Kantoorinrichting voor working girls: restyling van mijn kantoor aan huis

Met moeite baan ik me een weg door ons kantoor. Ik hoef nog net niet mijn ellebogen te gebruiken om de weg richting bureau vrij te maken. Om mijn koffie te kunnen neerzetten moet ik eerst stapels flyers, pennen en her en der verspreide laptops aan de kant schuiven. Wanneer ik naar de wc ga, struikel ik over een kluif van de hond. Oke, bovenstaande is een ietwat overdreven versie van de werkelijkheid. Maar niet heel erg overdreven 😉 . Mijn kantoorinrichting was flut. Time for a change voor wat betreft mijn kantoor aan huis. Kijk je mee naar de restyling?

Kantoor annex rommelhok

Moeders hebben het nu eenmaal druk en opruimen is al helemaal niet zo mijn ding dus staat niet bovenaan mijn to-do list. Dat mijn kantoor aan huis is vind ik verder super handig. Thuis heb ik nu eenmaal ook de lekkerste cappuccino (ik geef toe… die van Starbucks is óók goed). Dat het ook als speelkamer voor de kids én soms voor de hond dient, is niet zo tof. Bovendien zeur ik al jaren dat ik te weinig kastruimte heb om al mijn ‘rommel’ kwijt te kunnen. Herkenbaar? Je leest het, ’t is hoog tijd voor een nieuwe kantoorinrichting. En laat deze drukke mama daar nou best eens tijd voor willen maken 😉 . Kijk… zo zag het er eerst uit. Yagh!

kantoorinrichting kantoor aan huis

Mams at Work: happy met kantoor aan huis

Hoewel we hier met alleen maar dames werken, heeft ons kantoor nooit een hele vrouwelijke touch gehad. Sterker nog, met klei en Playmobil waar je maar keek leek het misschien nog het meest op een ‘ordinair’ speelhok. Als je goed keek zag je wel dat er een aantal pc’s stonden, en dat het dus misschien toch ook als kantoor fungeerde. Op zich niets mis mee zou je denken, behalve dan dat een opgeruimd huis (en dus ook kantoor) nodig is voor een opgeruimd hoofd. En mijn hoofd raakte de laatste tijd steeds voller!

Onze kantoorinrichting kon dus duidelijk een make-over gebruiken. Gelukkig hebben zoon- en dochterlief vakantie, dus hun vakantie heb ik omgeturnd tot werkvakantie 😉 . Mooi een handje helpen en beginnen met het opbergen van hun speelgoed!

Kantoorinrichting: Onmisbare musthaves

Zodra we een beetje ruimte hebben gemaakt wordt duidelijk dat we stiekem best een groot kantoor hebben. Maar ook een heleboel spullen. Tijd dus voor een goede kast, waar we al onze ’troep’ in kunnen verstoppen. Voldoende opbergruimte was dan ook een must. Al dat gerei van de winacties moet toch ook netjes opgeborgen worden zolang het bij ons staat, niet? kantoorinrichting kantoor aan huis

En stiekem heb ik toch ook al aardig wat administratie staan! Een mooie nieuwe kast was dus een must-have. Maar wat voor iets? Ik ben helemaal geen merken freak, maar helaas voor de portemonnee heb ik toch regelmatig wél een hele dure smaak. Zo ook met de kast. Het is een schuifdeurkast met 3 delen, van in totaal 3 meter breed. Ideaal moet ik zeggen. Google is your best friend als je wat zoekt, dat blijkt wel weer 😉 . Plaatjes kijken, doorklikken en dan op zoek naar de meest schappelijke prijs, die vond ik bij de kantoorkastenshop. Logisch eigenlijk!

kantoorinrichting kantoor aan huis kast

Licht

Daarnaast heb ik in mijn kantoor aan huis nooit voldoende licht gehad. Heel irritant, zeker als je in de donkere uurtjes ook nog zit te zwoegen. Ik heb nu gekozen voor echte eyecatchers die ons kantoor een speelse touch geven. En volgens mij is dat wel gelukt; met deze Mona-toetjes lampen zouden we haast zin krijgen in de kortere winterdagen! Ik had er twee, maar heb er inmiddels nog eentje bijbesteld (een mintkleurige). Wordt het nog leuker met de pasteltintjes en twee vond ik net iets te iel. Hoe vind je ze?

kantoorinrichting kantoor aan huis lamp

Ik kan wel zeggen dat ik er helemaal verliefd op ben. Ze komen bij Gwennieslab vandaan. Zij maakt ze zelf met de hand en ik vind ze super bijzonder. Zo creatief! Als je trouwens op haar Instagram account kijkt dan zie je meer héle mooie plaatjes van hoe je deze puddinglampen kan gebruiken!

kantoorinrichting kantoor aan huis lamp

Ze zijn door manlief bevestigd op een steigerplank omdat het dak in dit deel van onze begane grond hoger is en schuin loopt. Beetje lastig om anders te bevestigen, maar ik vind het prima gelukt zo! Uiteraard heb ik er eerst nog even een witte kwast overheen gehaald.

Gezelligheid in ons kantoor aan huis

kantoor aan huis plantenzak kantoorinrichting

Planten zorgen voor zuurstof (ja duhuh) en een rustige sfeer. In dit geval had ik er behoefte aan om een gezellige, opgeruimde uitstraling te creëren met hier en daar wat kleur. Vandaar een plant in waterdichte zak in vrolijk blauw en twee upside down plantenpotjes (komen bij Coolgift vandaan) voor het raam. Achter de plantenzak hierboven zie je trouwens nog een tekstballon verstopt. Ook een grappig ding waar je wat op kan schrijven en wat tegelijk zorgt voor een beetje sfeerverlichting door het lampje wat erin zit (net zoals bij de letterbox).

kantoorinrichting kantoor aan huis met planten

Een fijn kantoor is het halve werk

We blijven vrouwen, dus vinden het minstens net zo belangrijk dat onze nieuwe kantoorinrichting stijlvol en gezellig is! En decoratie voor kantoren komt natuurlijk in alle soorten en maten. Wij zijn gegaan voor inspirerende spreuken aan de muur (“coffee is always a good idea”). Deze posters heb ik gevonden bij Juniqe. Ik vond het nogal lastig kiezen en had er zo nog 5 in mijn winkelwagen kunnen gooien, maar hé, mijn budget is ook niet oneindig zeg maar 😉 .

kantoorinrichting kantoor aan huis met framed posters

De hangende planten laten de vensterbank lekker leeg. Dat heeft een heel groot voordeel: het is makkelijk schoonmaken! Doordat de vensterbank redelijk leeg is hebben we ons ook weer uit kunnen leven. Het raam is dus versierd met krijtstiften. Dochterlief heeft een deel gedaan en toen ze geen zin meer had heb ik het afgemaakt. Erg leuk om te doen moet ik zeggen! Nu zijn het planten, maar er komen ook nog een keer huisjes op, en in de winter iets met sneeuw (of blaadjes in de herfst).

Onze to-do lijstjes bewaren we voortaan netjes in onderstaande houten opbergbakken. Want: een opgeruimd kantoor is het halve werk. Of we nu klaar zijn? Dat is nog maar de vraag 😉 .

kantoor aan huis, raamtekening bij de kantoorinrichting

Onze wishlist

Nogmaals, we blijven vrouwen, dus we hebben ook nog wel een wensenlijstje met spulletjes voor onze kantoorinrichting. Ik vind echter zelf wel dat ik genoeg geld heb uitgegeven op het moment, dus ook al zijn onderstaande wanna-haves niet zo duur voor mijn kantoor aan huis, ik verplicht mezelf nog even te wachten!

bureaustofzuiger voor kantoor aan huis

Deze bureau stofzuiger vind ik zelf zo schattig. En met het eten bij de laptop niet alleen schattig, maar ook heel handig, zo’n kruimeldief voor op je bureau. Met Henry (of Hetty) blijft onze kantoorinrichting tenminste netjes.

kantoor_aan_huis_usb_ventilator

Om te voorkomen dat je de hele zomer zit te zweten achter je bureau kan je natuurlijk een ventilator neerzetten. Dan kan je gaan voor een standaard wit apparaat, maar brons is helemaal in op het moment, so why not? Op koudere dagen mag ‘ie gewoon op je bureau blijven staan, gewoon voor het mooi.

kantoorinrichting_koffieverwarmer

Hetzelfde geldt eigenlijk voor deze bekerwarmer, die juist in de zomer gewoon mag blijven liggen. Nomnomnom. Je steekt hem in je USB poort en je koffie of thee blijft heerlijk warm. Je moet alleen uitkijken dat je er niet teveel trek van krijgt 😉 .

Pfff hé, dat is nog eens werken

Nou, dat is uiteindelijk een heel verhaal geworden. Wat vinden jullie van de restyling? Is het een beetje gelukt? Ik ben er zelf enorm blij mee! De restyling was af vlak voor we zelf op vakantie gingen. En ik he in de vakantie al een paar keer geroepen dat ik mijn kantoor zo mis, haha.

Welk item is voor jou onmisbaar geworden in je eigen werkruimte? Laat het me weten in een reactie, i love to be inspired. En misschien kan ik nog iets aan mijn wishlist toevoegen!

 

9 gedachten over “Kantoorinrichting voor working girls: restyling van mijn kantoor aan huis”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven