Ik ga op kampeervakantie en neem mee…..Tja wat..?? HELP!

Vakantie is geboekt. Voor het eerst gaan wij in de zomervakantie weg en hebben we een kampeervakantie. Normaal gingen we altijd in september, lekker weg als iedereen weer terug was en weer in het gewone ritme zat. Nu door onze schoolgaande dochter is dat wat moeilijker. Op basis van mijn werk kunnen we bijzonder verlof aanvragen, er staat namelijk in mijn contract dat ik niet tijdens het hoogseizoen vakantie mag nemen, maar in overleg met mijn manager kan dat dit jaar toch, de laatste twee weken (gelukkig hebben wij in het Zuiden als laatste vakantie). En hoeft dochterlief dus in september geen twee weken te missen. Ook de school is natuurlijk hier erg blij mee.

kampeervakantie

Maar goed vakantie is dus geboekt. Dit jaar voor ons dus geen luxe all-in vakantie met het vliegtuig. Ik kan je zeggen dat dat een heel stuk goedkoper is in september (al zouden we voor ons ventje dit jaar ook de stoel in het vliegtuig moeten betalen en maakt dat het ook een stuk duurder). En lastig met al dat terrorisme, oorlogen en vluchtelingen om te bepalen waar je heen gaat. De prijzen van de veiligere bestemmingen rijzen dan ook de pan uit. Dus gaan wij dit jaar heerlijk kamperen in eigen land! Lekker naar de kust met een grote tent van ongeveer vier bij acht meter.

Wat neem ik mee op een kampeervakantie?

Inmiddels ben ik (ook al duurt het nog ruim 2 maanden) bezig met het meeneemlijstje voor onze kampeervakantie. Aangezien we vaker willen gaan kamperen moeten we dus het een en ander aanschaffen en/of lenen. Zo lenen we de tent, tentkastje en de skottelbraai van mijn ouders. Een gasstel van mijn schoonouders. We hebben al een eurostekker, luchtbedden en slaapzakken (al moeten de luchtbedden even nagekeken worden). Bij de discounter hebben we al pannen, vuilnisbak en afwasteil gekocht. Een tafel hebben we nog staan. We moeten zeker nog goede stoelen kopen en servies.

Normaal gaan we hooguit een weekendje kamperen met de vouwwagen. Nu dus met een tent. Een grote waarin we veel ruimte hebben (en dat hebben we nodig), zodat we binnen kunnen zitten als het slechter weer is (maar op de camping is ook een binnenzwembad en binnenspeeltuin). We gaan nog een keer proef kamperen in de tuin van mijn ouders, zodat we de tent alvast een keer opgezet hebben, ook altijd handig….

Vergeet ik iets? Vast en zeker! Inmiddels heb ik een beetje rondgestruind op internet en een mooie kampeerchecklijst gevonden waar al van alles op staat, misschien ook handig voor Joyce die twijfelt tussen wel of geen vakantie checklist 😉 . Maar mocht jij ervaring hebben in kamperen en je iets bedenken waar de lijst niet in voorziet… zou je me dat dan willen laten weten?

Hoi ik ben Kim, moeder van een dochter (januari 2011) en zoon (januari 2014). Ja, beide in januari geboren en er zitten maar liefst 3 hele dagen tussen hun verjaardagen in. Samen wonen wij met mijn partner (hun vader) en onze kater in een appartement in het midden van Brabant. Ik werk part-time in het toerisme. Ik werk dus onregelmatig en soms in de weekenden, ook mijn partner werkt onregelmatig en soms in de weekenden ivm zijn diensten. Het is voor ons dus wel eens een gepuzzel. Ik ben heel erg sportief en speel in competitie verband op zaterdagavond. En verder ben ik erg creatief. Zo knutsel ik vaak met de kinderen en vind ik het leuk om mijn stulpje op te fleuren met eigen gemaakte spulletjes.
Ik ga jullie meenemen in mijn creatieve, sportieve leven. Het leven met mijn partner, mijn gekke lieve spontane dochter en mijn kleine draak van een ventje in ons appartementje.

7 gedachten over “Ik ga op kampeervakantie en neem mee…..Tja wat..?? HELP!”

  1. Wij hebben ipv luchtbedden selfie inflating matrassen. Zit isolatie in waardoor het minder koud ligt als op luchtbed.

    1. Kim de Jong

      Oh dat is inderdaad ook wel een goed idee. Aangezien we toch nog moeten gaan kijken voor nieuwe matrassen!

  2. Kim de Jong

    We gaan naar Camping Julianahoeve in Renesse, Zeeland. We zijn er ooit al eens geweest (toen het nog anders heette en mijn schoonouders er een seizoensplaats hadden, 10 jaar geleden of zo hahah), maar nu zijn de faciliteiten enorm uitgebreid (binnenspeeltuin, binnenbad en spraypark). En klein stukje lopen vanaf het strand. Alles dus binnen “handbereik”.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven