Een jurk voor een speciale gelegenheid

Met de feestdagen voor de deur zijn er veel feesten waar je terecht kan om plezier te maken. En dan wil je natuurlijk graag een jurk voor die speciale gelegenheid.

Zo zijn er veel bedrijven die bijvoorbeeld een kerstgala organiseren. Tijdens dit gala is het belangrijk om een goede outfit te dragen, die aan de dresscode voldoet. Een gala jurk zou dan natuurlijk niet misstaan. Sterker nog, dat wordt eigenlijk van je verwacht. Alhoewel een little black dress ook wel zou kunnen.

jurk speciale gelegenheid uitkiezen, check deze tips

Een gala jurk voor een speciale gelegenheid aanschaffen? 3 tips

Maar een gala jurk is toffer. En de jurk komt in een groot aantal varianten, waardoor er altijd een is die bij jouw wensen aansluit.

Tip: Zoek een galajurk uit die je met een speciale gelegenheid aan kan, maar die niet té opvallend is. Zo kan je de jurk vaker dragen zonder dat je het gevoel hebt dat ‘men’ hem al kent. Jij ziet er met zo’n jurk stijlvol uit tijdens het feest, zonder dat je hiervoor lang hoeft te zoeken.

Het kan ook anders trouwens: ik ben getrouwd in een gala jurk en een paar jaar na mijn bruiloft kon ik de jurk weer aan op een groot gala van een van mijn klanten. Hoe leuk is dat!

Maar welke factoren neem je mee in het maken van een keuze voor een speciale gelegenheids jurk? En wat zijn andere mogelijkheden voor een mooie outfit?

1. Letten op de lengte en kleur

Een mooie gala jurk komt in een groot aantal varianten. Zo zijn deze jurken in meerdere lengtes verkrijgbaar. Waar je vroeger altijd ‘in het lang’ moest op een speciale gelegenheid als een gala, kan je tegenwoordig ook in een jurk met een andere lengte komen. Gelukkig maar, want niet iedereen voelt zich goed in het lang.

Iedere lengte zorgt weer voor een geheel andere uitstraling en de ene lengte past beter bij jouw lichaamstype dan de andere. Het is daarom goed om vooraf te bepalen waar je je comfortabel in voelt.

Daarnaast zijn er een groot aantal kleuren mogelijk. Gala jurken vind je dan ook niet alleen in effen kleuren, maar ook met bijvoorbeeld bepaalde shimmers of lovertjes.

Leuk, want zo’n jurk kan je ook tijdens de feestdagen aan én bij andere speciale gelegenheden. Zo heb je een feestelijke outfit, die tegelijkertijd voor een stijlvolle uitstraling zorgt en bij de dresscode van het feest passen. 

2. Kijken naar de mouwen van de jurk bij speciale gelegenheden

Het is bij de jurk ook belangrijk dat je kijkt naar hoeveel huid je laat zien, afhankelijk van de speciale gelegenheid waar hij voor bedoeld is.

Er zijn namelijk genoeg jurken die laag uitgesneden zijn, maar ook gelegenheids jurken die juist hoger sluiten. Ook de mouwen zijn verschillend. Een laag uitgesneden jurk kan wel, maar misschien niet bij iedere gelegenheid.

Voor een feest dat voornamelijk buiten plaatsvindt, is een jurk met langere mouwen trouwens ook beter geschikt, denk je niet? In dat geval kan je met een mooie stola bijvoorbeeld zonder jas buiten zijn. Het kan daarnaast ook een chique uitstraling geven door voor lange mouwen te kiezen.

Door ook op deze aspecten van de jurk te letten, voorkom je dat je het koud krijgt en zorg je ervoor dat je altijd stijlvol gekleed bent voor die speciale gelegenheid.

Het kiezen van een geschikte gala jurk is dan ook niet altijd even makkelijk. Gelukkig is er veel aanbod, dus jouw perfecte jurk zit er vast en zeker tussen!

3. Andere jurken en het toevoegen van accessoires

Heb je een minder chique feest, maar wil je wel zo stijlvol mogelijk gekleed gaan? Dan kun je ook kiezen voor een cocktailjurk voor die speciale gelegenheid.

Een cocktailjurk is korter en vaak voorzien van bandjes die over jouw schouder zitten. Ook deze komen in een groot aantal varianten en waardoor je er vast een vindt die op jouw wensen aansluit.

De lengte kan verschillen, je hebt meerdere kleuren tot jouw beschikking en je kunt ook hier shinen door glimmers en glitters op je jurk.

Door de cocktailjurk te combineren met accessoires en mooie sieraden voor kerst maak je jouw outfit helemaal af. Het toevoegen van een ketting, armband en oorbellen zorgt er tevens voor dat je hele uitstraling tot een mooi geheel komt.

Zo is het niet alleen de jurk die je voor die speciale gelegenheid uitkiest, maar ook de accessoires die het plaatje compleet maken. Maar wij vrouwen vinden het helemaal niet erg om hier de tijd voor te nemen en vanalles uit te proberen toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven