaal geen moeite mee heb. Hij is kind. En een kind mag kind zijn. Zo.

jongen in jurk

Jongen in jurk, het is een feestje!

Bijna drie jaar wordt hij, en hij speelt graag met vriendjes en vriendinnetjes. En als we bij die vriendinnetjes thuis komen, dan hebben ze daar uiteraard mooie verkleedkleren. Zij spelen dan allemaal mooie prinsessen. Zo ook mijn lieven jongen. Hij kijkt er wat verlegen bij maar dat is na vijf minuten ook weer over. Rondjes draaiend en zwiepend met die jurk roept hij; ‘kijk is mama, kijk is! Ik ook mooi hè! Mooie jurk hè!’ 😉 . En ja, ik vind het prachtig!

Hoe kijken anderen hiernaar?

Nu woon ik in een omgeving waar veel kerkelijke families wonen. Zelf ben ik niet van de kerk. Ik ben wel christelijk opgevoed maar heb het daar verder bij gelaten. Wat ik erg lastig vind is de manier waarop deze mensen anders kijken naar mijn kind. Zij lijken zich niet te kunnen vinden in de manier waarop ik mijn kind kind laat zijn.

Pas had ik het er met iemand over, die me vervolgens abrupt onderbrak met het volgende advies:

“Dat soort dingen moet je snel aanpakken en indammen. Wie weet wat er van komt! Dan is het einde zoek en ben jij medeplichtig. Dit moet je hem niet meegeven, je moet hem uitleggen dat het niet normaal is en niet goed! Jongens spelen met auto’s en dragen jongens kleren, meisjes hebben poppen en dragen jurkjes”.

WHAT?

Hoezo in hokjes denken? Er zijn toch genoeg jongetjes die dit op deze leeftijd bijzonder vinden? Of die bijvoorbeeld graag hun nageltjes gelakt zien?

Loopt een kleine jongen in jurk risico’s ?

Daar ben ik het dus niet mee eens! Moet ik nu ‘bang’ zijn dat mijn kind homo wordt?? En dan?? Het maakt mij niet uit welke geaardheid hij heeft, ik wil hem gelukkig zien, hoe dan ook.

En ik zal hem steunen waar ik kan. Ik zal hem leren dat hij moet doen waar hij zich goed bij voelt. Dat hij zichzelf mag zijn en zich nooit hoeft te schamen om te zijn wie hij is. Dat hij zich niks op moet laten leggen over wat goed voor hem is en wat niet, dat dat zijn eigen keuze is. Dan ben ik inderdaad medeplichtig. Medeplichtig aan zijn geluk en zijn vrijheid. Zoals het hoort. Niks meer niks minder.

Ik was zelf een meisje meisje

Vroeger was ik een echt meisjes meisje. Had poppen en barbies en liep achter een kinderwagen te flaneren in een mooie jurk. Maar toen mijn broertje ouder werd en hutten ging bouwen en bunkers maakte van gemaaid gras om militairtje te spelen, ging ik mee. Met een helm op en een groene jas met een pop onder de arm. Wat is daar mis mee?

Op het kinderdagverblijf en thuis speelt hij vrijwel altijd met auto’s, vrachtwagens en andere voertuigen. Ik denk dan ook dat hij gewoon in een ontdekfase zit. Speelgoed bij een ander is toch ook altijd leuker als thuis? Dus als we thuis geen jurkjes hebben en elders wel, dan is het logisch dat hij dat interessant vindt!

Een jurk aan in plaats van een broek

Noud vraagt weleens of ik ook een jurk voor hem wil kopen. En soms wordt hij ’s ochtends boos als ik hem dan een broek aan trek. IKKEE JURREKKK AANNNN. Om hem tegemoet te komen heb ik een tuinbroek gekocht, dat is immers ook uit een stuk gesneden en dat is een jongensjurk heb ik hem verteld. Zo is hij een jongen in jurk en apetrots als hij is wil hij deze nu het liefst elke dag aan.

Hij weet goed dat jurkjes voor meisjes zijn. Ook als ik een jurkje aantrek krijg ik wel honderd complimenten. Fred van Leer in de dop; ohhh mooi mamma, jij mooie jurk aan! Rondjes draaien?

Nu is hij bijna jarig en bedenk ik me dat het wellicht leuk is om een verkleedkist voor hem te maken. Ridder, politieman, brandweerman maar ook prinsessenjurkjes.

Een stoere vent of een mooie prinses, maakt het jullie wat uit? Herken jij de fase bij jouw zoontje of dochter dat hij of zij zich juist wil verkleden als de ander? En hoe ben jij daar mee omgegaan?

Nog meer artikelen over peuters:

 

 

 

 

 

47 gedachten over “Jongen in jurk; wat als je zoon graag jurkjes draagt?”

 1. Er is een film over dit thema gemaakt, en een boek, ze heten ‘de jongen in de jurk’ of ’the boy in the dress’, gaat over een normaal jongetje die een jurk aan wil, en dan gaan zn ouders hem helpen evenals de school, met lessen en informatie over in welke periodes en landen ‘jurkachtige’ kleding juist voor mannen is, en zn vader gaat ter ondersteuning van het zoontje ook een jurk dragen. Uiteindelijk is het een feit dat de habijten van oude geheiligden op een jurk lijken (kijk naar de kleding van sinterklaas), de advocaat-pakken, zijn jurken, de paus draagt een jurk, verschillende andere culturen dragen de mannen jurken. De ridders (bepaald geen doetjes) hadden onder de maliënkolder ter bescherming een soort tuniek-achtige halflange jurk, de Romeinen droegen toga’s, jurken dus. En idd, vergeet de Schotten ook niet, die origineel niets onder de kilts (rokken) dragen, op de lange sokken/kniekousen na. Hakken zijn, evenals maillots ontworpen voor mannen, de hakken zodat de man langer zou zijn. Tegenwoordig wordt het meer voor vrouwen en meisjes gebruikt, maar van origine was het uitsluitend voor mannen. Roze was vroeger ook juist voor jongetjes, als verzachte vorm van Rood, en blauw was voor kleine meisjes, de kleur van de heilige Maria. Echter sinds de 2e wereldoorlog is blauw ineens de kleur voor baby jongetjes geworden en roze de kleur voor baby meisjes. Gelukkig begint het de laatste jaren weer wat universeler te worden. Degenen die geinteresseerd zijn in jurken speciaal en alleen voor jongens: Littleprincecharming.
  Ik vind dit een interessant onderwerp en vind het belangrijk dat er ruimte is voor het kind om zichzelf te zijn en te ontdekken wie hij/zij nu eigenlijk is, en dat kan alleen bereikt worden door te mogen zijn, door te mogen ontdekken, en uitproberen. Een kind moet kind kunnen zijn om uiteindelijk op te kunnen groeien tot een evenwichtige en zelfverzekerde persoon. Een kind dat alles voorgeschreven krijgt en niets mag, groeit op tot een onzekere persoon met weinig tot geen eigenwaarde en raakt daardoor juist in de problemen.

 2. ik wou dat ik zo opgevoed was , want op latere lkeeftijd besefte ik me steeds meer dat ik veel liever een vrouw was geweest , ik ben er nu 100 % zeler van dat ik in het verkeerde lichaam ben geboren . in mijn vrije tijd draag ik als het maar even kan vrouwen kleding . als ik kinderen zou hebben hadden ze van mij mogen dragen wat ze wilden , wat ik alleen niet zou toestaan is dat ze homo zouden worden op later leeftijd !

  1. niemand wordt in de verkeerde lichaam geboren.
   u kunt beter naar de huisarts gaan en door laten verwijzen naar afgesloten afdeling van een ggz instelling.
   de kans is groot dat er iets in u hoofd niet goed zit

   1. Ik denk eerlijk gezegd dat jij mischien wel rijp bent voor de psychiater. Ik weet niet of jij de Wet ook een beetje kent maar discriminerende opmerkingen zijn niet toegestaan en daarbij heeft elk mens het recht op zelfbeschikking. Slavernij is trouwens ook alweer een tijdje afgeschaft. Volgens mij loop jij een paar decenia achter zoniet een paar eeuwen, laat je nakijken zou ik zeggen, er is echt iets mis met je.

 3. Over de bijbel gesproken, staat daar soms niet in in:
  Op de eerste dag schiep hij hemel en aarde
  op de tweede dag schiep hij de sterren
  op de derde dag schiep hij de planeten
  op de vierde dag schiep hij het licht
  op de vijfde dag schiep hij de dieren
  op de zesde dag schiep hij de mens,
  en nu komt het,
  op de zevende dag RUSTTE hij.
  Dus op ZES DAGEN zou alles wat zich in de ruimte zijn, geschapen;
  Als je naar de ruimte kijkt, dan zie je dat er nog steeds sterren
  BEZIG zijn met ‘geboren’ te worden; en dat duurt zo’n slordige paar miljoenen jaren.
  oh ja , de aarde zou volgens datzelfde boek IN HET MIDDEN VAN HET HELAL staan.
  Ga maar eens te raden bij astrologen (sterrenkundigen).

  1. en in de bijbel staat ook dat verboden is om het kleding te dragen van het andere geslacht.
   in de bijbel staat een vrouw zal geen manskleren dragen en een man geen vrouwenkleed aantrekken, want ieder die deze dingen doet, is de here, uw god, een gruwel.

   1. Alleen in dat mooie boek staat niet geschreven wat nu eigenlijk mannen en vrouwen wel en niet mogen dragen. Er staat niet geschreven dat rokken, jurken, hakken, make-up, etc…. uitsluitend voor vrouwen is. Ook logisch eigenlijk want dat mooie antieke mensgeschreven boek is tenslotte ook geen modeblad 😉

    1. het staat wel in het mooi boek.
     voor dat u commentaar geef ergens op.
     kunt beter eerst het oude en de nieuw testament helemaal en goed lezen.
     en als u het niet begrijpt dan moet het u uitleg gaan vragen aan de pastoor of de dominee.
     en als u het goed gelezen en evt hulp heb gevraagd bij de gereformeerd pastoor of gereformeerde dominee dan praten weer veder.
     jammer meneer piac dat u niet van god houd.

   2. Er is inderdaad echt iets mis met je. Dit wist je mischien nog niet maar de bijbel is geen modeblad 🙂 daarbij staat er nergens iets over rokken, jurken, naaldhakken, make-up e.d. Er staat niet eens beschreven dat mannen broeken zoude moeten dragen en vrouwen jurken. Nergens in de bijbel, maar dan ook nergens staat geschreven welke kledij bij welk geslacht hoort. Bijbelkennis bezit je ook al niet. Je loopt niet alleen achter maar mist daarbij ook nog eens behoorlijk wat kennis. Ik zou daar echt eens wat aan gaan doen als ik jouw was.

  2. ja dat klopt.
   maar in de bijbel staat ook het volgende.
   een vrouw zal geen mansklederen dragen en een man geen vrouwenkleed aantrekken.
   want ieder die deze dingen doet, is de heere, uw god, een gruwel.
   als u het niet begrijpt dan kunt u beste eerste uitleg vragen bij de gereformeerde pastoor of dominee.
   als u u het gevraagd hebt aan de gereformeerde pastoor of dominee en als je het begrijpt dan praten we veder.
   gelukkig hebben onze zoon van 8 en 2 dochters van 10 en 13 deze behoefte,s niet.
   ik hoop echt meneer of mevrouw fr dat u de liefde in god weer terug vind.

   mvg bas

 4. ik lees hier reacktie,s niet normaal kind moet afgepakt worden door jeugdzorg als ze met hun jurkje aanlopen dat is toch te triest om te zeggen ieder zijn mening of het wel of niet kan dat kan ik nog in mn hoofd krijgen maar kind afpakken daarom dan ben je behoorlijk ziek in je hoofd !!

  1. nee de ouders die hun zoon in een jurkje of meisjeskleding laten dragen die zijn ziek in het hoofd.
   het is niet normaal dat ouders dit soort ziekelijk gedrag toelaten.
   als onze zoon of 2 dochters dit achterlijk gedrag gaan vertonen dan laat ik ze opnemen in het gekkenhuis.

  2. nee de ouders die hun zoon in een jurkje of meisjeskleding laten dragen die zijn ziek in het hoofd.
   het is niet normaal dat ouders dit soort ziekelijk gedrag toelaten.
   een jongen hoort als een jongen gedragen en als jongen kleden.
   een meisje hoort zich als een meisje gedragen en kleden.

 5. Mijn zoontje van 5 wil het liefst elke dag prinsessen jurken aan, dit had hij al van jongs af aan. wij laten hem helemaal vrij daar in en hij kiest zelf wat hij aan wil trekken. Als als hij naar school gaat hebben we de afspraak dat hij geen jurk draagt en dat is meer omdat we niet willen dat hij gepest gaat worden. Nu kwam ik er laatst achter dat hij op school de jurken uit de verkleed kist van school aan trekt en iedereen dit helemaal normaal en prima vind. Op de bso weet hij niet hoe snel hij naar de verkleed hoek moet om zich in een jurk te hijsen. Hij heeft lange tijd gehad dat hij zei dat hij een meisje was maar sinds een half jaar is dat over en corrigeert hij mensen als ze hem met meisje aanspreken. Ik maak me in ieder geval niet druk en zie het als ontdekken, elk jongetje vind glitters en nagellak leuk. Ik draag zelf ook jurken en hakken en mijn zoontje ziet dit elke dag en kopieert mij hier in. Lang verhaal kort. Laat je niet gek maken mensen denken maar wat ze willen, het belangrijkste is dat kinderen gelukkig zijn en eigen keuzes mogen maken. Voor alle bekrompen mensen die dit anders zien zeg ik leef en laat leven.

  1. het is niet normaal dat u zoontje een jurkje aan laat doen. ik vind heel raar dat de school en bso ook toelaten dat een jongen een jurkje aan doet. als onze zoon of onze 2 dochters dit gedraag gaan vertonen dan laat ik ze persoonlijk nemen in een psychiatrische klink voor mensen met geestelijke problemen.

   1. Dan heb ik erg met uw kinderen te doen aangezien ze niet mogen zijn wie ze willen zijn. Als uw zoon bijvoorbeeld niet op voetbal wilt maar op turnen dwingt u uw zoon dan om een sport te kiezen die hem niet gelukkig maakt? Of als hij liever een roze fiets wilt ipv een blauwe? Of later een cocktail lekkerder vind dan een biertje? Je kunt een leven van een kind niet gaan beperken door in hokjes te denken daar gaat een kind doodongelukkig van worden en zich uiteindelijk van je afzetten. En omdat u iets niet normaal vind wil niet zeggen dat dat dan ook zo is. Wie heeft bedacht dat jurkjes voor meisjes zijn en broeken voor jongens. Dragen uw dochters alleen maar jurkjes? Stel je eens voor dat ze een broek dragen dat vind ik echt niet normaal 😉

 6. Als ik Debby haar reactie lees dan moet ik glimlachen over de manier hoe ze haar mening etaleert. Zij heeft totaal geen begrip voor de mensen die vechten om te voldoen aan wat de maatschappij van ons vraagt. Soms zijn gevoelens zo tegenstrijdig dat je uiteindelijk niet meer weet wat je moet doen. En wat in de bijbel staat is al door zoveel bijbelgeleerden verschillend uitgelegd. Jij legt het uit op jouw manier een ander doet het weer anders. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid in wat hij in zijn leven doet. Iemand veroordelen is zo makkelijk zonder te weten wat in iemands leven speelt.

  1. debby heb gewoon gelijk.
   het is niet normaal dat de ouders hun zoon stimuleren om jurkjes of rokjes te gaan dragen.
   jongens horen gewoon als jongen en meisjes horen als meisjes te dragen.

 7. Vroeger tot ik zo’n 4,5 jaar was, toen droeg ik (vanwege de tetradoeken die dienst deden als luier) enkel jurkjes. later, toen ik al geruime tijd “droog” was, MOEST ik opeens een hemd en broekje dragen. (wat me wel tegenstak) dus…gelaten maar gedragen tot ik zo’n jaar of zeven was, en we toen voor een maand aan zee waren. (midden jaren 1970) Toen vroeg ik of ik een jurkje mocht dragen. Van mijn tante mocht ik het, tenminste als ik van mam ook mocht. Nee dus, want jongens die droegen geen jurken.
  Nu, draag ik geregeld lange T-shirten op een korte short. Zo zijn het dan precies jurkjes
  Daar heb ik jaren spijt van gehad dat ik als kind geen jurkjes mocht dragen.

  1. normale jongens dragen vanaf de geboorte broeken en andere jongens kleding.
   en geen meisjeskleding.
   jurkjes zijn alleen voor meisjes.
   jongens horen jongenskleding te dragen en dus geen meisjeskleding.
   meisjes horen meisjeskleding te dragen en dus geen jongenskleding.
   en in de bijbel staat ook dat je geen kleding mag dragen van het andere geslacht.
   hoofdstuk 22 vers 5 in de bijbel daar staat.
   een vrouw zal geen manskleren dragen en een man geen vrouwenkleed aantrekken, want ieder die deze dingen doet, is de here, uw god, een gruwel.

   1. We weten allemaal dat Jezus lang haar had, de Schotten rokken dragen, en in veel Oost-Aziatische culturen mannen ook jurken dragen.
    Laat iedereen gewoon vrij.
    #LaRopaNoTieneGenero

    1. beste johan dat is gewoon een leugen van jezus enzovoort . mensen die kleding van het andere geslacht dragen zijn heel erg ziek in het hoofd en die ziekte is bijna niet te genezen

     1. ik ben met chantal en debby eens.
      ouders die kinderen stimuleren om kleding te dragen van het andere geslacht is niet normaal.
      die ouders moeten ze uit de ouderlijk gezag zetten. en de kinderen defentief in pleeggezin onder brengen.

   2. De tijd vergeten dat er enkel maar tetradoeken waren, een soort keukenhanddoek die dienst deed als luier of gewoon een flanellen laken in rechoekige ‘pisdoeken’ waar de baby’s in verpakt werden? Oh ja, en niet elke ouder had geld om plastieken broekjes te kopen, als die al beschikbaar waren in de winkels.
    Die doeken waren helemaal niet waterdicht en de pipi liep er gewoon los door. In jou geval zou het kind na elk plasje een nieuwe broek moeten aangetrokken krijgen; dus toen was een JURKJE zowel praktisch als economisch een goede en verantwoorde oplossing was. Moest er nu nog geen wegwerpluies zijn, dan had ELK kind nog een jurkje aan tot die ‘zindelijk’ geworden is. DUS….

    1. ja natuurlijk wat een hoop onzin heb je in verhaal.
     het is gewoon ziekelijk gedrag van de ouders.
     als onze dochters zulke gedraag gaan vertonen.
     dan laat ik ze wel opnemen in een instelling.

 8. Als het niet van de bijbel mag ( menselijke interpretatie op basis van eeuwen oude overwegend vergane documenten ) , waarom liepen romeinse ( rooms katholieke ) mannen dan met een jurk of rok-achtig kostuum aan ?

  Dit geldt trouwens ook voor Jezus. Deze liep met een jurk aan ( toga mag ook als je dat zo wilt noemen ).

  In een groot deel van de wereld lopen mannen trouwens met jurken, rokken, sarongs en noem maar op aan.

  Wat maakt ons westerlingen dan zo bijzonder om dat ook niet te doen ?

   1. Maar kleding heeft geen gesclacht, dus slaat dit ook nergens op. Jurken zijn niet specifiek voor vrouwen, en broeken zijn niet specifiek voor mannen.

    1. beste johan
     jurken en rokken zijn alleen geschikt meisjes of vrouwen.
     ouders die zoon hun stimuleren om meisjes kleding te laten dragen die zijn niet gezond bezig.

   2. In de bijbel staat ook dat God na de zondeval de mens naar de vier uithoeken van de wereld verbannen heeft. (Vier uithoeken impliceert een vierkant) dus volgens diezelfde bijbel zou de aarde een platte vierhoek zijn. Maar dat is dan een leugen want de aarde is een BOL dus…

    1. ja dat kan wel waar zijn.
     maar het is niet normaal dat de ouders zulk ziek gedraag vertonen.
     en dit soort belachelijk dingen steunen.
     deze ouders moeten ze definitief uit de ouderschap gezet worden en de kinderen in een pleeggezin onder brengen.

     1. Je zou nog maar in de Bijbel geloven. Er is gewoon teveel bewijs dat de Bijbel een leugen is. Aarde centrum van heelal? Aarde plat? Maar ook staat in de Bijbel dat andere religiën verdreven moeten worden, en dat strijdt met de Nederlandse cultuur van tolerantie.
      Religie is net dieet. Jij volgt het? Goed voor jou. Maar als iemand anders een donut eet en je zegt zo van: “Ik volg een dieet dus jij mag geen donut eten”, kan dat dan? Ik denk het niet. Precies hetzelfde met je Bijbel. Laat anderen met rust. Een jongen draagt een jurk, hoe kwetst dat jou?

 9. mag hij een meisjebadpakje aan om te zwemmmen of en binki met een zwemmenrokje aan doen of een turnpakje aan of leggings aan doen of mailot aan doen met een rokje

 10. Ik kan er niet bij dat er zoveel verschil gemaakt wordt tussen beide genders. Ik bedoel daarmee de kledingkeuze. Om je een voorbeeld te geven: Stel je hebt twee kinderen, jongen en meisje. Beide zijn ze even groot. Je koopt in de winkel in de afdeling jongens: een broek, hemd, trui, jas, schoenen, van elks twee stuks. En in de afdeling meisjes twee dezelfde jurken en twee paar dezelfde meisjesschoenen. Je gaat naar huis, en de ene dag doe je beide kinderen de ‘jongenskleren’ aan. NIEMAND zal er negatieve commentaar op hebben. Enkel, “Hee, wat tof ” Echter als je darentegen beide kinderen in die jurk hijst, dan is de kans héél groot dat je moet horen:”Maar een jongen trek je toch geen jurk aan, en die schoenen passen ook niet bij hem”. Dus mijn (bescheiden) mening is, –> Als een meisje in echte jongenskleren mag rondlopen, waarom in godsnaam mag een jongen dan geen jurk of andere meisjeskleren aan? Nu krijgen jongens/mannen die meisjes/vrouvenkleren dragen, dezelfde commentaar als vrouwen vroeger die zich mannekleding aantrokken en dat is nog nét geen 100 jaar geleden.
  Dus, mijn (bescheiden) mening is, als een kind vraagt om kleding van de andere sekse aan te doen, wie ben ik dan om dat te weigeren? MEESTAL is dat een tijdelijke periode. (vroeger reeds meermaals gezien bij buren)

 11. Er wordt te veel met twee maten en twee gewichten gewogen. Meisjes kunnen alles dragen wat ze leuk vinden, rokken, jurken in oneindig vele uitvoeringen, maar ook broeken, shorts, bermuda’s, kniebroeken, leggings enz…niemand die daar commentaar op heeft. Niemand gaat dan over hun geaardheid twijfelen. Ze gaan naar school in jurk of in jeans, zonder probleem. Maar jongens moeten steeds een broek dragen en niets anders. … Als ze eens iets dragen met wat fantasie dan worden ze daarop direct aangesproken. Dan denkt men : ze zijn niet normaal, homo of ze willen het andere geslacht zijn. Als men die bedenking niet maakt voor meisjes moet men dat ook niet doen voor jongens. Gelijke rechten aub ! Dit kan echt niet meer in deze tijd. Deze ongelijke behandeling is pure onzin. Men moest blij zijn dat die jonge knapen de moed hebben om te durven zeggen wat ze willen en blij zijn dat die jongens hun gevoeligheid voor mooie dingen en creativiteit ontwikkelen. Jongens en meisjes niet gelijk behandelen is discriminatie. Trouwens volgens de wet is crossdressing toegelaten. En ook, door jongens te verbieden om jurken en rokken enz.. te dragen ontneem je hen een groot deel van het aangename dat kleding te bieden heeft. Mooi willen zijn, zich goed voelen in bepaalde kleding, een stijl kunnen neerzetten enz…moet ook van jongens kunnen geaccepteerd worden. Waarom zouden jongens niet graag bloemen zien ? En als ze graag bloemen zien waarom zouden die dan niet op hun pennenzak of rugzak of op hun shirt mogen ? Alleen maar omdat ze “jongen” zijn ? Moeten wij jongens nog steeds blijven opvoeden in kleurloze saaiheid ? Hebben wij het recht om jongens het plezier te ontnemen om zich creatief uit te leven met kleding ? Neen, dat recht hebben we niet. Zowel jongens als meisjes moeten dezelfde rechten hebben. Dat moeten wij aanmoedigen en mensen veroordelen die het daar niet mee eens zijn.

   1. sorry het is niet normaal jongens in meisjeskleren of anders om.
    jongens horen jongens kleding te dragen en als jongen te gedragen.
    en meisjes horen meisjeskleding te dragen en als meisje te dragen.

    1. debby volgens mij ben jij in het verkeerde tijdperk geboren.
     Ik weet niet of jij ook broeken draagt, dan zou ik deze gauw weggooien als ik jouw was.

 12. Ik vind het gewoon kunnen hoor. Als hij homo zou zijn dan Is hij gewoon zo geboren, dat maakt het dragen van een jurkje echt niet uit. Ik zou hem niet elke dag in een jurkje naar school laten gaan, maar je laat hem anders ook niet elke dag in dezelfde outfit naar school. Als je kind maar blij Is toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven