Judith van Wijk, working mam van week 52

Ik ben Judith van Wijk, mama van 2 prachtige kindjes en heel gelukkig getrouwd met Maikel. Ik ben 34 jaar en al heel wat jaartjes werkzaam in het onderwijs. Ik deed de Pabo, Speciaal Onderwijs, studeerde orthopedagogiek en rolde na een aantal jaren gewerkt te hebben in Delft op een reguliere basisschool het Speciaal Onderwijs in.

Eerst stond ik daar nog voor de klas, maar na een jaar of 3 ging ik daar als ambulant begeleider werken. Ik begeleid kinderen die een cluster 4 indicatie hebben. Dit zijn veelal kinderen met een gedragsproblemen. Vaak hebben deze kinderen een psychiatrische stoornis als autisme, adhd, angstproblematiek of iets dergelijks.

Werken en een gezin

Toen ik stopte met studeren merkte ik dat ik behoefte had mijn vrije tijd anders in te vullen dan met luieren, lezen en tv kijken. Ik had toen net mijn dochter gekregen (2007) en begon Jeej.nl, een webshop in baby en kinderkleding. Ik surfte hiervoor het internet af naar hippe, maar onbekende merken uit landen als Australië en Amerika. Tijdens dat zoeken op internet vond ik nog veel meer leuke spulletjes en na 2 jaar verzamelen besloot ik hier iets mee te gaan doen.

Ik startte Hipenhot.nl, een blog waarbij ik hippe, vernieuwende webshops en producten in de spotlight zet. Nog een paar maanden later vond ik op een Amerikaanse site de Mommy Measure, een combinatie van een meetlint voor je buik en een minidagboekje voor de zwangere vrouw. Als je nu denkt: wat een hoop, dan klopt dat! Het was enorm druk. Zeker toen mijn zoontje in 2010 geboren werd kon ik het allemaal niet meer goed bolwerken. Elke dag was het een race tegen de klok: pakketjes inpakken voor Jeej en de mommy measure, blogs schrijven, mail beantwoorden en ook mijn lieve man en kindjes nog voldoende aandacht geven.

Op het juiste moment kwam Joyce van Mamsatwork voorbij met het voorstel om Jeej.nl over te nemen. Ik hoefde niet lang na te denken: geweldig dat zij mijn webshop met hernieuwd enthousiasme, maar het oude concept voort gaat zetten!

En voor mij komt er nieuwe ruimte, in mijn huis en mijn hoofd. Ruimte voor nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Hip & Hot, zoals de iPhone app en het magazine waar we mee bezig zijn. Met goed plannen, organiseren, maar ook het uit handen geven van werkzaamheden (wat ik steeds beter leer) lukt dat allemaal goed! Omdat ik het heel belangrijk vind dat ik van mijn kindjes kan genieten, denk ik er over om na mijn ouderschapsverlof nog een dagje minder te gaan werken. De ambitie om volledig te stoppen met mijn werkzaamheden in het onderwijs heb ik vooralsnog niet, maar ik merk wel dat mijn hart steeds meer bij Hip & Hot (en de mommy measure) begint te liggen. We zien wel wat de toekomst brengt. De combi vaste baan, mama zijn en een eigen bedrijf hebben bevalt in elk geval prima!

Hi, welkom bij lifestyle blog MamsatWork. Ik ben Joyce, content creator en internet ondernemer, getrouwd en moeder van een puber en een tiener.

Dit platform is van een persoonlijk blog uitgegroeid tot een lifestyle platform waar dagelijks nieuwe artikelen verschijnen. Een veelzijdig blog met onderwerpen als lifestyle, interieur, food, ondernemerschap, opvoeding, reizen, uitjes, fashion en DIY.

Je vindt hier volop inspiratie. Heb je vragen? Mail me!

3 gedachten over “Judith van Wijk, working mam van week 52”

  1. Ik kan alleen maar bewondering uitspreken voor al je dingen die je doet.
    Wil je vanaf deze plek een succesvol 2011 toewensen met Hip&Hot.

    Je bent terecht een working mam in de spotlight!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top