De leukste wintertraktatie of kersttraktaties maak je samen met je kind

Sinterklaassurprises maken, kerstversiering ophangen, december is een drukke maand. Mijn oudste dochter is ook nog eens jarig. Heel handig op 5 december. Dus moeten we nog een gaatje vinden in de drukke agenda’s om de leukste wintertraktatie te maken wat bij ons dit jaar uitmondt in deze superleuke kerst traktatie.

Kerst traktatie maken, ook leuk voor een verjaardag

Is jouw kind ook jarig in de winter, of krijg jij bijvoorbeeld tegen kerst een hoop vrienden met kinderen over de vloer? Kijk dan mee hoe wij deze kerst traktatie maken; sneeuwpopjes van popcorn. Lekker snel, makkelijk en gegarandeerd een succes. Of iets minder snel, de kerst traktatie met sneeuwpopjes van marshmallows, ook héél leuk.

kersttraktaties sneeuwpop met popcorn

Kerst traktatie of een wintertraktatie, net hoe je het wilt hebben

De tijd dat ik tot middernacht zat te knippen en plakken of stond te bakken heb ik wel gehad. De jarige kan zelf ook wel wat doen. Gelukkig houdt mijn oudste dochter van knutselen en duikt ze samen met mij het internet op. Ik heb het al vaker gezegd, hoe deden onze moeders dat vroeger toch?

Pinterest is mijn beste vriend als ik weer eens een nieuwe originele traktatie wil bedenken, die me in ieder geval geen hele nacht in de keuken bezorgd. Zo ook met deze kerst traktatie en de herfst traktatie van dropspin voor mijn zoon.

Voor mijn dochter zoek ik deze keer iets makkelijkers. We hebben ook nog een Sinterklaasgedicht te schrijven namelijk. Maar ik geef je van beide wintertraktatie’s aan hoe we die gemaakt hebben.

kerst traktatie maken

Kerst traktatie, sneeuwpop met popcorn en kerstmuts

We komen schattige sneeuwpopjes tegen met een kerstige look, een mooie kerst traktatie dus ook. Een simpel maar doeltreffend idee. Als we de plastic bekertjes gaan kopen die we als basis gaan gebruiken, komen we kleine kerstmutsjes tegen bij de Blokker. Die zijn perfect om de wintertraktatie mooi af te maken, maar je kan deze kerstmutsjes ook online kopen.

kerst traktatie sneeuwpop met popcorn

Wat heb je nodig voor deze kerst traktatie?

 • popcorn, zout en zoet. Wij gebruikten kant-en-klare, voor het gemak, maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken als je meer tijd hebt.
 • Plastic bekertjes Ongetwijfeld bij de lokale Ation te vinden, maar deze bekertjes zijn ook online verkrijgbaar voor niet al te veel geld.
 • Permanente markers in de kleur zwart, voor de ogen en eventueel knopen op de buik en een oranje marker om de wortelneus mee te tekenen.
 • Gekleurd lint als dasje. Wij kozen rood en goud om het verschil in smaken te kunnen onderscheiden (zout = goud)
 • Boterhamzakjes. Wij maakten de kerst traktatie een dag van te voren en zo blijft de popcorn lekker knapperig.
 • Een grote bak die je met wit crêpe-papier bekleed. Eventueel witte wattenbollen als sneeuw om de bekers met popcorn in te zetten. Óf je leeft je uit met echte zelfgemaakte sneeuw!
 • Rode kerstmutsjes, wij vonden kant-en-klare bij de Blokker in een verpakking van 4 stuks voor 1 euro. Je kunt ze vast ook makkelijk zelf maken met rood crêpe-papier en een wit lintje, een beetje zoals de hoedjes van deze zelfgemaakte sneeuwpoppen.

kerst traktatie sneeuwpop met popcorn

Hoe maak je deze sneeuwpop met popcorn kerst traktatie?

Heel simpel. Je doet de popcorn in de zakjes in de bekers met een knoopje aan de bovenkant waar je de mutsjes op bevestigt. Vervolgens teken je de neus en oogjes erop en voilà! Klaar is je popcorn-kerst-sneeuw-pop. Dat is nog eens een simpele kerst trakatie, nietwaar?

Winter traktatie sneeuwpop (type olaf) met marshmallows

Heb je iets meer tijd en houdt je kind meer van snoep als traktatie, dan zijn deze sneeuwpopjes van marshmallows misschien wel de leukste kerst traktatie en wintertrakatie voor jou. Wij maakten ze vorig jaar.

wintertraktatie sneeuwpop met marshmallows

Wat heb je nodig om deze wintertraktatie te maken?

 • Witte marshmallows, het liefst van verschillend formaat. Ik gebruik de grootste die ik kan vinden en snijd voor de bovenste bollen gewoon een grote doormidden.
 • Sateprikkers om de sneeuwpoppen op te maken.
 • Zoute stengels voor de armen van deze kerst traktatie.
 • Ronde dropjes als hoedje, de rand van het hoedje is een centendropje. Je zou ook een helft van een oreokoekje als basis kunnen gebruiken.
 • Oranje snoepjes als neusjes. Ik koop een paar zakken dropstaafjes en zoek de oranje staafjes eruit. De rest gaat in de droppot. En oké, we snoepen er ook vrolijk van tijdens het maken van de sneeuwpopjes.
 • Zure matten als dasje. Die kun je het beste halveren.
 • chocolade decoratie stift van Dr Oetker om de oogjes en knopen op de buik mee te maken.

Hoe maak je deze sneeuwpop wintertraktatie met marshmallows ?

De foto’s spreken voor zich volgens mij. Dit alles prikken wij op een stevige ondergrond van piepschuim. We gooien er wat wattenbolletjes bij en klaar is ons winters tafereel en deze leuke kerst traktatie!

Heb jij al eens een leuke wintertraktatie of kerst traktatie gemaakt? Deel jouw creaties met ons! Dat vinden we leuk en daarnaast is het fijn voor andere moeders. Heb je een leuke foto en beschrijving? Mail ze naar info@mamsatwork.nl en wij maken er een leuke blogpost van.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven