Kersencake uit de slowcooker

Drukke dagen vragen om makkelijke recepten. En wat is er nu makkelijker dan een kersencake uit de slowcooker? Met slechts twee ingrediënten – cakemix en Hak Taart & Vlaaifruit kersen – tover je zonder moeite een heerlijke cake op tafel. De voorbereiding kost je maar 15 minuten, daarna doet de slowcooker het werk. Perfect voor als je tussendoor andere dingen te doen hebt!

kersencake uit de slowcooker

Slowcooker kersencake: zo eenvoudig kan het zijn

Zelfgebakken cake klinkt misschien als iets dat tijd en precisie vereist, maar met dit recept is dat verleden tijd. Door de slowcooker te gebruiken, krijg je een heerlijk smeuïge kersencake zonder dat je steeds hoeft te checken of hij niet aanbrandt. Ideaal voor een relaxte bakmiddag of als zoete verrassing bij de koffie. En die geur in huis? Onweerstaanbaar!

Ingrediënten

Zoals al vermeld heb je maar twee ingrediënten nodig.

  • cakemix
  • potje Hak Taart & Vlaaifruit kersen

Graag eerst extra informatie

Zo maak je kersencake in de slowcooker

Begin met het klaarmaken van de cakemix volgens de instructies op de verpakking. Als je liever een eigen mix maakt, meng je alle benodigde ingrediënten goed door elkaar tot een glad beslag.

Om te zorgen dat de cake niet aanbakt en makkelijk uit de slowcooker komt, maak je een stuk bakpapier nat onder de kraan. Verfrommel het even en vouw het weer uit voordat je het in de slowcooker legt. Hierdoor vormt het zich beter naar de binnenkant van de pot. Heb je een siliconen cakevorm die in je slowcooker past? Dan kun je die ook gebruiken.

Hier vind je nog meer heerlijke zoete slowcooker recepten zoals bijvoorbeeld speculaas en caramel fudge in de slowcooker.

Giet het cakebeslag in de slowcooker en leg een schone theedoek onder de deksel. Dit helpt om de condens op te vangen, zodat je cake niet te nat wordt. Zet de slowcooker op high en laat het beslag 1 uur bakken.

Na dit uur verdeel je de vlaaivulling met kersen gelijkmatig over de cake. Zet de slowcooker nu op low en bak de cake nog 3 uur verder.

Voor een gelijkmatige garing haal je de cake er na deze 3 uur voorzichtig uit, draai je hem om en plaats je hem opnieuw in de slowcooker. Bak hem vervolgens nog 1 uur op low.

Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is je kersencake uit de slowcooker klaar om te serveren!

Gebruik je een siliconenvorm? Doe dan 200-300 ml water in de binnenpan en zet daar de vorm in.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven