Kerstdecoratie op je vensterbank; 14 leuke ideeën

Heerlijk, bijna kerst…Haal de kerstboom maar weer naar beneden of bij het tuincentrum en natuurlijk ook alle decoratie. Eén van de plekken in je huis waar je ook heel mooie kerstdecoratie kunt neerzetten is de
vensterbank. We geven je hier leuke ideeën voor kerstdecoratie op je vensterbank!

tips voor kerstdecoratie op de vensterbank

De leukste kerstdecoratie voor in en op je vensterbank

Je kunt heel veel kanten op met het decoreren van je vensterbank. En vergeet ook je ramen niet! Laat je lekker inspireren door de volgende ideeën en doe vooral alles in je eigen kerstsfeer! Zo maak je er een
heel mooi geheel van.

raansticker merry christmas kerst
raamstickers met sneeuwvlokken

Raamstickers

Heel eenvoudig eigenlijk, maar het geeft heel veel sfeer, is het gebruik van raamstickers. En zelfs in deze raamstickers is er van alles mogelijk.

Het grote voordeel van raamstickers als kerstdecoratie is dat je zelfs geen vensterbank nodig hebt! Heb je wel een vensterbank? Dan kunnen deze raamstickers onderdeel uitmaken van de totale decoratie die je rond kersttijd gebruikt.

Lekker sfeervol in het wit met sterretjes en sneeuwvlokjes, een toffe Merry Christmas, óf een compleet pakket stickers met huisjes en een slee met rendieren. Het is maar net welke Kerst raamstickers jij mooi vindt!

Kaarsen als kerstdecoratie op je vensterbank

Mooie kerstkaarsen staan ook fantastisch. Je kunt kiezen voor mooie, grote kaarsen en die met meerdere op je vensterbank zetten, bijvoorbeeld met een kerst tekst erop. Of de kaars is onderdeel van andere decoratie.

Kaarsen in de vorm van een sneeuwpop of de kerstman zijn ook erg grappig als je juist een humoristische touch aan je decoratie wilt geven.

waxinelichthouders in de vorm van een huisje voor kerst
Bron: HEMA

Windlichthuisjes

Je kent vast de huisjes wel waar je een kaarsje of waxinelichtje in kunt laten branden. Hele leuke kerstdecoratie voor in je vensterbank!

Bij de HEMA hebben ze niet alleen witte huisjes, maar ook leuke rode huisjes, wat wel mooi past bij traditionele kerstversieringen. Bij Dille en Kamille heb je ook zulke huisjes in het wit en met verschillende vormen. Zo maak je een leuk straatje.

kerstdecoratie huisjes met takken in vensterbank
Bron: Pinterest
kerstballen voor het raam en een kerrst gnoom in de vensterbank
Bron: Pinterest

Gedecoreerde takken

Wat ook leuk is, is om aan de slag te gaan met kersttakken. Leg deze prachtig gedecoreerd in je vensterbank. Wat lichtjes erbij werkt sfeer verhogend. En je hebt een prachtig versierde vensterbank voor de kerst.

Siervensters voor je raam met kerst als decoratie

Een siervenster zou ook een idee kunnen zijn. Natuurlijk met de nodige kerstdecoratie. Of wat dacht je juist van een oud luik?

Een krans voor het raam

Een prachtige kerstkrans kan je kopen of zelf maken, en in beide gevallen is het toffe kerstdecoratie voor aan de deur of in je vensterbank.

Hang hem bijvoorbeeld mooi op voor je raam. Je kunt kiezen voor 1 groot exemplaar, maar spelen met meerdere kransen in verschillende groottes is ook mooi en net weer even anders. Heb je een specifieke kleur voor de kerstversiering? Dan gebruik je die uiteraard ook voor je krans.

Je ramen bespuiten met sneeuw

Met nepsneeuw kan je net doen alsof er toch sneeuw aan de buitenkant van je raam ligt, op de vensterbank, leuk als kerstdecoratie dus.

Of gebruik de nepsneeuw om vormpjes op je ramen te spuiten. Gebruik hiervoor malletjes. Die kan je zo kopen. Ben je handig met de spuit? Dan zou je ook een tekst op je raam kunnen spuiten.

gekleurde kerstballen voor het raam
Bron: Pinterest
kerstdecoratie en ballen voor het raam
Bron: Pinterest

Kerstballen als decoratie voor het raam

Mooie kerstballen in jouw favoriete kerstkleur(en) en mooi lint: meer heb je niet nodig.

Hang de ballen ter decoratie voor je raam op verschillende hoogtes! Mooi om ze eventueel af te wisselen met andere boomdecoratie. Houten kerststerretjes bijvoorbeeld.

Hou je van natuurlijke kerstversieringen? Dan zou je ook kunnen denken aan dennenappels of andere natuurlijke materialen om op te hangen. Spuit deze eventueel deels onder de nepsneeuw voor een winters effect.

prachtige papieren kerststerren in wit, zwart en beige
Bron: Pinterest

Sterren voor je raam

Kerststerren voor het raam ophangen kan natuurlijk ook. Maar je kan ze ook leuk als kerstdecoratie in je vensterbank zetten met wat mooie dennentakken er omheen.

Prachtige papieren sterren vind je bijvoorbeeld bij Morethanhip, bij Weddingdeco (in mooi goud) en bij Dille en Kamille. Bij Bol.com hebben ze natuurlijk enorm veel keuze.

Kleine kerstboompjes in je vensterbank

Naast kerststerren kan je ook denken aan kleine kerstboompjes die je gedecoreerd op je vensterbank zet. Of een iets grotere en aan beide kanten een nog kleinere…Staat heel gezellig en ook in deze boompjes kan je lichtjes stoppen.

Lichtjes rond je raam of op je vensterbank als kerstdecoratie

Een snoer van lichtjes in je vensterbank of rondom je raam geven lekker veel sfeer. Zeker in combinatie met andere ideeën die genoemd zijn.

Een kerstdorpje in je vensterbank

Gek op die kerstdorpjes? Waarom zou je je vensterbank dan niet gebruiken als ondergrond voor een kerstdorpje? Lieve huisjes, kleine zangers en skiërtjes. Of op een sleetje. Een kerkje en een kroeg. Kortom: maak het zo sfeervol als jij leuk vindt!

stolp met kerstdecoratie er in
Bron: Pinterest
simpel kersttakje in stolp
Bron: Pinterest

Glazen vazen of stolpen met kerstdecoratie op je vensterbank

Glazen vazen, stolpen, windlichten of wat dan ook: alles wat glas is en waar je doorheen kan kijken voldoet.

Doe hier mooie kerstversiering in, kerstgroen, dennenappels en andere natuurlijke materialen of ga juist voor een mini-dorpje, een kerstmannetje of…nou ja, eigenlijk is alles wat met kerst te maken heeft goed! En lichtjes natuurlijk.

De Kerst gnoom in je vensterbank

De kerst gnoom kan je tegenwoordig in allerlei maten kopen. Leuk voor in je vensterbank. Op een stoel of eigenlijk overal in huis met kerst…

Inspiratie van Pinterest

Plaatjes zeggen meer dan woorden, dus geven we je ook nog wat mooie inspiratie door middel van plaatjes.

vensterbank vol met kerstdecoratie
Bron: Pinterest
rode en groene kerstdecoratie
Bron: Pinterest

Hoe sfeervol zijn deze kerstboompjes met witte kerstdecoratie in, naast en boven zich? Overduidelijk is het een geheel met de inrichting van het huis.

rode kerstballen voor het raam
Bron: Pinterest
kerstballen met groen lint voor het raam
Bron: Pinterest

Hou je meer van het traditionele rood en groen met Kerst? Dan is deze decoratie vast helemaal jouw ding. Een mooie kersttak dient als ‘hanger’ en wordt volgehangen met allerlei vormpjes. Je kunt iets dergelijks zelf heel eenvoudig maken door de vormpjes uit dik vilt te knippen! En een andere kleur vilt plak je er gewoon op… Of je gebruikt natuurlijk gewoon bestaande decoratie.

Heel veel ballen geven een heel ander effect. Zeker als je voor een felle kleur gaat. Dat kleur een hoop doet zie je wel als je ook naar het rechtse voorbeeld kijkt. Ook veel ballen, maar echt wel heel anders van sfeer! Uiteraard heeft dit ook met alles erom heen te maken, maar toch!

prachtige sfeerverlichting als kerstdecoratie in een glazen pot op de vensterbank
Bron: Pinterest

Heb je geen glazen stolpen of vazen in huis? Gewoon lege groentepotjes of pindakaaspotten doen het ook prima! Hartstikke mooi en ook nog eens budget kerstdecoratie.

Kort samengevat over kerstdecoratie voor je raam en de vensterbank

Kortom: eigenlijk kan je alle kerstdecoratie wel gebruiken om je vensterbank mee op te fleuren en in kerstsferen te krijgen. Met lichtjes werken en de juiste kleuren en je bent al een heel eind op weg.

Heb je kinderen in huis? Dan zou je ook juist die vensterbank tot domein van de kinderen kunnen maken, waar juist zij hun gang mogen gaan met decoreren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven