Kerstdecoratie van hout tot goud; de leukste kerstversiering

It’s the most wonderful time of the year! Heerlijk, die periode vóór kerst waarin je weer toeleeft naar de feestdagen. Wel al gezellig de kerstboom in huis, maar nog éven geen kerststress over 5 gangen diners. Vind jij het ook zo heerlijk om lekker met de kerstdecoratie aan de gang te gaan? Dan vind je hier weer wat leuke tips om je huis helemaal in kerstsferen te brengen. Wij hebben onlangs buiten alle kerstverlichting al aan het huis gehangen, maar binnen mogen we nog wel wat extra’s toevoegen. Vandaar dat ol op zoek ging naar inspiratie voor de leukste kerstdecoratie.

Goed, wat komt er allemaal op onze kerstboodschap-lijst? Om te beginnen is Kerst niet voor niets het feest van het licht. Kaarsen heb je in de winter toch sowieso nooit te veel? Dan heb je uiteraard de kerstdecoratie voor in de boom en verder nog wat leuke kerstspulletjes om de boel gezellig mee te maken. Op een plank, in het raamkozijn of op de schouw, overal kan je deze decoratie voor kerst eigenlijk wel kwijt. En natuurlijk mogen we de kerstkaarten niet vergeten! Vind je dat laatste nou altijd een hoop gedoe? Dan hebben we nog een hele fijne tijdsbesparende tip voor je. Kan je in plaats daarvan gezellig onder een kleedje op de bank hangen met een fijne kerstfilm! Lang leve de wintertijd.

Waar denk je aan bij kerstdecoratie?

Kerstdecoratie kan je op verschillende vlakken toepassen, ik geef je een paar voorbeelden:

  • Zoals genoemd, de kerstverlichting buiten
  • Lampjes en kaarsen binnen
  • Kerstdecoratie in de vorm van een kerststal onder je boom
  • Een kerstdorp ergens in je kamer
  • de ballen en tierelantijntjes in je kerstboom
  • kerstsokken aan de schouw (hebben we ook)
  • mooie kerstkussens in je bank of een speciaal plaid
  • een gezellig kerststukje op tafel
  • mooie decoratie in je vensterbanken

Kerstdecoratie in alle kleuren en soorten

Vroeger was kerstdecoratie vooral verkrijgbaar in rood en goud. Die tijd is voorbij! Tegenwoordig kan je kerstballen kopen in alle kleuren van de regenboog. En trouwens, niet alleen kleuren zijn hip… Ook zwart witte kerstdecoratie is heel populair. En dat vind ik helemáál niet erg! Zelf ben ik wel een zwart-wit-goud-zilver type en de kerstboom heeft dan ook nog blauw tinten. Maar al die verschillende kleuren vind ik toch ook aantrekkelijk, moeilijk kiezen!

kerstdecoratie, witte kaarsen met zwarte opdruk

Zwart witte kerstdecoratie, i love it!

Zwart wit is sowieso een stijl die niet meer weg te denken is uit het interieur en ik vind het als basis prachtig. Je kan daarnaast ook heel makkelijk combineren met andere tinten. Zo breng ik er in de zomer wat koelere tinten bij en in de winter bijvoorbeeld okergeel of diepzeegroen.

Toen ik deze kaarsen van Zoedt zag was ik dan ook op slag verliefd. Voorlopig heb ik ze even neergezet met wat leuke kerstboompjes ertussen en een lekkere zuurstok (kijken hoe lang die blijft liggen). Wat vind je ervan? Zwart witte kerstdecoratie blijkt zo ook heel mooi en zeker ook gezellig! Wil je overigens niet alleen de leuke kerstdecoratie in huis, maar ook graag je cadeautjes mooi kerstig inpakken dan ben je bij Zoedt ook aan het juiste adres, check deze stickers en stationary eens!

Je vindt de kaarsen van Zoedt hier

kerstdecoratie om cadeautjes in te pakken

Buiten het feit dat je natuurlijk veel kerstdecoratie kan kopen, kan je ook zelf eenvoudig aan de slag.

Wat glazen flessen, her en der een kersttakje erin en een kaars erboven en klaar ben je. Mooi, basic en toch heel kerstig!

Gouden kerstdecoratie blijft altijd in

Het blijft waarschijnlijk een eeuwige trend op kerstgebied: goud. Gouden kerstdecoraties, zijn dan ook niet zo moeilijk om te vinden. Check bijvoorbeeld bij de Xenos voor van die leuke sneeuwballen met goud zoals hieronder of hang gouden kerstballen van de Hema in je boom.

Sneeuwbal met goud, ook verkrijgbaar met aap of luipaard er in

Enne, mocht de vorige stijl je nu ook goed bevallen zijn… Goud combineert natuurlijk ook prima met zwart witte decoraties. Mooi meegenomen: je kerstdecoraties raken als ze van goud zijn waarschijnlijk nooit meer uit de mode!

Persoonlijke kerstballen zijn ‘on trend’

En als we het dan toch over zwart-wit en goud hebben dan wil ik je ook gelijk nog even wijzen op deze hele leuke persoonlijke kerstballen met foto van Wanapix. Je kan ze natuurlijk laten maken zoals je zelf wilt, want ze zijn personaliseerbaar, maar deze match van goud-wit-zwart en rood is überkerstig dus die wil ik je niet onthouden.

Zelf een kerstbal met foto en naam laten bedrukken? Dat kan dan hier.

Houten decoratie voor kerst

Is al dat klatergoud niks voor jou en ben je meer het natuurlijke type? Dan passen houten kerstdecoraties wellicht beter bij je. Hout is sowieso een materiaal dat een warme uitstraling heeft, gezelligheid tijdens deze donkere dagen is dan ook eenvoudig te creëren met wat hout. Die theelichthouders die je hierboven ziet die heb ik zelf ook 😉 .

Hout is razend populair in het interieur en ook bij de kersttrends zie je het dus veel voorbij komen. Ik vond de wasknijpers hierboven (zo schattig) bij de Xenos en de houten slingers bij de Hema. Verder vind je ook veel hangertjes voor in de boom, of wat dacht je van een kerstkaarten rek zoals hieronder?

Kerstdecoratie met een knipoog voor een te gekke kerst

Als al die ‘standaard’ kerstversiering nou niet helemaal je ding is kan je ook gaan voor decoraties met een vette knipoog. Zie je tegenwoordig steeds meer trouwens. Er is keuze genoeg als het gaat om lekker opvallende kerstdecoratie voor in de kerstboom bijvoorbeeld. Je kan het zo gek niet bedenken, of het kan de boom in. Kan je in je foute kersttrui lekker matchen met je boom 😉 .

Bovenstaande kerstballen vind je ‘gewoon’ bij de Hema en de Xenos, hang je boom er vol mee en ik weet zeker dat je er iedere keer om moet glimlachen als je hem ziet staan!

Kersttakken op tafel als kerstdecoratie

Vind je een kerststukje in huis niet zo leuk, of heb je bijvoorbeeld helemaal geen zin in een hele kerstboom in je huis, dan kan je ook voor deze mooie kersttakken gaan. In een handomdraai maak je een gezellige kerstsfeer in huis.

En vergeet de kerstkaarten niet!

Is je huis er klaar voor, met alle kerstdecoratie? Vergeet de kerstkaarten dan niet! Steeds meer mensen vinden het eigenlijk een beetje gedoe, dat versturen van al die kaarten. Maar het is natuurlijk wel een mooie manier om mensen je beste wensen te sturen. Leuk om ze -met wat kerstdecoratie erbij- zelf te maken, maar heel begrijpelijk als je daar de tijd niet meer voor kan vinden na het decoreren van je huis 😉 .

Maar het versturen ervan kan natuurlijk tegenwoordig een tikkie makkelijker dan vroeger en óók heel handig is het dat je zelf geen postzegels meer op voorraad hoeft te hebben! Aanrader zijn de kerstkaarten van Greetz, waar je eventueel zelf ook je eigen kerstkaart kunt ontwerpen. Maar ook leuk (en nog minder tijdsintensief) zijn de kerstkaarten van de collecties Blond Amsterdam, Babette Harms (afbeelding) en Paperclip.

Fijne feestdagen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven