We hebben onze eigen gave ansichtkaarten! Wil jij een kaartje sturen?

Het is officieel: al mijn vriendinnen zitten in een dip. De een vanwege de zwartepietendiscussie die weer als een donderwolk boven ons hoofd hangt. De ander vanwege de échte wolken waar nu al dagen non-stop regen uit valt. En als kers op de taart zijn we met zijn allen van onze politieke wolk afgevallen nu ‘The Donald’ de touwtjes in handen heeft gekregen in de VS. Conclusie: het zijn zware tijden. Vooral voor vrouwen, want die hebben toch al vaker last van een herfstdip dan mannen. Daarom ga ik mijn vriendinnen de komende tijd lekker in de watten leggen. Doen ze dat hopelijk ook bij mij 😉 . Hoe dan? Heel simpel, en misschien wel makkelijker dan je denkt! Een kaartje sturen, doe jij dat nog wel eens?

kaartje sturen vriendinnen

’n Kaartje sturen: altijd een succes!

Als er geen warmte is moet je het zelf creëren. De gemiddelde vrouw is nogal een koukleum en heeft daar dan ook een talent voor – we moeten wel. Zeker in dit seizoen. Maar zeg nou zelf: echt warm is een appje of mailtje natuurlijk niet. Misschien dat daarom juist met kerst nog massaal kaarten worden verstuurd. Wij vragen ons af: hoezo alleen met kerst? Juist dan komt een kaartje minder onverwacht 😉 . En een kaart in de brievenbus, die is het leukst als je hem niet verwacht. Afgezien van rouwkaarten natuurlijk.

Vroeger had ik ook alleen rond de kersttijd een uitpuilende voorraad kaarten in huis. Boring! En bovendien onpraktisch, want mijn verjaardagskaarten kwamen altijd te laat. Dus ben ik tegenwoordig aan het hamsteren geslagen als het om kaarten gaat. Mijn nieuwe motto: kaarten heb je, net als tassen, nooit te veel.

Leuk Daarnaast heeft Joyce een paar fantastische kaarten ontworpen samen met een designer en laten drukken. Nu nam het ontwerpen even tijd in beslag, maar het drukken van de ansichtkaarten was gelukkig zo gebeurd en ze zijn zóóó leuk geworden!!

Blij als ze is met deze ‘eigen’ MamsatWork kaarten willen wij natuurlijk jullie kaarten voorraad ook spekken, zodat je wat meer hippe kaartjes kan sturen die er ook echt toe doen. Vind jij ze ook tof? Doe dan mee met de winactie hieronder.

kaartje sturen

Momenten voor het versturen van een leuk kaartje

Er zijn genoeg momenten te bedenken waarbij je een kaartje kan sturen, we hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

Een kaartje sturen aan je moeder

Is moeders even helemaal van de kaart en kan ze wel een steuntje in de rug gebruiken? Of liever gezegd, een kaartje op de mat? Misschien zal niet iedereen een persoonlijke kaart van jou op waarde schatten, maar als één iemand dat doet, dan is het je moeder wel 😉 . En dit is natuurlijk een echte kaart voor moeders, met het opschrift “Good mams have sticky floors, dirty ovens and happy kids!”. En zo is het maar net 😉 .

Ook leuk… heb je een vriendin die er een beetje doorheen zit vanwege haar kinderen, haar werk en haar privé beslommeringen… ook dan werkt dit kaartje perfect! Het hoeft immers niet altijd op en top te zijn, die perfecte plaatjes die kennen we nu wel. Been there, done that! Even een hart onder de riem steken is dan supertof!

’n kaartje voor die ondernemende vriendin

Een vriendin die op wereldreis gaat? Of die een eigen zaak gaat beginnen? Ook dan kan je natuurlijk een kaartje sturen om bij die mijlpaal stil te staan. “Live your dream, don’t dream your life”: een kaart voor echte powervrouwen. Of juist voor die dromerige vriendin 🙂 . En daarnaast ook nog eens de lijfspreuk van Joyce, sinds dat ze die jaren geleden, in een ver verleden, in een brief van een tante kreeg.

Een hart onder de riem

Vrouwen kunnen nogal eens twijfelen. Over van alles, maar met name over zichzelf. Heb jij vriendinnen (of zussen, of een moeder) die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken? Even een bevestiging dat ze gewoon lekker zichzelf mogen zijn? Graag zelfs! 😉 Ga dan voor een kaartje met een sterke tekst. Als herinnering dat zij net zo sterk is! “If it works for you, don’t care about what others say!”. F*ck al die anderen die hun mening zo nodig moeten ventileren en doe het zoals het voor jou (en je gezin) goed voelt.

Een kaartje dat altijd kan (net als koffie)

Geen bijzondere reden, maar gewoon zin om weer eens bij de kletsen met je bestie? Vergeet whatsapp! Een kaartje sturen is leuk, er een ontvangen nog leuker. En als je toch al zit te appen hoef je ook niet af te spreken, maar dat is nu wel anders. Nog een voordeel van een ouderwets kaartje sturen dus. Coffee is always a good idea… net als een kaartje sturen! Zitten jullie echt in een zwartepieten-herfst-Trump dip, dan kan ik een avondje wijntjes drinken met vriendinnen trouwens ook van harte aanbevelen 😉 .

Winactie set kaartjes voor vriendinnen (ofzo)

Tuurlijk vinden wij het leuk om wat meer offline contact tussen vriendinnen, moeders of collega’s aan te moedigen, dus wij geven graag een aantal setjes met verschillende kaarten weg! Geef aan wie je welke kaart zou willen sturen en waarom. En misschien weet jij zelf nog een spreuk die je graag op een kaart zou willen zien? Let us know! Wie weet komt die dan wel op de volgende set kaarten 😉 . De actie duurt tot 25 November 2016.

Let op: deze winactie is afgelopen. De winnaars hebben bericht gehad.

Meer lezen?

16 gedachten over “We hebben onze eigen gave ansichtkaarten! Wil jij een kaartje sturen?”

 1. Wat een leuke kaartenset. Erg leuk om nog echte kaarten te sturen. Die van de koffie is erg leuk en die zou ik naar mijn goede vriendinnen willen sturen en gezellig weer eens bijkletsen 🙂 daar krijg je altyd de meeste energie van.

  Leuke qoute:
  Vriendinnen voor het leven ?

 2. Zelf spreuken bedenken, daar ligt niet zo mijn talent. Maar die kaart “van die koffie”, die zou ik wel in meervoud willen versturen naar vriendinnen. Komt er te weinig van: gewoon lekker koffie drinken en wat babbelen. Trouwens sowieso ook qua layout een erg leuke kaart.

 3. Ik zou een kaartje aan mijn zus willen sturen met een van de volgende spreuken, omdat ze altijd voor iedereen aan het zorgen en aanwezig is.
  “God could not be everywhere, and therefore he made mothers.” Jewish Proverb
  “If evolution really works, how come mothers only have two hands?” Milton Berle
  “There’s no way to be a perfect mother and a million ways to be a good one.” Jill Churchill

 4. Ik vind deze kaartenset echt heel mooi. Ik zou mijn zus hier een kaart van sturen. Een echte kaart vind ik toch veel persoonlijker dan een berichtje op Facebook of een email sturen!

 5. Avatar foto
  Anneliese de Waal

  Ik zou een kaartje aan mijn moeder sturen…..om haar heel veel gelijk en gezondheid te wensen !!.

  Groetjes Anneliese

 6. Ja hoorrrrrrrrr, een echte kaartjesstuurder meldt zich 😉 Mijn quote voor op de kaart: Lach en de wereld lacht met je mee!

 7. Super leuk! Ik zou er sowieso eentje naar mijn moeder sturen en nog eentje naar mijn beste vriendin!
  Idee voor op een kaartje: A strong cup of coffee a day keeps the doctor away

 8. Aan mijn partner omdat ze altijd voor mij en iedereen klaar staat.

  Met de spreuk : Altijd ben je er voor mij, dan verdiend een kaartje !

 9. Ik zou heel blij zijn met dit setje? daarmee zou ik mijn vaste penpals verrassen. Ik hou van post sturen en ontvangen en zoals je schrijft heb je nooit genoeg kaartjes in huis. Ik ben benieuwd!
  Idee voor n nieuw kaartje: happy mail = a happy day!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven