Jurassic World boek en app waarmee dino’s tot leven komen

Heb jij ook zo’n Jurassic World fan in huis? Of in ieder geval een dino fan? Misschien heeft hij of zij de leeftijd nog niet bereikt van de spannende dinosaurussen films, dat zou zomaar kunnen natuurlijk, maar veel (veelal) jongens hebben ‘iets’ met dinosaurussen. Zo ook die van ons. Dit Jurassic World boek was dan ook fantastisch om te reviewen.

jurassic world boek

Jurassic World boek

Ik durf gerust te beweren dat we hier in huis een soort van verslaafde Jurassic World persoonlijkheid rond hebben lopen. Daar waar hij (ja, het gaat om zoonlief), niet geïnteresseerd is in musea, loopt hij met open mond door Naturalis vanwege de dinosaurussen. Gelukkig hebben we hier bij ons in de buurt een heus Oertijdmuseum, waar hij zijn hart kan ophalen net als met dit Jurassic World boek. Ook de Jurassic World films heeft hij al redelijk vroeg gekeken. Spannend, dat wel, maar hij moest en zou ze kijken. Dicht tegen ons aan, samen op de bank met zo nu en dan een kussen voor het gezicht (hij én ik 😉 ), fantastisch vond hij dat!

Ook koos hij er onlangs voor om samen met zijn vader naar The Good Dinosaur te gaan, toen ik met mijn meisje, en nog wat aanhang, naar Zootropolis ging. Hij (11 jaar) wilde persé naar de dino film en niet met ons mee. I rest my case 😉 . Een zeer aangrijpende film trouwens, want hij én zijn vader kwamen allebei met rood betraande ogen de zaal uit, een blogje waard 😉 .

Dit dinosaurus boek brengt leven in je huiskamer

Hij sprong dan ook een gat in de lucht toen ik op de proppen kwam met een nieuw boek. Het Jurassic World boek, in het Nederlands, met bijbehorende app waarmee je de dinosaurussen tot leven kan brengen. Huh? Ja, dat dacht ik ook!

Hoe werkt dat dan, ik hoor het je denken. Nou, dat heb ik even moeten bekijken, ik geef het eerlijk toe. Al eerder had ik gehoord van augmented reality, een technologie waarmee elementen computergestuurd toegevoegd worden aan het beeld van de werkelijkheid. Met andere woorden; je staat in je huiskamer en je kan een dinosaurus door je huiskamer laten lopen! IIIIEEEEKKKKS. Dichterbij dan dit komt het niet, haha.

De grijpgrage handen van zoonlief, maar ook dochterlief, maakten het niet eenvoudig om in alle rust even te lezen hoe het werkte, maar in principe is het heel simpel. Het is even kort uitvogelen, een appje downloaden en je kan aan de slag. De app die hoort bij dit Jurassic World boek kan je gratis downloaden, en er zitten 5 levensgrote dinosaurussen ‘in’, die er op aanvraag ‘uit’ komen. De meest bijzondere en aansprekende dino’s kan je tot leven roepen; de Stegosaurus, de Velociraptor, de T-Rex, de Triceratops en de genetische gemanipuleerde Indominus Rex.

jurassic world boek dino klein

Heb jij een liefhebber in huis? Zeker weten dat hij een van de bovenstaande dinosaurussen uit het boek van Jurassic World kent!

App bij het Jurassic World boek

Je kind kan alleen met de app aan de slag en zich vermaken met de dinosaurus die hij (of zij) gekozen heeft, maar je kan de app ook op een tweede device installeren en samen met een vriendje bijvoorbeeld spelen. Je kiest dan allebei een andere dinosaurus en krijgt beide dinosaurussen via je eigen tablet in beeld! Alleen je eigen gekozen dinosaurus kan je ‘besturen’. Je hoort ze brullen en ik heb zelfs het idee dat je de grond voelt trillen… of ik raak een beetje het gevoel kwijt tussen reality en augmented reality, dat zou ook zomaar kunnen.

jurassic world boek dino

Wat ik zelf fantastisch vind aan dit boek is dat je ze levensgroot in beeld kan krijgen. Ik kreeg eerlijk gezegd de eerste keer een soort van rilling. Bizar groot zijn ze! Als een dinosaurus life-size is, dan kan je er niet meer mee lopen, maar je kan er wel omheen lopen, én bijvoorbeeld een van je vrienden vragen erbij te gaan staan voor een foto.

Al met al is het even geleden dat ik zo’n bijzonder boek als dit Jurassic World boek tegen ben gekomen. Ik hou wel van een beetje techniek en deze techniek vind ik persoonlijk écht vet. Het boek kan je ongetwijfeld in verschillende boekwinkels krijgen, maar in ieder geval kan je dit dinosaurus boek ook online bestellen. Heel leuk voor je eigen kind, maar ook super tof om kado te geven. 

 • Jurassic World boek
 • Nederlands
 • ISBN: 9789021560489

 

71 gedachten over “Jurassic World boek en app waarmee dino’s tot leven komen”

 1. Mijn neefje is gek op alles wat met dino’s te maken heeft. Zijn favoriet? De hmhmhmsaurus. Tja, noem me een ontaarde tante, maar na alle monster high poppen van mijn dochter bij naam te kennen, eindeloos Lego Ninjago te hebben gekeken en vaag geknikt te hebben als andere dochter een heel verhaal ophing over Cole en weetikwie en wie de sterkte ninja is, was er geen plek meer in mijn grijze brei om die Dino namen op te slaan. Maar: hij zou dit zeker weten super leuk vinden. En ik zou het leuk vinden om even met hem alleen in de Dino wereld te duiken.

 2. Wat een gaaf boek! Mijn dame van 5 jaar is al tijden gek op dinos en heeft al vele boeken geleend van de bieb.
  Ze herkende meteen de velociraptor op de foto ?.

 3. Mijn zoontje zal waarschijnlijk niet kunnen kiezen wat zijn favoriete dino is. Maar ik verwacht dat de T-rex en de Triceratops hoog eindigen.

 4. Bij mijn zoon Thomas (3 jaar) is de Inodominus Rex favoriet, hij heeft zelfs een knuffeltje in zijn bed staan. En op 2 staat de velociraptor. De klauwen op de achterpoten zijn bruuuuut volgens Thomas. Ik zelf ben meer fan van de Triceratops. Mooie kop en van alle dino’s toch het meest knuffelig!

 5. Mijn zoontje vindt alle dino’s leuk, dit boek wordt vast zijn lievelingsboek! De Stegosaurus is wel een van zijn favorieten door de stekels (platen) op zijn rug die helemaal tot zijn staart gaan!

 6. De grote gevaarlijke T-rex is de favoriet van mijn zoon. Hij houdt al van dino’s sinds hij 2 was en gromt ze altijd na. Ik noem hem dan ook mijn eigen Dylanosaurus (hij heet Dylano :-)).

 7. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Mijn zoon Nicky vin d de T-Rex een prachtige Dino, zou een geweldig prijs zijn voor mijn zoon Nicky, ik doe graag voor hem mee.

 8. De Mosasaurus, omdat deze bij ons in Maastricht daar de fossielen van hebben gevonden. Onze eigen Limburgse dinosaurus. Het hele gezin heeft de Mosasaurus als favoriet

 9. Avatar foto
  Simone Manheim

  Origineel is het niet, maar de T Rex is toch echt de favoriet van mijn neefje. Ook de enige waarvan IK de naam kan onthouden overigens. Hij kent er voor mijn gevoel wel 100 en weet over allemaal ook wel iets te vertellen, wat hij dan ook maar al te graag doet 😉 Ik durf te wedden dat hij dit boek met deze techniek fantastisch zou vinden. Zijn grote broer is niet van de Dino’s maar des te meer van de computers en de techniek dus ik denk dat die het om zijn eigen redenen ook heel gaaf zou vinden!! En dat vinden wij dan weer heel leuk, als de jongens met zijn tweeën lief ergens mee bezig zijn 😀

 10. Avatar foto
  Mirjam Hellingman

  Mijn dochter Sterre van 9 is helemaal gek op alles van de natuur en door haar vriendje besmet door het Dino virus. We hebben voor zijn verjaardag een prachtig Dino boek gekocht, maar kon zien dat ze eigenlijk jaloers is. Zorgvuldig had ze er ook nog een paar mooie dino figuurtjes bijgekocht. Sterre vind vooral de vliegende dino’s heel bijzonder. Ik weet zeker dat dit boek mijn dochter en haar vriendje heel veel plezier zal geven! Ik zie ze samen al op de boek zitten te genieten.

 11. Avatar foto
  Erika van koert

  He wat een gaaf iets. Mocht ik niet winnen zal ik het zeker onthouden als cadeautip voor onze zoon Levi van 7 die gek is van dino’s.
  Volgens mij heeft hij niet echt een favoriet maar vind hij verschillende soorten leuk. Ik denk dat de T-Rex voor de meeste kinderen wel een van de grote favorieten is door zijn grootte en enge uiterlijk

 12. O dit zou zo gaaf zijn mijn jongens zijn allebei gek op dino’s en op hun tablets.
  Oudste vind triserotops (?) geweldig en de jongste is fan van t-rex

 13. Avatar foto
  Annelaure van Zomeren

  Mijn zoontje is helemaal weg van de stegosaurus, omdat die er zo bijzonder uit ziet. Maar eigenlijk vindt hij alle dinosaurussen machtig interessant. Hij zou zo blij zijn met dit boek!

 14. De Brontosaurus is bij mijn kleinzoon favoriet.
  Een niet agressieve dino, die planten eet.
  Gigantisch groot en daarom geniet hij ontzag .
  Graag doe ik mee voor hem.

 15. Leuke actie! de kleine bij ons is helemaal fan van de t rex. samen pas geleden nog de films gekeken die ik vroeger leuk vond van jurassic parc vond die nog wel spannend hoor maar sinds dien is hij toch helemaal fan

 16. Ik kende dit echt helemaal niet maar wat ontzettend gaaf zeg. Jammer genoeg kan ik hier geen foto insturen, maar zoontje jarno heeft een keer een dinosaurus op zijn gezicht laten schminken en sindsdien is hij er verzot op. Leuk voor zijn verjaardag, hij wordt 21-3 3 jaar!

 17. Avatar foto
  Miranda van de Noort

  Onze zoon 4 jaar is ook helemaal weg van dinosaurussen. Vooral de Diplodocus! Ook zijn we naar de goo dinosaurus geweest en platvoet vind hij ook geweldig! Hij speelt graag met zijn dinosaurus collectie en met het tiptoi boek over de dinosaurusen! Dus dit boek zal zeker voor hem een geweldige uitbreiding zijn!

 18. Mijn oppaskindje is helemaal gek op Dino’s zijn favoriet is natuurlijk de T Rex waarom omdat die er zo geweldig uit ziet en hij is de sterkte en de gemeenste.
  Ik zou hem hier zeker een plezier mee doen hihi

 19. Avatar foto
  Frans Jurriens

  De “Dinosaurus Rex” wordt hier altijd als eerste geroepen haha! Ik moet dan altijd lachen hoe schattig het is als ze hun eigen verwoordingen maken en boos worden als je ze voorzichtig probeerd te verbeteren 🙂 Misschien wordt er meer opgestoken van zo’n dik boek als dit 😀

 20. Avatar foto
  Corry Homma

  Raar maar waar is mijn dochtertje Marrit (6) helemaal gek op dino’s. Haar bed ligt er vol mee en bij een bezoekje aan dierentuin Amersfoort is zij niet uit het dinobos te slepen.
  Ze zou het fantastisch vinden om met een “echte” T rex te kunnen spelen.

 21. Mijn zoon jordi, 12 jr en dochter Annick, 10 jr zijn gek op dino’s. De dilophosaurus is hun favoriete dino.

  Ze voelen zich te groot voor het meeste speelgoed maar kunnen zich urenlang vermaken met de dinosaurussen verzameling.

 22. Avatar foto
  Linda vergouwen-vermaire

  Triceratop vind mijn boy geweldig!! Vanwege zijn hoorns en mooie kraag in zijn nek!! Hij heeft hem in knuffel en van playmobil en verzint ermee de spannenste verhalen… Heb ooit een dino handpop gescoord bij de action… Die gaat zelfs mee naar bed niets leukers om mensen teclaten schrikken met een dino aan je hand!!

 23. De oudste van bijna 4 heeft niet 1 bepaalde Dino als favoriet. Ze zijn gewoon allemaal favoriet ? hij heeft een kast vol met truien en shirts. Maar kiest hoe dan ook elke dag voor 1 van zijn dinosaurus truien..
  Laten we maar niet over zijn dinosaurus verzameling beginnen ?

 24. Een vliegende dino is hier de favoriet. Ze zou er zo graag zelf op willen vliegen. Mijn dochter die 13 maart 7 wordt zou dit boek te gek vinden en zo een reden om weet Op de tablet te gaan. Want papa zou dit ook cool vinden.

 25. Oh wat een vet boek!! Als we niet winnen, ga ik hem voor mijn oudste zoon kopen voor zijn allereerste rapport volgende week. Hij is helemaal gek op dino’s, groot en klein. Hij bouwt ook regelmatig een “museum” in zijn kamer van al zijn dino’s. Favoriet is de Triceratops!

 26. Avatar foto
  Greetje Heller

  Voor mijn zoon is de T-rex de favouriet.Hij kan erg lang naar de verzameling kijken.Ook leest hij er veel over.

 27. Avatar foto
  Esther giesselbach

  Mijn zoon van 3 is helemaal gek van dino’s.. Ook wij zijn naar The Good Dinosaur geweest en hij was van de week jarig en had het alleen maar over dino’s .. Hij kreeg voor zijn verjaardag een dino robot en is er helemaal weg van. Vandaag vieren we zijn verjaardag en alles is versierd in dinostijl. Vannacht slaapt hij ook weer in zijn dino pyjama in onder zn dino dekbed ?

 28. Avatar foto
  Lena Bruggink

  Erg leuk voor mijn kleinzoon Joshua van 7 die al zo Lang dino’s leuk vind. En ze al zo goed van naam kent. Hij zal dit geweldig vinden.

 29. Wij hebben twee Dino fans in huis. Bas van 7 en Luc van 4. Bas heeft een lichtgevende dinoskelet –die hij zelf in elkaar moest zetten- van een T-Rex. Dat is zijn favoriet, vooral in het donker 😉
  Luc had een houten dino puzzel geverfd, maar toen het in elkaar gezet moest worden, braken de stukjes en was het splinterig. Luc verdrietig natuurlijk :-(… Gelukkig heeft hij nu een nieuwe Diplodocus, die overal mee naar toe gaat…. ook mee onder zijn lichtgevende dino-dekbed 😀

 30. Onze zoon van bijna 4 ziet nog geen verschil tussen de dino’s. Het is voor hem : ” MAMA kijk eens wat een coole dino!” Maar gelukkig hebben we een stoere buurjongen die wel al veel van dino’s weet. Leuk om samen dit boek te lezen en meteen de namen te leren! Zijn er meteen 2 kindjes blij met dit boek.

 31. Avatar foto
  Marielle vd Aa

  De Trex is favoriet bij Job…een jochie van 6 die een grote dino/fan is.
  Dit boek zou hem dan ook superblij maken…en nu hij zelf begint te lezen zou dit een hele mooie stimulans zijn om te doen.

 32. zoonlief is helemaal gek van dino’s, heeft ook een aantal modellen (die van zijn opa waren) in zijn kamer staan, een spreekbeurt gedaan over dino’s en hij kijkt alle films, documentaires en leest alle boeken die er komen over dino’s.
  Dit boek zou dan ook een aanwinst zijn op de collectie en de app klinkt helemaal geweldig, dat ie zijn favoriet de T-rex dan zomaar in onze woonkamer kan oproepen is natuurlijk supertof.

 33. Avatar foto
  Marlon Kok-Toet

  Super gaaf!
  Onze dierenfan van bijna 6 is al 3 jaar ook een hele grote dinogek, sinds hij platvoet zag ❤

  Zn zus wordt er soms gek van, want wat ze ook spelen, altijd haalt hij zn dino’s erbij 🙂

  Alle dinos vindt hij gaaf, de favoriete dino wisselt vaak haha, maar van de trailers op youtube vind hij de nieuwe Indominus Rex het gaafst…die kenden we nog niet natuurlijk ! Die levensgroot zien , dat zou natuurlijk super gaaf zijn 🙂

 34. Avatar foto
  Anna Wienen

  Woowww super gaaf!! Mijn neefje is helemaal gek van dinosaurussen vooral de T-Rex☺️
  Facebook: Anna York

 35. Avatar foto
  Cristel Prins

  Dit klinkt wel echt supergaaf! Mijn oudste zoon Tomas 8 jaar, is nog steeds fan van de T-Rex maar ook de Allosaurus doet het goed. Groot en gevaarlijk is belangrijk, aldus Tomas. Mijn jongste zoontje, Lars 2 jaar, loopt met onze speelgoeddinosaurussen door het huis. Hij kent ze nog niet bij naam, maar weet dat ze brullen ? Wij hebben dus ons eigen levende brullende dinootje in huis. Dat wordt nog wat! Beide zouden heel blij worden van zo’n boek, en deze mama stiekem ook ?

 36. Avatar foto
  Wendy van nek

  Wat gaaf!!! Heb twee geweldige dinosaurus fans in huis. Bij de 1 is de dilophosaurus populair, bij de ander de brachiosaurus of t-rex

 37. De T-rex blijft favoriet bij ons zoontje (Noah). Ook zijn we naar The good dinosaur geweest. Ik denk dat hij helemaal
  onder de indruk zal zijn van dit boek. Doe dus graag
  mee

 38. Ik heb 2 dino gekken in huis.mijn oudste.5 vindt de trex te coool. En mijn jongste. Bijna 3 is vd stegosaurus.vindt al die stekels heel fascinerend.
  dus ben erg benieuwd naar het boek plus de app

 39. De T-Rex is favoriet bij zoon (9) en hij mocht afgelopen jaar dan ook alle Jurassic Park films zien met als hoogtepunt Jurassic World in de bioscoop. Spannend! Een dagje Naturalis staat op zijn wensenlijst, maar ik weet zeker dat dit boek ook zeer goed ontvangen zal worden hier. Overigens is dochter (5) ook wel geïntrigeerd door dino’s, aangezien ik haar laatst betrapte op het spelen met de dino’s van haar grote broer, alleen in haar geval waren het de nieuwe huisdieren van Barbie ? Dino’s zijn dan ook té leuk! (Doet me zo denken aan mijn broertje die in de jaren 90 groot dino fan was).

  1. Super leuke actie. Mijn zoontje van 3 is gek op dino’s. Zijn favoriet is de “indominus rex” hij heeft er zelfs een knuffeltje van in bed staan. En als hij een dino kiest om mee te spelen dan is het meestal de velociraptor. De klauwen aan de achterpoten zijn bruut volgens de uk! Ikzelf ben meer fan van de Triceratops. Mooie kop en toch enigzins knuffelig (voorzover je dat kan zeggen van een dinosaurus 😉 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven