Kantoor in tuin? Kies voor een huiselijke sfeer!

Thuiswerken is een regelmatig terugkerend onderwerp op dit blog. Ik werk zelf al jaren van huis uit en sinds een paar jaar hebben veel meer mensen aan het thuis werken geproefd. Het is dan ook niet zo vreemd dat de populariteit van een kantoor in de tuin groeit.

Thuiswerken -afwisselend met het werken op kantoor- is voor veel mensen de norm geworden. Mara je wilt wel zo fijn en productief mogelijk te werk kunnen gaan. Ook als je van huis uit werkt. En daar geven wij altijd graag tips voor. Dit keer een inspiratie blog over een kantoor in je tuin. Wat zijn de mogelijkheden en hoe richt je dit in?

kantoor in tuin, dit is onmisbaar in je tuinkantoor

Kantoor in tuin: match inrichting met je huis

Natuurlijk ben je op werk in een hele andere situatie dan wanneer je lekker thuis op de bank zit. Toch kan het erg fijn zijn om op kantoor een huiselijke sfeer te hebben. Hierbij kun je denken aan verschillende kantoorplanten of schilderijen, maar ook aan materialen die je ook in huis gebruikt.

Want ook al heb je je kantoor in je tuin, een zelfde sfeer zorgt ervoor dat je je nog meer thuis voelt. Het verhoogd je productiviteit. En je bent gemotiveerder om aan de slag te gaan. Met mooie design kantoormeubels en accessoires maak je je kantoor ’the place to be. En dat is prettig, want je brengt er heel wat uurtjes door.

Hieronder lees je wat onmisbaar is in je kantoor in de tuin.

5x onmisbaar in je kantoor in de tuin

Als je de mazzel hebt dat je heen heel groot huis hebt, en kamers over hebt, dan is een kantoor in de tuin niet eens nodig. Maar dat is vaak niet het geval. Toch kan je voor niet al teveel geld een mooi kantoor (of hobbyruimte) in je tuin inrichten.

Het gebruik van ergonomische kantoormeubels

Los van de huiselijke sfeer moet je natuurlijk ook op je gezondheid letten. Kies dan ook voor ergonomische kantoormeubels om lichamelijke klachten te vermijden. Zoek bijvoorbeeld een verstelbaar bureau dat je goed op je eigen lengte kan instellen en kijk naar een ergonomische bureaustoel.

Je productiviteit verbetert hierdoor en je hebt minder snel last van nek- of rugklachten doordat je de juiste houding kan aannemen. Daarnaast kan je dan afwisselen tussen staand en zittend werken en heb je dus wat meer beweging tijdens je werk.

Zorg voor een goed verlichte, geïsoleerde en ventilerende ruimte

Een van de basisbehoeftes als je langer dan een paar uur achter elkaar in je kantoor in de tuin verblijft. Wat ongetwijfeld je doel is, aangezien je anders geen extra ruimte nodig zou hebben.

Ga je nog een kantoor in je tuin plaatsen? Denk er dan aan dat je deze elementen meeneemt in je plan en ontwerp. Heb je al een bestaande overkapping bijvoorbeeld, die je graag wilt gaan gebruiken als kantoor, dan zijn dit ook belangrijke tips.

Licht: Ondanks het feit dat je aan het werk bent en misschien wel denkt dat een goede lamp voldoende is adviseer ik je toch om te zorgen voor voldoende daglicht. Het is goed voor je algehele gemoedstoestand. Zeker als je een groene tuin hebt is het ook heel fijn om zo nu en dan even naar al het roen om je heen te kunnen kijken.

Isolatie: Zorg voor een goed geïsoleerde ruimte. Een oud tuinhuis met betontegels op zandbed is bijvoorbeeld niet geschikt als kantoor in je tuin. Je krijgt hier steenkoude voeten, zelfs als je een kachel hebt om te stoken. Dak, wanden én vloer moeten geïsoleerd zijn.

Ventilatie: de tegenhanger van goed eisolatie is natuurlijk ventilatie 😉 . Als de ruimte goed geïsoleerd is is het wel van belang dat je kan ventileren voor een goede gezondheid. Raampjes die open kunnen bijvoorbeeld, of een ventilatierooster.

Koffie en thee bij de hand

Geen goed kantoor in je tuin zonder een van onze andere basisbehoeftes. Vocht. Vocht in de vorm van koffie of thee en een glas water bijvoorbeeld. Nu kan je dit iedere keer binnen in huis gaan halen, maar we weten allemaal hoe dat gaat. Als het niet binnen handbereik is, dan wordt er te weinig gedronken.

En veel drinken tijdens je werkdag is ook heel belangrijk. Het is dus fijn als je een klein keukenblokje hebt waar je gewoon een glas water kan pakken. En met een klein espresso apparaatje, of een waterkoker heb je dan ook zo koffie en thee gezet. Je hebt misschien iets minder beweging hierdoor, maar wél meer vocht.

Goede wifi

Van huis uit werken is heerlijk, maar wordt al snel minder praktisch als je geen goed internet hebt. Goede wifi in je kantoor in de tuin is dus van belang, óf een vaste netwerkkabel vanuit huis, dat kan natuurlijk ook.

De juiste akoestiek in je kantoor in de tuin

Denk bij het maken en inrichten van je kantoor in de tuin ook aan de akoestiek. Zeker als je zelf ook regelmatig moet bellen is de akoestiek in je tuinkantoor uitermate belangrijk. Heb je een garden office maar moet de akoestiek nog verbeteren en een upgrade krijgen? Denk dan eens aan deze akoestische panelen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven