Na je keizersnede met je foto de wereld rond

Volop in het nieuws met je keizersnede, nou ja niet met naam en toenaam, maar via een foto van je fotograaf. Dat is wat er op het moment gebeurt met deze foto. Hij gaat viraal en iedereen moet er wat van vinden.

keizersnede

Bron:© Helen Aller, Facebook

Persoonlijk vind ik het een hele mooie foto en ben ik alleen maar een klein beetje gezond jaloers dat je na drie dagen al zo mooi op de foto kan staan met je kindje, maar er worden ook een hoop andere meningen gegeven. Wat is dat toch met mensen dat ze de behoefte voelen om iemand anders te bekritiseren?

Ik heb altijd geroepen dat er aan mijn bevallingsbed geen film of foto gemaakt hoeft te worden en dat voelt nog steeds zo, maar als er iemand op het moment suprème toch een camera gepakt had, dan had ik dat niet eens in de gaten gehad!

Jammer vind ik ook de eeuwige discussie tussen een natuurlijke bevalling en een keizersnede. Alsof dat bevallen middels een keizersnede niet echt genoeg is en je ook niet direct een band zou hebben met je kind. Ik geloof daar allemaal niet zo in. Als je gewoon nuchter in het leven staat, dan zal je merken dat het niet uitmaakt of je gewoon bevalt of met een keizersnede. Je moet doen wat voor jou en je kindje goed voelt. Alleen dan kan je zonder al teveel stress bevallen. En dat lijkt me een van de belangrijkste dingen.

Keizersnede èn gewone bevalling

Onze eerste is gewoon geboren (wel 7 weken te vroeg en toch 5 pond) en mijn meisje is middels een keizersnede ter wereld gekomen. Ze lag in een stuit èn beloofde een zware baby te worden (klopt, ze was 9 pond). Wij vonden dat allebei geen goede combinatie voor een gewone bevalling. We hebben nog geprobeerd om haar te laten draaien, maar helaas, ze lag te lekker ;). Een vrijwillige keizersnede dus en daar heb ik geen spijt van. Ja je hebt lang nodig om te herstellen, maar wie weet wat er anders allemaal op ons pad was gekomen!

Hoe sta jij hierin?

2 gedachten over “Na je keizersnede met je foto de wereld rond”

  1. Ik vind het echt een verschrikkelijke foto, hahaha. Maar ik vind dat ook van die foto’s met baby op papa’s rug of andere ‘beide naakt’ foto’s. Leuk als jij het mooi vind, maar niet voor mij.

    Maar het bekritiseren van een keizersnede vind ik wel heel makkelijk hoor, voor niemand is het de eerste keuze, ook al is het bij jou uiteindelijk ‘vrijwillig’ gegaan; je maakte de keus wel uit gezondheidsoverwegingen voor jou en je kind en dat maakt je een goede moeder. (Het wel natuurlijk proberen maakt iemand dan trouwens weer geen slechte moeder, diegene zal ook haar redenen hebben en dat is ook prima.)

  2. Gefeliciteerd. Het is zeker wel een origineel idee zo een foto. Ja iedereen moet doen waar ze zin in hebben tenzij het wettelijk verboden is. Wat kan een foto nou kwaad. Is toch mooi?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven