Kampeerkroost, door Mariska Mansveld

Kamperen is niks voor ons! Althans, dat dachten wij altijd. Met je tentje op een veld vol met andere mensen en meters lopen voor je fatsoenlijk kunt plassen, leek ons geen optie. Vooral niet met ons onstuimige kroost.

Nu waren we laatst op een minicamping, gewoon zo`n omgebouwde boerderij. We waren daar om een ijsje te eten en de kinderen speelden in het speeltuintje van zo`n tentenveld. Zij vermaakten zich kostelijk en bij ons begon het te kriebelen. Misschien toch maar eens kijken voor een tent, voor de kinderen is het wel erg leuk op zo`n veldje crossen met de loopfiets, step of ander voertuig.

En zo gingen wij op een zaterdag naar een hele grote kampeerspullenwinkel. Het was er knaldruk. De kinderen liepen netjes mee, waren rustig en hielden hun handen thuis. Dat duurde niet lang. Ze werden steeds enthousiaster, doken samen iedere tent in die ze zagen en bleven maar in de weer met het open en dicht ritsen van flappen en flodders. Grondzeilen werden netjes opgerold en aan alle touwtjes moest worden getrokken. Wij probeerden ze sissend tot de orde te roepen, maar daar hadden ze geen boodschap aan. Het werd nog erger. Ze doken nu afzonderlijk van elkaar tenten in, en wij waren het overzicht compleet kwijt.

Het eens zo vredige plaatje was veranderd in een chaotische toestand. Manlief kroop achter de kleuter aan en ik tijgerde door de winkel om mijn peuter te vinden. Die verstopte zich in telkens weer in een andere ,voor mij veel te lage, tent. Uiteindelijk rende hij door de mensenmenigte en ik er achteraan…mijn nek brekend over de scheerlijnen.

Toen we ze te pakken hadden, zijn we toch maar zachtjes richting de uitgang geschuifeld. Onderweg hebben ze nog  aan een paar caravandeuren getrokken en wat stretchbedden in elkaar ge-origamied.  Eenmaal buiten kwamen we ,met het zweet op de rug, wederom tot de conclusie: kamperen is niets voor ons…zeker niet met ons onstuimige kroost!

Wil je meer lezen over Mariska? Kijk dan hier.

1 gedachte over “Kampeerkroost, door Mariska Mansveld”

  1. Ha, ha wat een vermakelijk verhaal. En ja, kampeerkroost is wel een hele goede titel. Ik herken het wel: wij gaan dan wel kamperen dit jaar, maar voordat je de spullen weer bijeen hebt die nodig zijn … In de winkel, maar ook thuis, dan is er al weer heel wat voorgevallen.

    Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vind als we eenmaal op de camping staan met alles er op en er aan, maar de voorbereidingen zou ik het liefst aan iemand anders overlaten …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven