Kerstboom met kerstdorp erin; ken jij de laatste trends al?

Ben jij je gewone kerstboom ‘beu’ en wil je graag eens iets anders met de kerst in huis zetten? Dan is een kerstdorp in je kerstboom een goed idee! Inmiddels zie je ze steeds vaker, de kerstboom met dorp erin, en ze komen in allerlei varianten. Leuk voor de afwisseling!

kerstboom met kerstdorp

Kerstboom met kerstdorp erin

Voor ons zou zo’n kerstboom met dorp een uitkomst zijn. Wij hebben namelijk een behoorlijk uitgebreid kerstdorp (manlief is hier helemaal weg van) en een kerstboom, maar het is altijd zoeken waar we wat nu zullen neerzetten.

Nu denk ik dat we in ons nieuwe huis een prima plek voor het kerstdorp kunnen maken in de nieuwe kast, maar ik vind zo’n kerstdorp in een kerstboom ook echt wel iets hebben.

De kerstboom met kerstdorp is overgewaaid uit Amerika en daar vind je dit soort uitgestalde kerstdorpen in allerlei boomvarianten. Hieronder een aantal voorbeelden die ik op Pinterest vond:

kerstdorp in kerstboom

Bovenstaande kerstdorp is wel heel volledig, zelfs de kerstman is toegevoegd 😉 . Ik vond hem hier op Pinterest.

kerstdorp in kattenmeubel

Kerstdorp in katten klimboom maken

Ik weet niet of dat bovenstaande ook daadwerkelijk een katten klimmeubel is, maar het bracht me wel op dat idee. Van zo’n katten klimmeubel kan je heel eenvoudig een tof kerstdorp maken.

Met wat groen versier je de planken waar normaal de kat op zit en feitelijk gezien heb je dan hetzelfde idee. Toegegeven, het is niet echt een kerstdorp in een kerstboom, maar ik vind hem wel prachtig! Ik vond dit voorbeeld hier.

half kerstboom, half kerstdorp

Halve kerstboom met kerstdorp erin

Deze kerstboom is een soort van ‘gehalveerd’. Hierdoor is er ruimte ontstaan om in de onderste helft een kerstdorp te plaatsen en de bovenste helft gewoon als kerstboom te gebruiken. Slim verzonnen!

prachtig kerstdorp in een kerstboom

Nog zo’n prachtig exemplaar

Bovenstaande kerstdorp vind ik ook zo’n prachtig voorbeeld van hoe je dit mooi in een kerstboom vorm kan verwerken. Ben je de ballen beu? Dan ga je gewoon met huisjes aan de slag!

kerstdorp in zelfgemaakte kerstboom

Zelfgemaakte kerstboom met dorp erin

Zoals je hierboven ziet hoef je niet persé een kerstboom te gebruiken om er een kerstdorp in te plaatsen. Je kan ook zelf een stellage maken in de vorm van een kerstboom om er vervolgens een dorp in te bouwen. Zo heel moeilijk is het niet, maar heb je geen idee hoe deze te maken? Op Etsy vond ik een handige DIY.

kerstdorp in trapezevormige kast

Houten trap als kerstboom

Geen plek voor een grote ronde kerstboom in huis? Of hou je gewoon van iets anders? Dan is deze opstelling -met kerstdorp- wellicht iets voor jou. Ik vind hem echt prachtig. En is de kerst voorbij, dan gebruik je deze gewoon in je kamer voor wat boeken of leuke snuisterijen.

Hier vind je zo’n soort kast al voor nog geen € 60,00!

De kerstboom van Marion en Danielle

Marion en Danielle zijn al helemaal ‘on trend’ en maakten kerstdorpen in de boom. Marion heeft de variant van een kerstdorp in de vorm van een kerstboom hierboven gemaakt. Super leuk gedecoreerd met op iedere ring ‘sneeuw’ waardoor het geheel een mooie winterse sfeer uitstraalt.

Danielle maakte de boom hieronder. Met heuse kersttakken en een heel gezellige en kleurrijke sfeer door de verlichting.

Pssst…! Krijg jij nooit genoeg van al die kerstdorpen? Dan hebben we nóg een inspiratieblog voor je, met allerlei leuke ideeën om dat dorp eens op een heel andere manier te bouwen!

2 gedachten over “Kerstboom met kerstdorp erin; ken jij de laatste trends al?”

  1. Hoi Joyce, ik zat het bericht over die kerstbomen te lezen en toen zag ik je verwijzing via Pinterest naar de boom met treinen en dorp. De site waar dit naar verwijst zijn grote oplichters. Ze laten de mensen betalen, maar leveren niets.

    Mvrgrt,

    Merdie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven