Kans op miskraam verkleinen; tijd om te slikken dames

Nederland is in rep en roer. Onderzoek heeft uitgewezen dat de kans op een miskraam verkleint kan worden als de vrouw de man oraal bevredigt. Whut? Ik snap wel dat dit wat ophef veroorzaakt. Voor mij dan ook de reden om even het onderzoek erbij te pakken en te kijken. Hoe zit dat nu met het verkleinen van de kans op een miskraam tijdens een zwangerschap.

kans op miskraam verkleinen
Stockfoto van man die vrouw troost door fizkes

Oraal bevredigen verkleint de kans op een miskraam

Je wordt er mee om de oren geslagen, met dit nieuws. Maar voor diegenen die onder een steen vandaan komen wil ik dit onderzoek toch nog even onder de aandacht brengen 😉 . Gewoon, omdat het kan.

Het blijkt dus geen broodje aap verhaal te zijn. Orale bevrediging -mits doorgeslikt- kan de kans op een miskraam verkleinen. Nee, het is het resultaat van een Nederlands onderzoek, onder andere op papier gezet door Tess Meuleman. Sperma bevat antigenen die -indien ingeslikt- sneller door het slijmvlies in de maag en de mond worden opgenomen. Deze antigenen hebben een gunstige invloed op de vrucht van de vrouw.

Het doorslikken van het zaad van de man heeft overigens niet alleen een gunstig effect op de kans op een miskraam. Het heeft ook invloed op de kans op zwangerschapsvergiftiging. Hoeveel er dan geslikt moet worden en of het op nog meer zwangerschapskwalen effect heeft, dat is dan weer niet bekend.

De geintjes op social media

Op social media zijn de grapjes natuurlijk losgebarsten. Hierboven een paar voorbeelden van reacties op het bericht van het verkleinen van de kans op een miskraam. Ik kan dat wel waarderen, alhoewel er ook ‘stemmen’ opgaan die de uitspraak van dit onderzoek voorzichtiger aanpakken. Het is niet de bedoeling dat er naar aanleiding van de publicatie van dit onderzoek vrouwen zijn die zich schuldig gaan voelen nadat ze een miskraam hebben gekregen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven