Kerst LEGO; de mooiste kersthuisjes om te bouwen!

LEGO kan natuurlijk altijd, maar rond de feestdagen en de kerst is LEGO helemaal een goed idee. Een goed idee om te geven, een goed idee om te krijgen én een goed idee om te maken. Want niets is lekkerder dan knutselen voor de kerst of spelen met LEGO rondom de kerstdagen als het donker en guur is buiten. Toch?

Kerst en LEGO; onlosmakelijk verbonden met elkaar (bij ons en vele anderen)

Alle ouders kennen dat gevoel wel van een knisperend haardvuur op de zondagmiddag waarbij je met het gezin aan het puzzelen of bouwen gaat. Met een lekker wijntje erbij en wat heerlijke hapjes. En ook al moeten we steeds vaker ons best doen om onszelf en onze kinderen achter de digitale media vandaan te halen; het is het waard. De afgelopen vakantie heeft mij maar weer eens bewezen hoe heerlijk het is om als gezin met de kinderen lekker bezig te zijn en aandacht te hebben voor elkaar.

De gemene deler? LEGO natuurlijk, ook met de kerst.

Al jaren staat er bij ons met de feestdagen (sinterklaas en kerst) LEGO op het lijstje. Zelfs nu de kinderen al wat ouder zijn wordt het nog steeds gewaardeerd. Wij hebben dan ook kratten met LEGO staan in de logeerkamer boven. En eerlijk is eerlijk, we spelen er niet meer dagelijks mee, maar juist in de vakantieperiodes komen de kratten weer tevoorschijn. Heel fijn dan ook dat we een aparte logeerkamer hebben boven waar we niet alleen naar hartelust kunnen bouwen, maar waar alles ook kan blijven staan. Of we bouwen beneden en verhuizen het gebouwd daarna naar boven om er een heel kunstwerk van te maken!

Nog leuker is het dan als we met kerst onze vrienden met kleinere kinderen te logeren krijgen, die zijn gek op spelen met LEGO. Goed. Genoeg over onze LEGO perikelen, tijd om jullie te laten zien wat ze voor de kerst in petto hebben.

LEGO; van peperkoekhuisje tot clubhuis voor elfjes en adventkalender voor de kerst

Wil jij je alvast voorbereiden op toffe LEGO in kerstsferen? Leuk om bijvoorbeeld als sint cadeau te geven, of gewoon om je LEGO stash aan te vullen 😉 . Er is in ieder geval genoeg leuks te vinden als het om kerst en LEGO gaat. Hier komt ie!

kerst LEGO Santas visit
Kerst LEGO kerstman

LEGO Santa’s Visit; een musthave voor de kerst

Bij Bricklord vond ik deze gave kerst LEGO 10293 Santa’s Visit. Deze Winter Village met de kerstman is een absolute must have om toe te voegen aan je LEGO collectie, vind je niet? Met prachtig besneeuwde daken, een kerstboom mét verlichting en koekjes en warme melk bij een knisperend haardvuur vinden wij dit een topper. Het mooie aan de kerstboom is dat de verlichting ook nog eens écht aan kan. Druk bovenop de piek van de kerstboom en tada… je hebt zelfs kerstverlichting in de donkere dagen.

De prijs voor Santa’s visit van LEGO is € 99,99

LEGO clubhuis voor elfjes met kerst

Clubhuis van elfjes met de kerst

Dit clubhuis vind ik eigenlijk ook onmisbaar in de kerst LEGO stash. Het enige nadeel… hij gaat uit de collectie. Dus mocht jij voor deze kerst een gave LEGO collectie tentoon willen stellen, dan is het wellicht slim om niet te lang te wachten met de aankoop van dit clubhuis.

Dit kleurrijke huisje geeft onderdak aan super schattige elfjes die wafels bakken, cadeautjes inpakken en er met de slee op uit kunnen gaan. En heb jij al eens gezien hoe elfjes slapen?

Het elf clubhuis kost € 94,99

kerst peperkoekhuisje van LEGO
Gingerbread kerst LEGO

Peperkoekhuisje Gingerbread Home

Met magische details zoals geglaceerde daken, kleurrijke snoepjes en heerlijke zuurstokken is dit peperkoekhuisje bijna om op te eten! Er wordt sneeuw geruimd met de sneeuwblazer. Een prachtig en gezellig LEGO huisje voor de Gingerbread familie die kerst viert zoals het hoort. Dit LEGO pakket straalt gezelligheid en warmte uit en samen met het Elf Clubhouse en Santa’s Visit heb je een prachtige collectie aan kerst huisjes om mee te starten.

Het peperkoekhuisje vind je vanaf € 87,95

Nog veel meer LEGO in kerst thema

Vul bovenstaande kerst LEGO nog aan met bijvoorbeeld het gemberkoekhuisje, de werkplaats van de kerstman, een winter village Toy shop of bijvoorbeeld een toffe winter holiday train en je maakt een heel dorp in heerlijke kerstsfeer. Ga jij deze kerst (ook) een gave LEGO collectie in kerstsfeer tentoon stellen? Dan ntvang ik graag jullie toffe foto’s!

Ps. wij bouwen zelf altijd graag een uitgebreid kerstdorp. Dat doen we met die kant en klare miniatuurhuisjes, maar eigenlijk vind ik het veel leuker om een kerstdorp te maken van kerst LEGO. Vind je niet?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven