Cinnamon rolls slowcooker recept, de lekkerste kaneelbroodjes maak je zelf

Ja hoor, wéér een recept voor de slowcooker. Dit keer Cinnamon rolls, ofwel kaneelbroodjes. Een heerlijk recept wat ik afgelopen weekend gemaakt heb. Waarom? Omdat ik het werk even helemaal beu was en ik gewoon persé zoetigheid moest bakken.

Ken je dat? Dat je voelt dat je chagrijnig aan het worden bent en dat alles moet wijken om in de keuken te gaan staan. Ik heb dat helaas niet wekelijks, maar achteraf is zo’n aanval eigenlijk heerlijk! Het levert in ieder geval het lekkerste cinnamon rolls slowcooker recept op wat ik ken 😉 .

Mijn eigen recept staat hieronder, maar voor degenen die willen experimenteren, heb ik een assortiment aan andere slowcooker recepten of kun je mijn e-book bestellen met heerlijke gerechten, slechts 0,13 cent per recept!- Je kan hem ook hieronder bestellen…


Slowcooker e-book(s)
Dit kan je verwachten van mijn slowcooker e-books:
heerlijke slowcooker recepten
Ingrediënten die in supermarkt verkrijgbaar zijn
Duidelijke bereidingswijze
Mogelijkheid om aantekeningen te maken
Bijhouden welke recepten jij het lekkerste vindt
60 recepten (e-book 1) en 31 (e-book 2)

slowcooker recepten e-books

 
Gebruik code
 
We gaan zorgvuldig met je gegevens om

Kaneelbroodjes recept voor de slowcooker

Nu ik een aantal weken gewoon avondeten heb klaargemaakt in de slowcooker leek het me een goed idee om eens te kijken of ik er ook wat in kan bakken dat je als lekker tussendoortje kan eten. Iets in de trant van taart, of cake ofzo. Het werden dus kaneelbroodjes. Jee, dat was lang geleden zeg dat ik die gemaakt heb. Maar het bleek nog steeds een ‘peace of cake’, of eigenlijk een uhhh… ‘peace of cinnamon rolls”.

kaneelbroodjes recept slowcooker

Wat heb je nodig om kaneelbroodjes te maken?

Het maken van de kaneelbroodjes bestaat uit 2 delen. Ten eerste moet je het deeg maken en daarnaast de vulling van de suikerlaag.

Ingrediënten deeg voor kaneelbroodjes

  • 3,5 kopje bloem
  • 1,3 kopje warm water
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel droge gist
  • 2 eetlepels honing
  • mixer met kneedhaken
  • boter (halvarine)

Ingrediënten suikerlaagje voor de cinnamon rolls

  • 0,5 kopje kristalsuiker
  • 0,5 kopje bruike suiker
  • 1,5 eetlepel kaneel

Wil je liever minder suiker eten, dan kan je hier lezen welke vervangers je goed kan gebruiken.

Lees ook: minder suiker eten met vervangers

Hoe maak je dit deeg voor kaneelbroodjes?

Je doet het warme water in een kom, voeg de gist toe en de honing en roer voorzichtig door. Laat de kom 5 minuten staan om te rusten.

Doe de bloem in de kom erbij en voeg het zout toe. Zet de mixer op de laagste stand en kneed alles voorzichtig door. Als het door elkaar zit nog 5 minuten kneden op de middelste stand. Je krijgt nu al echt een bol deeg.

Laat deze bol deeg 10 minuten rusten en rijzen op een plank die voorzien is van een heel dun laagje bloem (anti-plak).

Suikervulling: alles door elkaar husselen in een kommetje

kaneelbroodjes maken deeg

Cinnamon rolls slowcooker recept, nu rolletjes maken

kaneelbroodjes maken slowcooker

Als het deeg 10 minuten heeft gestaan kan je de bal met een ingebloemde deegroller tot een plak uitrollen. Ik heb hem uitgerolt op een (licht ingebloemde) glazen snijplank van 30×40 cm, dat ging perfect.

Een dun laagje boter er overheen smeren en dan de suikervulling er overheen doen. In plakjes snijden en die plakjes vervolgens oprollen. Heb je de plank niet voorzien van een dun laagje bloem? Dan zal je zien dat het deeg een beetje blijft plakken aan de plank. Let daar dus op!

Lees ook: chocoladecake maken in 7 minuten

In de slowcooker

Bedek de slowcooker met bakpapier en leg de kaneelbroodjes in de slowcooker met de opgerolde kant omhoog en omlaag. Je zet ze zo als het ware in de slowcooker, naast elkaar. Mooi verdelen.

cinnamon rolls maken slowcooker
  • Bereidingstijd slowcooker: 2 uur op hoogste stand
  • Voorbereiding: half uurtje

Voordat je de deksel op de slowcooker doet span je eerst een servetje over de slowcooker die op deze manier net onder de deksel zit. Deze vangt de condensatie druppels op.

cinnamon rolls maken slowcooker

Na 2 uur heb je een heerlijk geurende keuken en fantastische cinnamon rolls! De smaak is verrukkelijk. De kaneelbroodjes waren in ons geval tegen elkaar aan gerezen in de slowcooker waardoor er een soort ‘breekbrood’ uit komt. Het leek wel of hij prachtig gevlochten was.

Als je jezelf niet meteen als een keukenkoningin ziet, maar wel de wens hebt om er een te worden, dan is deze online kookcursus misschien wel jouw smaakvolle avontuur. Neem een kijkje voor meer informatie!

Echt een aanrader om dit slowcooker recept een keer te maken in ieder geval. Uiteraard kan je ze ook in de oven afbakken in plaats van in de slowcooker, op 200°, ongeveer 20 minuten denk ik. Maar het slowcooker effect is toch wel dat de kaneel helemaal door de broodjes heen smelt, dat mis je denk ik als je ze zo kort in de oven doet.

De lekkerste cinnamon rolls maak je zelf. Met dit recept maak je heerlijke kaneelbroodjes om lekker van te smullen

En daar heb je het – een slowcooker recept dat je smaakpapillen zal veroveren! Laat me weten hoe het bij jou thuis uitpakt en vergeet niet om te genieten van elk heerlijk moment.

11 gedachten over “Cinnamon rolls slowcooker recept, de lekkerste kaneelbroodjes maak je zelf”

      1. Bij mij wel, alhoewel het wel even geleden is dat ik ze gemaakt heb en toen in een andere slowcooker. Ik zal ze binnenkort eens maken in mijn nieuwe slowcooker en eventuele nieuwe tips en tricks delen met jullie.

        1. Thanks Joyce voor je berichtje terug!
          ik heb ze nog een uurtje extra gegeven maar na een half uurtje begonnen ze aan één kant te verbranden. Waren wel lekker van smaak en toch bruin geworden. Ok, één kant beetje zwart 😁

  1. Lijkt mij handiger als je de uitgerolde deegplak (±1cm dikte) lekker insmeert met boter er dan een goede laag kaneelsuiker opstrooit ( kan ook gedaan worden met cocos).Bovenzijde van deze plak (2cm) niet instooien. Daarna de totale deegplak oprollen en op gelijke dikte stukken snijden en deze met ± 1 cm tussenruimte in de slowcooker of ovenschaal plaatsen.
    Indien deze in de oven worden gebakken op een warme plaats afgedekt laten rijzen totdat de deegstukjes elkaar licht raken.
    Vooruit de oven voorverwarmen op 200 C en afbakken op ca. 180 C (kan variëren van type oven) ca. 15 á 18 min.
    Ovenschaal kan worden ingeboterd en bestrooien met kaneelsuiker of gebruik bakpapier om de ovenschaal te bekleden.
    Na het afbakken direct lossen op een rekje. Let op !! Kokend hete suiker!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven