Kabeljauwhaasjes in de oven met ham

Heerlijke kabeljauwhaasjes in de oven, om je vingers bij af te likken. En eigenlijk zijn ze ook nog eens heel eenvoudig om te maken. Én ze passen in een koolhydraatbeperkt dieet. Nou, wat wil je nog meer. Misschien dat kabeljauw niet zo duur zou zijn, dan zou het hier nog vaker in de oven liggen 😉 . Afijn, gisteren maakte ik deze overheerlijke kabeljauwhaasjes waar we allevier van gesmuld hebben. Ook de kinderen. Ik hoop dat jullie er ook van genieten!

ps. je kan de kabeljauw ook in de airfryer klaarmaken in plaats van in de oven. Als je voor 4 personen kabeljauwhaasjes maakt dan is dat wellicht niet zo handig, maar wil je alleen voor jezelf een lekker visje maken dan is de airfryer net zo handig en een stuk sneller warm.

kabeljauwhaasjes uit de oven met ham

Kabeljauwhaasjes in de oven met tomaat en tijm

Er zijn ongetwijfeld nog meer heerlijke kabeljauw recepten te vinden, maar van deze weet ik in ieder geval zeker dat je niet teveel kcal binnenkrijgt en dat het lekker smaakt. Het past zelfs heel goed in mijn ‘Sonja Bakker’ dieet waarmee ik inmiddels 5 kilo afgevallen ben! Een volgende keer ga ik een keer een recept verzinnen van kabeljauw met een sausje erbij. Maar dit keer dus een eenvoudig gerecht dat smaakvol is en snel klaar.

Ingrediënten voor de kabeljauwhaasjes (4 personen)

  • 2 stuks kabeljauwhaasjes voor in de oven
  • 4 plakjes coburger ham
  • Peper en zout
  • 2 tomaten
  • beetje tijm

Zo maak je de kabeljauw in de oven klaar

Verwarm de oven voor op 180° voor de kabeljauwhaasjes.

Ik heb voor deze keer de kabeljauwhaasjes bij de Jumbo gehaald uit het versschap, maar normaal gesproken zou ik ze denk ik liever nog bij de visboer halen. Dan is de kwaliteit toch echt wat beter. Los daarvan smaakt dit recept heerlijk én is de vis in de supermarkt toch nog wel een stukje goedkoper dan bij de visboer.

Haal de kabeljauwhaasjes uit de verpakking en dep ze even droog. Strooi er peper en zout op. Snij de kabeljauwhaasjes door de midden zodat je 4 stukken hebt. Draai om ieder stuk een plakje coburger ham.

Vet een schaal voor de oven in en leg de kabeljauwhaasjes erin. Snij de tomaten in kwarten en leg die erlangs. Strooi wat tijm over het geheel en zet de kabeljauwhaasjes voor 10-12 minuten in de oven.

Wat trouwens ook lekker is, is deze kabeljauw op een ovenplankje in de oven laten garen. Over koken op hout heb ik eerder al een blog geschreven. De kabeljauw krijgt dan en heerlijk smaakje van het cederhout van de plank; een aanrader!

Kabeljauw uit de oven, bereidingstijd is 10-12 minuten op 180°

Wat serveer je bij de kabeljauwhaasjes met ham uit de oven?

Je kan er natuurlijk van alles bij bedenken, zoals lekkere boontjes of rijst met wat roerbakgroenten, maar ik serveerde deze keer de kabeljauwhaasjes uit de oven met een makkelijke zoete aardappelpuree en een lekker frisse salade. Een hele goede combinatie moet ik je zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven