7x voor Kerst knutselen om je huis in kerstsfeer te brengen

Voor kerst knutselen om je huis nog meer in de kerststemming te brengen? Dit jaar ben ik volop op zoek naar inspiratie om leuke dingen voor kerst te knutselen. In de weekenden vertoeven Lotte en ik gezellig samen aan de grote eettafel. De surprises zijn inmiddels af en dus gaan we nu verder voor kerst knutselen. Heerlijke cappuccino erbij en uiteraard draait de kerstmuziek hier al op volle toeren. Mits Frank niet achter de piano zit te oefenen 😉 .

Wanneer begin je met je huis in kerstsfeer te brengen?

Het is een eeuwige strijd bij ons. Ik wil eerst 5 december achter de rug hebben, maar bij Frank begint het al vanaf eind november te kriebelen. Zodra de dagen donkerder worden wil hij aan de slag met de kerstboom en ‘zijn’ kerstdorp. En ieder jaar weer hou ik het tegen, tot dit jaar. Misschien komt het omdat Kerst bij ons een steeds meer de overhand neemt. De gezelligheid rondom deze tijd -en het feit dat Lotte niet meer in de sint gelooft- maken dat we meer en steeds eerder in to de kerstsferen komen. De kamer staat dan ook al vol met dozen kerstspullen, nog voordat het heilig avondje al achter de rug is.

Maar buiten het optuigen van de kerstboom en het kerstdorp wat de Man ieder jaar graag uitstalt vind ik het ook leuk om wat meer gestyled de kerst in te gaan. Ik hou van strak met een gezellige touch. Een mooie tegenhanger van alle kitch van het kerstdorp. Wat mij betreft zetten we ook een houten kerstboom neer, praktisch ook, zonder al die naalden. En niet te vergeten … heel milieubewust! Maar ook die strijd heb ik dit jaar weer verloren. De echte boom is al gehaald en hoeft alleen nog opgezet te worden.

Choose your battles noemen ze dat, mijn moment komt nog wel. Gelukkig heeft Frank geen mening over het knutselwerk voor kerst, en dus kan ik me daar lekker op mijn eigen manier in uitleven. Samen met Dochter dus. Die wel weer een sterke eigen mening heeft. Dat wel.

Ook met kerst knutselen? Deze DIY projecten heb ik uitgekozen

kerst knutselen

1. Een subtiele kerstster knutselen

Een kerstster voor de kerst knutselen, dat wil Lotte graag en ik vind deze kerstster helemaal te gek. Gevonden op de pagina met wooninspiratie van KARWEI. Compleet met uitleg die goed te volgen is en niet al te moeilijk. Daar hou ik van. Met de groene dennentakjes maak je er een prachtige natuurlijke variant van, maar je kan hem ook beplakken met glitter of met een lichtsnoertje wat op batterij werkt.

Zelf sneeuw maken om mooie dingen mee te creëren

2. Een mini kerstboom maken van papier

Heel creatief is ook deze mini kerstboom van papier. En precies in mijn straatje als het gaat over de stijl. Daarnaast is hij vrij eenvoudig te maken alhoewel het wel wat knipwerk vereist. Maar hé, je wil voor kerst knutselen of niet. En bovendien … daar heb ik Dochter voor.

  1. Snij (heel) veel vierkantjes uit de krant, van groot naar klein
  2. Pak een bloempot en vul die met oasis (steekschuim)
  3. Steek daar een houten pen in
  4. Steek alle vierkantjes over de pen, begin met de grootste
  5. Drapeer wat mos over het steekschuim en maak een sterretje bovenin

3. Schilderij met hert knutselen

Hoe tof is deze? Ik wil deze alleen graag voor kerst knutselen met knopen in de kleur zwart, wit, grijs en groen. Maar je kan hier allerlei varianten op bedenken natuurlijk. Eerst haal ik mijn knopenpotje erbij om te kijken wat ik nog op voorraad heb en de rest haal ik wel bij hier in de plaatselijke naaiwinkel 😉 .

sneeuwpop maken

4. Sneeuwpop maken

Uiteraard gaan we ook weer een sneeuwpop maken zonder sneeuw. Dit doen we eigenlijk ieder jaar wel, hier vind je de uitleg om de sneeuwpop te maken.

5. Uiltjes zelf voor kerst knutselen

Je kan uiltjes op allerlei manieren maken, maar deze vind ik wel heel erg cute. En ook weer redelijk eenvoudig om te maken met een superleuk resultaat.

Wat heb je nodig om deze uiltjes voor kerst te knutselen? Dennenappels, watten en wat papier in de kleuren wit, zwart en oranje. Zorg ervoor dat je dennenappels hebt waarvan de ‘schubben’goed open staan. In die ruimte’s stop je namelijk de watten. Oogjes knippen en plakken en een neusje erbij.

Klaar!

6. Olaf knutselen voor wat gezellige lichtjes

Gevonden op Pinterest. Om nog wat gezellig licht te creëren heb je deze waxinelichtjes heel snel gemaakt. Je hebt een stukje bakpapier nodig, een fijnschrijver in 2 kleuren en wat lijm. Knip het bakpapier op de voor jou bedoelde hoogte af. Teken er wat leuke Olaf gezichtjes op en plak ze vervolgens dicht met wat lijm. Zet je ‘Olaf’ over een waxinelichtje heen en je hebt je eigen sfeerverlichting gemaakt.

rendier voor kerst knutselen

 

7. Een rendier knutselen?

Toegegeven, hier valt niet veel aan te knutselen, maar tof is ie zeker. Des te beter eigenlijk! Even creatief bezig zijn, maar geen uren kwijt zijn. Sterker nog, je bent binnen 10 minuutjes klaar. Dit rendier is aan elkaar geplakt met wasi-tape. Het wasi-tape is lekker kerstig van kleur, goud glitter heb ik gebruikt. Gehaald bij de Hema. Wat vind je ervan?

Onze muren zijn voorzien van stucwerk, dan blijft de wasi-tape wat lastiger plakken, maar het gaat wel. Gewoon een beetje harder aandrukken.

Heb jij nog wat andere leuke ideeën om te knutselen in de donkere dagen voor kerst? Alle ideeën zijn welkom.

 

#liveandletlive

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here