Kerst BBQ bij jouw thuis: 7 tips voor een heerlijk (kerst)avondje

Misschien denk je er niet direct aan bij het woord barbeque, maar waarom zou dat niet in de winter kunnen? Sterker nog: het is helemaal in, de kerst BBQ. Zie jij het zitten om tijdens de kerst met je familie in je winterjas buiten rond een haardje te staan om zo met een kerst BBQ je maag te vullen? Het klinkt natuurlijk héél romantisch en met je foute kersttrui blijf je vast wel warm! Gezellig met zijn allen om de BBQ staan met een glühweintje in je handen. Toch vraagt zo’n midwinterbarbeque om net iets meer voorbereiding dan de zomerse variant. Hoewel ook die in Nederland in het water kan vallen

kerst BBQ

Kerst BBQ annex midwinterbarbeque: iets voor jou?

Aan de temperatuur hoeft het niet per definitie te liggen, dat is best te doen. En al is het wat kouder… met een goede jas aan en muts op kan je al een heel eind komen. Maar voor een kerst BBQ heb je toch nog wel wat meer voorbereidingen te treffen dan voor een BBQ midden in de zomer. Als de mussen van het dak vallen, dan kan je met veel BBQ’s uit de voeten, maar voor de kerst BBQ is het handig om onderstaande tips te volgen zodat je kerst BBQ niet in het water valt!

Kerst BBQ: 7 onmisbare tips

  1. Zorg voor een BBQ met keramische wanden zodat de koude wind geen ‘vat’ heeft op de temperatuur van je BBQ en je vlees gewoon goed gaart.
  2. Je BBQ heeft een deksel nodig, zonder deksel zal het niet lukken.
  3. Zet je BBQ zoveel mogelijk uit de wind.
  4. Zorg voor goed licht, want uhhhh, het is vroeg donker in de winter
  5. Het duurt langer voor je BBQ om warm te worden en te blijven, dus zorg voor voldoende kooltjes of gas.
  6. Pak eenvoudige, dunne plakjes die snel gaar worden. Aangezien je BBQ meer moeite heeft met verwarmen zal het anders te lang duren.
  7. Trek warme kleding aan en drink voldoende glühwein om warm te blijven.

Kookboeken winter BBQ

Wil je wat bijzondere recepten voor je kerst BBQ? Check dan even deze kookboeken!

Meer informatie over de juiste BBQ voor kerst

Heb jij al een goede BBQ om met de kerst buiten een lekker stuk vlees te braden? Dan hoef ik je niets meer te vertellen, maar ben je nog op zoek, kijk dan zeker even naar deze varianten met keramische wanden:

Stuk voor stuk goede BBQ’s voor buiten met de feestdagen, maar wel met de nodige onderlinge prijsverschillen.

Don’t drink & grill!

Als je bovenstaande tips volgt dan kan je kerst BBQ enòrm gezellig worden. Zorg er in dat geval dan ook voor dat de bakker van dat lekkere vlees niet te veel warm gespicede drank naar binnen werkt. Dat is dan weer gevaarlijk bij al het belangrijke werk wat hij moet verrichten!

Is manlief een echte fan van grillen? Smaakte de kerst bbq naar meer? Probeer dan eens deze vis op de bbq uit, is ook heerlijk! Laat je liever een BBQ aan huis bezorgen? Dat kan natuurlijk ook, veel culinair plezier met heel weinig moeite!

Wat mij betreft is dat barbecuen sowieso een mannending en al helemaal als dat in de winter moet gebeuren. Ik krijg het er al koud van als ik er aan denk!

Is het iets voor jou om zo’n kerst BBQ uit te proberen of ben jij een echte warm weer bbq-er? 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven