Ca$h stapt over op Buddybites (Just Russel); wat vindt hij hiervan?

Persoonlijke hondenvoeding voor je hond, dat is Buddybites (Just Russel). Het klinkt misschien een beetje decadent; hondenvoer dat persoonlijk aan je hond wordt aangepast maar inmiddels kan ik het je volmondig aanraden. Wat een verschil met onze andere hondenvoeding zeg!

Ik vertel je graag meer over onze ervaringen in deze review over Buddybites (Just Russel).

ps. Buddybites heeft trouwens een rebranding ondergaan en heet tegenwoordig Just Russel, dan weet je dat 😉

Review: Buddybites (Just Russel) hondenvoer wordt direct verorberd

Wij hebben een wat lastige eter als hond. Als het zou gaan om restjes van tafel, dan zou hij direct alles opslurpen. Maar zijn gewone hondenbrokken daar heeft hij nooit zo’n haast mee. En dat is altijd al zo geweest.

Inmiddels is Ca$h 8 jaar en al die jaren eet hij zijn etensbak met hondenbrokken dus nooit leeg. Totdat we Buddybites (Just Russel) zijn gaan voeren.

In het verleden gaf ik hem -op aanraden van onze plaatselijke specialist in dierenvoer- hondenbrokken van Prince. En Ca$h lust ze wel, maar stond er nooit om te springen. Zodra hij zijn eten kreeg snuffelde hij aan zijn brokken en liep hij weer weg.

Soms begon hij direct te eten (met enigszins lange tanden) en dan kwam hij tot de helft van zijn bak voordat hij weer iets anders ging doen. Zijn bak leeg eten deed hij nooit.

Nu kan je natuurlijk denken dat ik hem dan teveel zou voeren, maar volgens de cijfers bleek dat toch niet het geval. En gedurende de dag at hij zijn bak wel leeg trouwens. Maar niet omdat hij het zo ontzettend lekker vond. Hoe anders is dat tegenwoordig met BuddyBites (Just Russel)!

Lees ook: Deze spullen heb je nodig voor een hond en een gezinshond kopen

Hier vind je deze hondenvoeding online

Buddybites review

Hij staat te springen om zijn Buddybites (Just Russel)

Mijn keuze voor hondenbrokken (in plaats van bijvoorbeeld vers vlees) is overigens deels gebaseerd op gemak.

In het verleden heb ik Ca$h ook wel vers vlees gegeven; van die hamburgers uit de vriezer. Die vond hij ook echt heerlijk. Het nadeel ervan is dat ik er iedere dag aan moest denken om voldoende uit de vriezer te halen voor hem.

En daarnaast is zijn bak dan zóóó snel leeg dat ik altijd het idee heb dat hij verder de hele dag honger lijdt. Liever geef ik hem dus een hondenbrok die ook een beetje vult zodat hij de rest van de dag een ’tevreden’ gevoel heeft.

En dat lukt enorm goed met deze hondenbrokken van Buddybites (Just Russel). Maar buiten dat… wordt hij er ook he-le-maal wild van!

Buddybites bot

Niet alleen van de brokken trouwens, ook het botje wat in de doos meegeleverd wordt daar wordt hij blij van.

Waarom verander je van hondenvoer bij je hond?

Je kan om meerdere redenen van hondenbrokken willen veranderen. Om te beginnen kan het zijn dat je hond er gewoon niet zo blij van wordt, zoals Ca$h bijvoorbeeld. Het liefst zie je toch dat je hond graag aan zijn eten begint, niet?

Een andere reden kan zijn dat de ontlasting van je hond niet helemaal is zoals je zou willen, of dat hij last heeft van een allergie. In alle gevallen kan ik je zeker aanraden om Buddybites (Just Russel) eens uit te proberen.

In ons geval had het dus voornamelijk te maken met zijn eetlust. Daarnaast is Ca$h niet de dunste. Eigenlijk is hij gewoon wat te dik.

Dagelijks wandelen we heel wat af, de 5 kilometer per dag halen we wel. Daar ligt het niet aan. Maar na zijn castratie is hij dikker geworden en dat is een bekend probleem.

Belangrijk is dus dat ik zijn hoeveelheid voer in de gaten hou. Met het beetje voer dat hij dan krijgt wil ik graag dat hij tevreden is (dat hij een voldoende ‘vol’ gevoel heeft) én dat hij het lekker vindt.

Dat was dus mijn motivatie om iets anders te gaan zoeken en daardoor kwam ik bij Buddybites (Just Russel) terecht.

Buddybites profiel Cash

Speciale maatvoeding van Buddybites (Just Russel) voor je hond

Buddybites (Just Russel) is erop gericht dat je hond maatvoeding krijgt. Door het invullen van alle gegevens rondom jouw hond wordt er bepaald welk type voeding het beste bij jouw hond past.

Welke brokgrootte, hoeveel eiwitten erin moeten zitten maar ook welke vezels en gezonde vetten. Zo heb je voor jouw hond (afhankelijk van type, maar ook van gewicht, dagelijkse inspanning etc.) precies passend voer.

En je weet ook nog eens hoeveel je precies moet geven, ideaal. Daarnaast krijg je een maatbeker zodat je kan zien dat je ook echt de juiste hoeveelheid voer geeft.

Zoals je hierboven ziet is de samenstelling van Ca$h helemaal op hem toegespitst. De ‘Buddy’ score is een waarde die gebaseerd wordt op een aantal vragen die je beantwoord naar aanleiding van de dagelijkse beweging maar ook de ontlasting van je hond bijvoorbeeld.

Verder bevatten de hondenbrokken van Buddybites (Just Russel) uitsluitend verse ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen.

Mocht je ook eens een proefpakket van Buddybites (Just Russel) willen proberen dan kan ik je dat zeker aanraden. Je kan zo goed kennis maken met dit merk. Daarnaast wordt de voeding ook nog eens gratis thuis geleverd.

Ben je -net als Ca$h en ik- overtuigd van dit voer, dan kan je met het flexibele abonnement ervoor zorgen dat je altijd voorraad hebt. Het systeem houdt zelf in de gaten wanneer je ongeveer door je voer heen bent en het tijd is voor een nieuwe zak voer. Ideaal!

Hier ben ik nog in de eerste week het voer aan het mengen. Je ziet dat hij de brokjes die hij niet zo lekker vindt mooi op de grond laat vallen 😉

Hoe voer van de hond veranderen

Gebruik je nu nog ander voer dan is het slim om niet radicaal van voer te veranderen. Er zijn veel honden die daar ‘last’ van hebben.

Je merkt dat doordat ze bijvoorbeeld aan de diarree raken. Het beste werkt het om de nieuwe hondenbrokken van Buddybites (Just Russel) eerst te mengen met de oude hondenbrokken gedurende een aantal dagen.

Dat doe je bijvoorbeeld door in de laatste week te mengen volgens onderstaande verhouding:

  • Eerst 2 dagen 75% oude hondenbrokken en 25% Buddybites (Just Russel) brokken
  • De volgende 2 dagen is de verhouding van oude en nieuwe hondenbrokken 50%
  • De laatste 2 dagen gebruik je 25% oude hondenbrokken en 75% nieuwe Buddybites (Just Russel) brokken
  • Nu kan je volledig overgaan op de nieuwe brokken

Naast het voer hebben ze overigens ook hele lekkere hondenkoekjes op rol. Die kan je mee bestellen zodat je ook gezonde hondenkoekjes in je kast hebt liggen als beloning.

Onze conclusie met betrekking tot de Buddybites (Just Russel) brokken

We gebruiken de Buddybites (Just Russel) hondenbrokken inmiddels al ongeveer twee maanden dus ik heb er inmiddels een duidelijke mening over kunnen vormen.

Ik wilde er graag langer gebruik van maken voordat ik er over zou schrijven, met name omdat nieuw hondenvoer in eerste instantie vaak interessant is voor de hond. Het ruikt anders en smaakt anders waardoor je hond misschien sneller geneigd is om er in het begin van te eten.

Maar als je een moeilijke eter hebt dan gaat het nieuwtje ook weer van het voer af. De hamvraag was voor mij dus ook of dat Ca$h na een paar maanden nog steeds zou genieten van zijn Buddybites (Just Russel) brokken.

Ik kan oprecht zeggen dat hij er DOL op is. Hij vindt deze nieuwe hondenbrokken echt heerlijk en zodra we thuis komen van de wandeling in de ochtend begint hij tegen me op te springen omdat hij weet dat hij eten krijgt. Zo ook in de avond als we aan het koken zijn 😉 .

Ik weet het… opvoedkundig niet zo slim om dit toe te staan, maar ik geniet ervan dat hij tegenwoordig zo graag eet. En dat alles dankzij de Buddybites (Just Russel) brokken. Ik kan dan ook niet anders dan een hele positieve review geven over dit hondenvoer. Meer reviews van anderen lees je hier.

Daarnaast is zijn ontlasting heel mooi (raar om zo te zeggen, maar toch is het zo 😉 ) en lijkt het erop dat hij wat minder ontlasting heeft. Hieruit maak ik op dat de ingrediënten van zijn hondenbrokken tegenwoordig beter opgenomen worden dan zijn oude brokken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven