Kast met houten latjes; inspiratie voor de mooiste kasten

Is er zoiets als ’teveel’ houten latjes in huis? Wat mij betreft niet, dus ik ben op zoek naar een toffe kast met houten latjes voor in onze chill ruimte. En natuurlijk deel ik de gevonden inspiratie graag met jullie!

Kast met houten latjes; 8x inspiratie

Zoals gezegd is het de bedoeling dat de kast met houten latjes in de chillruimte komt. Eigenlijk zoek ik iets in de vorm van een wat lagere dressoirkast. Of een tv meubel met latjes, dat weet ik nog niet precies. Sterker nog; ik weet dat pas als ik hem zie. Want voor mij is het belangrijker dat ik een wow gevoel bij de kast zelf heb, dan dat het een specifiek model moet zijn.

Het enige dat van belang is is dat er een tv op kan komen te staan. De kast die er nu staat (een strakke kantoorkast) heeft overigens ook de hoogte van een dressoir kast en dat gaat prima. Ik zit dus niet persé aan een tv meubel model vast. Maar ik wil wél graag een kast met houten latjes, haha.

houten latten wand panelen
zelf maken zijwand keuken houten latjes

Houten latjes in huis

We hebben intussen op een paar plekken houten latjes in huis, ik show even waar precies:

In de keuken hebben we zelf houten latjes op de keukenkast gemaakt. En onlangs hebben we ook nog de bijkeuken een upgrade gegeven met houten latjes panelen. Die laatste werken wel heel erg makkelijk moet ik zeggen!

Daarnaast hebben we de akoestiek van onze piano verbetert door daar ook houten latjes panelen achter te verwerken, maar daarover binnenkort meer.

En nu wil ik dus graag een kast in de chillruimte waar we ook de houten latjes weer in terug vinden. Ik heb een aantal kasten gezien die ik zelf heel tof vind, maar ben er nog niet helemaal uit of we nu een bestaande kast gaan kopen of dat ik toch zelf aan de slag ga om er eentje te maken. Vandaar een mix aan inspiratie.

houten kast met latjes, licht van kleur

Vintage look kast met houten latjes

Een van mijn favorieten is deze kast met houten latjes. Dressoir Barbier heeft een beetje een vintage look door de afgeronde hoeken en de manier waarop de pootjes er onder staan. Deze kast zou qua model heel goed passen bij onze vintage kast die we op kantoor hebben staan en die ik nog steeds moet schilderen.

vintage look kast met houten latjes structuur
Bron: Woononline

Het enige jammere voor ons is dat hij wat smal is. Prachtig als je een wat kleiner muurtje hebt om hem tegenaan te zetten, maar ik zoek eigenlijk een wat breder model. Vooral omdat er toch ook wat opbergruimte in moet zitten aangezien de kantoorkast weg gaat.

moderne kast met latjes op pootjes
Bron: Woononline

Rechthoekig model houten kast

Bovenstaande model Gravure is een stuk breder dus die zou wat dat betreft beter passen bij wat we qua maat zoeken. Dit model is overigens ook in meerdere kleuren te verkrijgen en niet alleen in de licht houten kleur. Persoonlijk vind ik dat lichte juist wel mooi, maar ieder zijn smaak natuurlijk.

maatwerk kast van hout met latten structuur
Bron: Pinterest concept04

Wandkast zelf maken met houten latjes

Ben jij juist op zoek naar een kast met houten latjes, maar dan in een hoger model? Bovenstaande kast kan je laten maken, maar waarschijnlijk ook best eenvoudig zelf mee aan de slag. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat de zijpanelen van de kast van hetzelfde materiaal zijn als de latjes die je aan de voorzijde vast wilt maken.

Tip: Wat je ook kan doen is juist de zijpanelen zwart schilderen en dan werken met de akupanelen die wij in de bijkeuken gebruikt hebben. Daarmee creëer je ook een hele mooie look omdat het zwarte vilt dan weer terugkomt in de zijpanelen.

Pimp een oude kast

In plaats van het kopen van een nieuwe kast kan je ook een oude kast pimpen met houten latjes. Zo kan je bijvoorbeeld een oude ikea kast pimpen met steigerhouten latten zoals je hierboven ziet. Of je gebruikt weer de standaard latten panelen die verkrijgbaar zijn.

Je kan er ook voor kiezen om juist losse latjes te halen bij de bouwmarkt en deze er op een bepaalde manier schuin op te lijmen. Of recht.

zelf halfronde latjes op een kastje maken om het kastje te pimpen
Bron: Pinterest Ikeahackers

Halfronde latjes op een houten kast

Bovenstaande kast met houten latjes is ook een diy project geweest. En hoe gaaf is deze geworden. Van een eenvoudige ladekast maak je een romantische kast met houten lastjes in ‘een wip’. Dit soort halfronde latjes van vurenhout kan je gewoon bij de bouwmarkt vinden. Afzagen op maat, lijmen op de frontjes (kan bij lades en bij deurtjes) en klaar ben je!

Ik vind dit ook echt super gaaf. Natuurlijk geef je de kast nog een lief kleurtje voor het mooiste resultaat.

collectie ironville kast die lijkt op latten structuur maar van ijzer is.
Bron: Woononline

Geen hout, maar wel heel gaaf

Zoek je het wat exclusiever, dan is de Ironville collectie ook heel mooi. Het heeft de uitstraling van een kast met houten latjes, maar heeft dan nog nét even dat tikkeltje extra. De tafel zelf was ik al eens eerder tegengekomen, maar man wat is de kast ook tof zeg. Ook weer een tikkie retro, maar toch weer heel anders.

Welke kast is jouw favoriet? Ga je voor een kast met houten lastjes uit de winkel, of kies je voor een home made variant?

1 gedachte over “Kast met houten latjes; inspiratie voor de mooiste kasten”

  1. Leuk artikel! Ik vind het idee van de kast zelf maken met houten latjes een mega gaaf idee. Ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken, haha!

    Groetjes,
    Anne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven