Kärcher weed remover; review van een handige hulp tegen onkruid

Ik hou van in de tuin werken. Lekker met mijn handen in de aarde, de boel weer netjes maken of wat nieuwe planten in mijn tuin zetten, heerlijk. Maar inmiddels is me wel duidelijk dat de tuin die we nu hebben niet heel makkelijk is om in je eentje bij te houden, vandaar ook dat ik hulp heb van de Kärcher weed remover.

Nu hebben Frank en ik de werkzaamheden wel een beetje verdeeld, maar het merendeel ligt toch op mijn bordje. Zoals gezegd: heerlijk. Behalve dan het onkruid verwijderen, of groene aanslag verwijderen, wat een takkewerk is dat toch 😉 . Gelukkig heb ik sinds kort de Kärcher Weed remover als hulp voor het verwijderen van mijn onkruid en ik vertel je graag in deze review wat ik ervan vind.

Review Kärcher weed remover RE 18-55
De draaiende nylon borstelkop doet zijn werk uitstekend!

Review weed remover WRE 18-55 van Kärcher; werkt dit nu eigenlijk handig, zo’n onkruidverwijderaar?

Ik kan me voorstellen dat je licht sceptisch bent. Dat was ik ook. Maar na ruim 140 m² oprit schoongemaakt te hebben kan ik je er wat meer over vertellen. Bepaal naar aanleiding van mijn review zelf maar of de weed remover van Kärcher ook wat voor jou is.

Wat doet de weed remover en hoe werkt hij precies?

De onkruidverwijderaar van Kärcher helpt je (uiteraard) met het verwijderen van onkruid tussen de tegels. Dit doet hij met een roterende nylon borstelkop die door de accu in beweging wordt gebracht. Door met flinke snelheid rond te draaien ‘veegt’ de borstelkop eigenlijk al het onkruid en de mos tussen de voegen uit. Een relatief simpele manier om je onkruid te verwijderen.

Je hoeft niet meer op je knieën over de straat te kruipen om handmatig al het onkruid tussen de stenen uit te verwijderen. Sterker nog, de weed remover van Kärcher heeft een verstelbare aluminium telescoop steel waardoor je hem gemakkelijk op de juiste lengte kan zetten.

Belangrijk, want zeker als je veel m² te doen hebt kan de weed remover op een gegeven moment zwaar worden tijdens het verwijderen van het onkruid. Als je hem dan ook nog eens niet op de juiste hoogte zou kunnen verstellen dan zou dat ervoor zorgen dat je toch wel wat klachten van je rug zou kunnen krijgen.

En eerlijk is eerlijk, na de 140 m² die ik afgelopen weekend heb schoongemaakt had ik toch een beetje last van mijn rug. Niet gek natuurlijk, want 140 m² ontdoe je normaal gesproken niet achter elkaar van onkruid. Zeker niet als het zo hoog staat als bij ons het geval was.

Maar ik had wel mooi mijn oprit netjes voordat het feestje begon en al het onkruid dat onbeperkt heeft kunnen groeien was weg. Een klus die niet te vergelijken is met het normale werk als je onkruid verwijdert.

Meer informatie over de Kärcher weed remover vind je hier.

Onkruid verwijderen; het grote voordeel van de weed remover van Kärcher vergeleken met allerlei middeltjes

Je kan natuurlijk op meerdere manieren je onkruid verwijderen. Met huis, tuin en keukenmiddeltjes zoals azijn bijvoorbeeld, gewoon met de hand, of met allerlei chemische bestrijdingsmiddelen of een brander. Iedere methode heeft zijn voor- en nadelen. Het grootste nadeel van de ‘middeltjes’ vind ik de belasting voor het milieu.

Ik word er niet blij van om mijn stoep schoon te maken met iets wat de grond in sijpelt en daar verdere schade aanricht. Chemische middelen doen dat in grote mate, maar ook bijvoorbeeld azijn is niet goed om in behoorlijke hoeveelheden in de grond te laten zakken. Liever niet dus.

Een brander om onkruid weg te branden hebben we ook. Het grote nadeel daarvan is dat je onkruid wel verbrand, maar dat het wel gewoon nog tussen de stenen blijft zitten. Je krijgt dan allemaal van die dorre plukjes tussen je stenen. Daarna is het makkelijker met de hand te verwijderen, dat wel, maar dan heb je dus een dubbele klus. Eerst verbranden en dan nog verwijderen.

De Kärcher weed remover werkt in één keer goed. Waar je wel rekening mee moet houden is dat -als het onkruid echt heel hoog is, of de wortels te dik zijn- deze elektrische onkruidverwijdereraar op accu er ook een zware dobber aan heeft.

Ik heb dus het onkruid wat al 30 cm hoog was (ja, ik schaam me diep) eerst met de hand eruit getrokken. Terwijl heb ik de accu opgeladen en daarna kon de klus beginnen.

Tip: Hou de borstelkop een beetje schuin zodat de roterende beweging tussen de voegen komt, dat werkt het beste!

Kärcher weed remover review
En dit was maar een klein stukje van de oprit…

Conclusie Kärcher review weed remover

Voordelen van deze onkruidverwijderaar

 • je kan je rug goed ontlasten
 • de weed remover verwijdert veel sneller onkruid dan met de hand
 • niet chemisch, dus goed voor het milieu
 • met accu waardoor hij goed hanteerbaar is
 • nylon borstelkop die tegels die beschadigd

Nadelen van de weed remover op accu

 • een volle accu gaat ongeveer 20 minuten mee, daarna moet hij weer opgeladen worden (normaal geen probleem denk ik, maar in ons geval betekent dat een 4 tal keren opladen voor de gehele oprit 😉 ) Opladen van de accu duurt 72 minuten
 • beschermkap biedt geen volledige bescherming, ik adviseer om een lange broek aan te trekken om er zeker van te zijn dat je niets tegen je blote benen aan krijgt
 • hele dikke wortels tussen de stenen kan de weed remover WRE 18-55 ook niet verwijderen, die kan je beter nog even met de hand verwijderen

Verbeteringen ten op zichte van de Kärcher WRE4

Ik heb bovenstaande onkruidverwijderaar niet getest, dus ik kan daar geen ‘eigen’ antwoord op geven eigenlijk, maar ik zie wel her en der reviews van het oude model die niet allemaal even positief zijn.

Zonder die getest te hebben kan ik je in ieder geval wél zeggen dat ik zelf erg tevreden ben met de Kärcher weed remover WRE 18-55 voor het onkruid bestrijden. De verbeterde nylon borstelkop lijkt dus wel degelijk effect te hebben. Deze borstelkop is overigens ook te gebruiken op het WRE4 model, dat is fijn!

Je koopt de Kärcher weed remover (mét accu) onder andere hier.

 

3 gedachten over “Kärcher weed remover; review van een handige hulp tegen onkruid”

 1. Hallo, Ik heb met veel aandacht deze review gelezen. Zoals deze Mevrouw, zocht ik ook een alternatief om het onkruid en het mos te verwijderen tussen de klinkers van de oprit. Toch even enkele kritische opmerkingen : de accu gaat inderdaad maximum een 20tal min mee, nadien het opladen duurt gemakkelijk een 4tal uren. Waar die Mevrouw die 72 min haalt, lijkt mij bizar. Om een grote oprit met dit toestel op te kuisen, bent u dus wel enkele dagen bezig omwille van de verloren tijd voor het laden van de accu. Wanneer u aan het einde van uw werk bent, kan u vooraan al opnieuw beginnen : 🤣🤣🤣. Maar Kärcher heeft vooral gezorgd voor hun ‘recurring business’ : de borstel gaat niet lang mee, is dus snel aan vervanging toe en is ook niet goedkoop. Dus daar gaan wat borstels door bij een grote opkuis. Misschien toch nog af en toe met een voegveegborstel of op de knieën, dat kost nadien enkel een doosje zalf om de rug in te smeren. Joost

  1. Haha Joost, gelukkig hebben we meerdere accu’s dus ik kan afwisselen 😉 . Maar je hebt gelijk het is een hele klus. En die borstels verslijten inderdaad. Heb er zojuist weer een aantal besteld, die zouden ze eigenlijk in een stalen uitvoering moeten maken ofzo, denk je niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven