Naar Kaapverdië met kinderen, om deze redenen een goed idee!

Op vakantie naar Kaapverdië met kinderen, lijkt dat je wat? Onlangs zat ik met een vriendin te kletsen en uiteraard kwam ook het onderwerp vakanties aan bod. Zij kende iemand die met haar kinderen naar Kaapverdië is geweest en daar heel enthousiast over was.

Aangezien ik graag luister en lees over vakanties was ik een al oor, dat snap je 😉 . Ook al leek Kaapverdië met kinderen me niet direct voor de hand liggend, ik besloot dat het een onderzoekje waard is. En ik moet bekennen.. ik heb me behoorlijk vergist.

Kaapverdië met kinderen

Allereerst dus maar eens mijn topografische kennis opfrissen en checken waar Kaapverdië nu precies ligt. Google is your best friend in dat geval, nietwaar?

Deze eilandengroep ligt dus ten westen van Afrika in de Noordelijke Atlantische oceaan. Niet zo gek ver bij de Canarische eilanden vandaan waar wij afgelopen meivakantie nog zaten.

Toen hebben we namelijk Tenerife met de kinderen verkend. En hoe fantastisch was dat! Niet in de laatste plaats door het heerlijke weer daar.  Datzelfde klimaat kent Kaapverdië ook! Dat is alvast één pluspunt.

Daarnaast is het 6,5 uur vliegen, wat wat mij betreft met kinderen prima te doen is. Heb je nog tips nodig lees dan even dit artikel over vliegen met een baby.

sal kaapverdie met kinderen

Eilanden van de republiek Kaapverdië

Deze eilandengroep mag dan nog niet zo bekend zijn als de Canarische eilanden, het toerisme begint ook hier langzaam door te sijpelen. Kaapverdië bestaat in totaal uit 10 eilanden, waarvan er 9 bewoond worden:

 • Sal
 • Boavista
 • São Vicente
 • Santo Antão
 • São Nicolao
 • Maio
 • Santiago
 • Fogo
 • Brava

Van deze eilanden is Sal de grootste en wellicht het meest voor de hand liggend om te bezoeken. Na het nodige speurwerk blijkt dat je voor een ontspannen vakantie op Kaapverdië hier ook écht op het goede adres bent. De strandjes zijn erg aantrekkelijk en er zijn voldoende accommodaties te vinden. Lijkt me heerlijk om daar een weekje bij te tanken.

Sal heeft namelijk talloze witte zandstranden en schijnt zeker voor watersporters helemaal het einde te zijn. Kitesufers, duikers en diepzeevissers komen hier helemaal aan hun trekken. Nu ben ik zelf niet zo’n kitesurfer (lees: eerder een angsthaas) maar walvissen spotten zoals wij op Tenerife deden? Dat kan ook hier!

En voor een dierenvriend als ik komt dat dus zeker op de must-see list te staan als we naar Kaapverdië gaan met de kinderen.

Tip: In het zuiden van Sal ligt Pedra de Lume, een zoutmeer waar je lekker in kan drijven, net als in de Dode Zee. In deze oude zoutmijn kan je voor € 5,00 per persoon je drijfvermogen uittesten en volgens velen kom je er 10 jaar jonger uit. Best het proberen waard.

Extra tip: de excursie Ansichtkaarten van Sal.

Lokale leven in Kaapverdië

Voor het lokale leven in Kaapverdië zoek je niet de toeristische plekjes op, maar ga je bijvoorbeeld naar het authentieke havenstadje Palmeira. Een havenstadje met prachtige pastelkleurige huisjes. Dit lijkt me heel mooi om te zien, zeker met de kinderen.

En als je op het eind van de dag in de haven staat dan zie je hoe de lokale bevolking de volle vissersboten binnen haalt. Mooi stukje cultuur snuiven toch?!

Kaapverdie met kinderen, botanische tuin

Ben je op Sal, maar wil je niet naar een ander eiland om te wandelen, dan kan je altijd nog de botanische tuin bezoeken in Santa Maria, ook mooi.

Wandelen op Kaapverdië met kinderen

Zoals wij afgelopen jaar ontdekt hebben vinden onze kinderen het erg leuk om op vakantie te wandelen. Op Sal ben je dan niet helemaal op het juiste adres, aangezien dat redelijk vlak is. Santo Antão voldoet dan waarschijnlijk meer aan de verwachtingen.

Dit eiland is het groenste eiland van allemaal en wordt (waarschijnlijk daarom) ook betiteld als mooiste eiland. Naast wandelen kan je er overigens ook voldoende andere sporten beoefenen zoals fietsen, paardrijden, canyoning, of klimmen. Dat laatste vinden ze hier ook super leuk trouwens.

santiago kaapverdie met kinderen

Ook het eiland Santiago voldoet uitstekend als je wilt gaan wandelen. Bijvoorbeeld naar de top van de Pico d’Antonia.

Maar je kan ook mooie kortere wandelingen maken als je kinderen nog wat jonger zijn. Ga bijvoorbeeld met je kinderen naar het Forte Real de São Filipe in de stad Cidade Velha. Een fort doet het altijd goed!

kaapverdie met kinderen, Fogo vulkaan

Een vulkaantrip op Fogo

Wat ook op mijn lijstje staat is -mochten we de Kaapverdische eilanden bezoeken- een tripje te maken naar Fogo. De vulkaan hier beslaat zo ongeveer het hele eiland.

Je kan hier naar de voet van de krater wandelen en ook het smeulende deel nog zien wat een soort van leftover is van de laatste uitbarsting in 1995. Naast de vulkaan kan je hier overigens ook nog grotten bezoeken. Een must-see als je het mij vraagt.

Het eiland São Vicente

Een leuk eiland om te verkennen. Met de auto kan je bijvoorbeeld de bergroute naar Ribeira Grande doen. Of je gaat in het weekend want dan is er veel live muziek in de stad Mindelo.

Genieten van het buitenleven en de muziek vind ik zelf een van de mooie manieren van het verkennen van een andere cultuur. Zeker als de lokale bevolking openstaat voor een toeristische pottenkijker 😉 .

Ben jij al eens op de Kaapverdische eilanden geweest met je kinderen? Heb je nog tips? Deel ze gerust! Dan ga ik hier in huis alvast een polsen hoe de rest van de neuzen staan.

1 gedachte over “Naar Kaapverdië met kinderen, om deze redenen een goed idee!”

 1. Wat leuk dat je een blog geschreven hebt!
  Ik ben even benieuwd wat je kunt doen als je een week naar Kaapverdie gaat met hele kleine kinderen (3,5 en 1,5 jaar oud).
  We zijn voornemens om naar Sal te gaan. Maar mij lijkt zo’n groen wandeleiland ook heerlijk. Hoe goed is bijvoorbeeld Santo Antão of evt Santiago te bereiken? Met een ferry?
  Hoe lang duurt zo’n reis? Ik las op een andere site dat rondreizen in Sal goed te doen is met een huurauto. En dat het eiland Sal ongeveer zo groot is als Texel. Twee eilanden is evt dan een optie. Of denk je dat het niet reëel is met 2 kleine kinderen in een week tijd?

  Alvast bedankt voor je reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven