Kaspersky computer beveiliging: veilig computeren voor het hele gezin

Mijn pc is nog nét niet mijn alles… Maar dat scheelt niet veel! Het is mijn kantoor. Mijn extern geheugen. En er staan nog een heleboel foto’s op die eigenlijk al lang in een album van papier hadden moeten zitten. Ben jij ook altijd bang dat opeens je computer besmet is met een virus en al je filmpjes en foto´s kwijt zijn? Neem jij je ook altijd voor om te ‘back-uppen’? Vaak zonder dat het er echt van komt… Ik ook. Maar dat hoeft nu niet meer. Voor Mamsatwork testte ik Kaspersky Pure 2.0, de nieuwste beveiligingssoftware van Kaspersky voor de consument, thuis op mijn eigen laptop. In dit blog lees je daar meer over.

Lees ook: Verslaafd aan internet – volgens mijn kind #oeps

Kaspersky: wat doet het?

Na wat geklungel van mijn kant met een activatiecode en de Engelstalige installatie van het pakket kon ik beginnen. Nou ja, beginnen? Ik hoef eigenlijk niks meer te doen. Kaspersky houdt indringers, Trojaanse paarden en gekke virussen buiten. Het programma scant mijn laptop, maakt eens per week een back-up en zorgt ervoor dat mijn kinderen niet op ongewenste plekken komen! Een zeer geruststellende gedachte!

Ouderlijk toezicht

Aangezien mijn kinderen geen eigen computer hebben gebruiken ze mijn laptop. Daarom vind ik het prettig om restricties te hangen aan het gebruik ervan. Met de, met wachtwoord beveiligde, functie ´ouderlijk toezicht´ van Kaspersky heb je overal de regie over. Een computer beveiliging systeem met als ‘extra functie’ ouderlijk toezicht dus. Per kind is in te stellen hoe lang hij gebruik kan maken van de computer, of hij wel of niet op internet mag, wat hij daar mag zien of downloaden en of social media tot de mogelijkheden behoort.

De beperkingen zijn per dag en zelfs op tijdstip in te stellen. Bijvoorbeeld in het weekend langer op de computer, maar na 22.00 uur niet meer. En zelfs als dat bij jouw kinderen helemaal niet nodig is, is het handig om inzicht te verkrijgen in alle computer- en gebruikersactiviteiten.

Winnen?

Goed nieuws! We mochten dit systeem voor computer beveiliging niet alleen testen… We mogen ook systemen weggeven! Wil jij zelf zo’n veilig gevoel? Mamsatwork mag 5 pakketten weggeven! Om te winnen hoef je alleen maar antwoord te geven op onderstaande vraag:

Hoeveel procent van de kinderen in de leeftijdscategorie 9 – 12 zitten alleen achter de computer?

Deze winactie duurt tot 7 december 2012. Let op: de winactie is afgelopen. De winnaars hebben van ons bericht gehad.

Lees ook: Ik ben overtuigd: computers zijn slecht voor kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven