Kamperen met de tent; ik heb me over laten halen door de kinderen

Het is een mooie middag in juli. Over een paar weken gaan we op vakantie! Hier heb ik onwijs veel zin in. Aftellen geblazen. Maar op deze mooie middag, terwijl ik mijn online bestelling met zomeroutfits aan het uitpakken ben, word ik er ingeluisd. Door de rest van mijn gezin. En het heeft iets te maken met kamperen met de tent. Zojuist heb ik een toezegging gedaan waar ik wellicht spijt van ga krijgen….. Onder invloed van zonnestralen, nieuwe rokjes, lachende kinders en een glaasje wijn ben ik er met twee grote voeten ingetrapt!

kamperen met de tent

Kaat gaat kamperen met de tent

Zomervakantie. Ik vind het heerlijk! De laatste jaren huurden wij een mobile home op een leuke camping in het noorden van Italië. Bij het meer van Lugano. Omdat er vorig jaar wat gedoe was op de camping en omdat we de omgeving wel hadden gezien, besloten we dit jaar voor een andere vakantiebestemming te kiezen. Dit tot groot verdriet van onze kinderen.

Fresh and Black pop up tent, een top tent!

De rest van mijn gezin, de drie-eenheid, zou graag tijdens de vakantie kamperen met de tent. De kinderen hebben het kampeerenthousiasme van hun vader. Die kampeergenen heb ik nooit gehad. Kamperen is mij van huis uit absoluut niet meegegeven. Niet dat ik het nog nooit gedaan heb. Maar toen was ik jong en financieel afhankelijk.

Voordelen van tentvakantie

Na onze vakantie afgelopen jaar, kwam de drie-eenheid al met het idee om volgend jaar met een tent te gaan kamperen. De voordelen hiervan zijn volgens hen enorm:

  • Ruimere keuzes uit campings
  • Enorme vrijheid
  • Prijstechnisch interessant: dus langer op vakantie

Maak het jezelf in ieder geval gemakkelijk(er) en neem onze kampeertips even door!

Nadelen van kamperen met de tent

De koffers waren nog niet uitgepakt of ik werd meegenomen naar allerlei campingwinkels. Het lukte de drie-eenheid bijna om me over te halen. Er bestaat een hele campingwereld waarvan ik het bestaan niet kende! Grote winkels met prachtige tenten, goede campingmeubels en hip campingservies. Bij de prachtige plastic wijnglazen ging ik zelfs bijna overstag om te gaan kamperen met de tent. Toch lukte het bij mijn standpunt te blijven:

  • Ik ben de 40 ruimschoots gepasseerd, ik ga dus echt niet op een luchtbedje slapen.
  • Ik heb thuis alle luxe, waarom zou ik op vakantie twee weken in een tentje bivakkeren?!
  • Iedere nacht moet ik minstens één keer plassen, no way dat ik ’s nachts in mijn uppie over die camping ga struinen.
  • De aanschaf van alle kampeerspullen kost een vermogen. 

Verwend

Sorry. Ieder z’n ding. Ik zou willen dat ik ook enthousiast werd van kamperen met de tent, maar het is me gewoon niet gegeven. Ik ben verwend. Dat weet ik. Sommige mensen kunnen helemaal niet op vakantie. Daar ben ik me van bewust. Maar na een jaar hard werken en sparen wil ik graag iets meer luxe dan een vakantie in een tent. Wat heeft jouw voorkeur?

Kamperen met kinderen? Hier moet je op letten

Hoe de drie-eenheid me over wist te halen

De drie-eenheid had in de gaten dat ik onvermurwbaar was. In januari boekten we dus een ruime mobile home voor twee weken in de zomervakantie. Heerlijk. Als klap op de vuurpijl gaan we ook nog eens naar de Prosecco streek. Jullie zullen begrijpen dat ik me enorm verheug.

Tent lenen en testen

Nu heeft mijn man een alleraardigste collega. Zij had al eens aangeboden hun tent te lenen. De drie-eenheid  was gelijk enthousiast, maar ik heb het al die maanden gewoon genegeerd. Dat doe ik bij mijn kinderen ook wel eens. Als ze blijven zeuren over iets, of vragen naar de bekende weg: gewoon negeren. Dat werkt heel goed. Ook bij het tenttesten, bleek. Tot vanmiddag. Die heerlijke middag in juli.

Kampeer-campagne

De drie-eenheid had een plan gesmeed. Een snood plan. Na de twee geplande vakantieweken in de mobile home in de Proseccostreek staat mij namelijk nog een verrassing te wachten.

We gaan dan nog een klein weekje ECHT kamperen. In de geleende tent van die aardige collega. Twee dolenthousiaste kinderen en een hele trotse papa overvielen me met een volledig uitgewerkte kampeer-campagne ‘kamperen met de tent’. Er werden afspraken gemaakt met de kinderen. Denk aan afwasbeurten, tent schoonhouden en dat soort zaken. Allemaal onderdeel van het grote plan. Kampeerspullen zijn geregeld en inpaklijstjes gemaakt. We gaan de tent opzetten op onze “oude” camping, wat toch een beetje als thuiskomen voelt.

We hebben de vrijheid dus bij slecht weer gaan we gewoon naar huis! Dat kan met kamperen in een tent. Uiteraard had ik tal van vragen. Hoe krijgen we alle spullen mee, gaat collega zelf niet op vakantie en wat zit er allemaal bij de geleende spullen?

Lees ook: kamperen met de tent op een minicamping in Zeeland

Een volmondige ja voor kamperen met de tent

Op iedere vraag had de drie-eenheid een pasklaar antwoord. Drie stralende snoetjes keken me dolgelukkig aan. Ik was gevangen door hun blik. Ik kon niet anders en moest wel ja zeggen. En dat deed ik ook. Volmondig ja. Ik lachte er zelfs bij.

Vakantiestress

En nu ga ik naast luxe kamperen, ook nog echt kamperen. OMG. In een tent! Hoe krijgen we alles mee, wat moet ik nog aanschaffen en…. hoe gaat het me bevallen? Normaal gesproken heb ik al vakantiestress voor we op vakantie gaan. Dit jaar krijgt het nog een derde dimensie.

De tentvakantie. Ik ga het gewoon doen! Mijn uiterste best zal ik doen om het te laten slagen. Voor mijn lieve, eigengereide drie-eenheid. Want als zij het naar hun zin hebben, heb ik het ook. Voor alle zekerheid neem ik een extra flesjes Prosecco mee vanuit de eerste vakantiebestemming. Om het leed wat tentvakantie heet, wat te verzachten. Of misschien moeten we de volgende keer toch voor een Walkie Talkie-tent gaan…

Heb jij nog kampeertips voor me of een uitgebreide vakantie checklist? Laat het weten. Deze zijn meer dan welkom! Ik wens jullie een fijne vakantie!

Shutterstock foto kamperen met de tent door wavebreakmedia

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven