Kerstdiner? Fuck it en doe gewoon lekker relaxed!

Ben jij ook al zenuwachtig voor het kerstdiner? Ik zie nu al zóveel appjes, facebook berichtjes en foto’s op Instagram voorbij komen van mensen die aan het oefenen zijn voor het kerstdiner…. daar móet je wel zenuwachtig van worden!

kerstdiner

Kerstdiner rehearsal, bleghh

Hoe komt het toch dat men nu al (lijkt wel) weken bezig is om dat kerstdiner volledig te plannen? Alsof dat je zonder planning geen lekker kerstdiner kan maken, en alsof het alleen maar om het eten gaat! Je zit toch met elkaar aan tafel om het gezellig te hebben?

Een vinoloog zei niet zolang geleden hetvolgende tegen me:

‘Een lekkere fles wijn, lekker eten en goed gezelfschap, dat maakt je avond. En dat hoeft helemaal niet het beste van het beste te zijn, maar gewoon lekker is goed genoeg. Er wordt zoveel overdreven tegenwoordig’.

In kan het zelf niet beter zeggen. En bovenstaande geldt volgens mij ook voor het kerstdiner. Ik denk dan bij mezelf… wat had je allemaal in die tijd kunnen doen dat je de afgelopen weken met je kerstdiner ‘rehearsals’ bezig bent geweest? Ga lekker met je kinderen een spelletje spelen. Alsof zij erop zitten te wachten dat ze tijdens het kerstdiner van alles op hun bord krijgen wat ze toch niet te eten vinden 😉 . Als je het aan die kleine koters vraagt dan eten ze het liefst een frietje en kijken ze een leuke kerstfilm met papa en mama of opa en oma.

Drie uur lang stil op je stoel aan een gedekte tafel zitten met een bord voor je neus waar je al misselijk wordt van de geur. Daar kiezen ze echt niet voor hoor. Laat staan voor al die exquise hapjes waar ze nog nooit van gehoord hebben! Strak in het kerstharnas gehesen mogen ze niet teveel gekke dingen doen aan tafel, want dan vallen de zilveren kandelaars om op het tafelkleed en gaat de rode wijn over de vloer.

Nee, ik weet het zeker. Onze kinderen zijn het gelukkigst als het 2e kerstdag is. Eerst even lekker schaatsen en dan daarna met zijn viertjes thuis met het open haardje aan, een filmpje op en een kaasje op tafel. En ik verdenk ze er zelfs van dat ze op dat moment beiden tegelijk zullen roepen:

‘Jippie, we hebben het kerstdiner weer gehad!’.

7 gedachten over “Kerstdiner? Fuck it en doe gewoon lekker relaxed!”

  1. Ohhh nou groot gelijk zeg!! Wij hebben nog helemaal geen plannen voor kerstavond en 1e kerstdag, maar als het aan mij ligt wordt dat een avond met gezelschapsspelletjes, een lekkere fles wijn en misschien nog een fijne film met een dekentje er bij. Oh ja… eten… Pfft… lekkere andijviestamp is ook prima! 😀

  2. Gewoon naar de Mac, haha nee hoor grapje! Hier gaan wij lekker een jaartje rustig aan doen! Vorige jaren zo druk geweest allemaal, nu een keer tijd voor onszelf! 🙂

  3. Wij doen al jaren (kan nu nog net, zijn 6jr)) dat ze 1e gang mee eten met ons en dan gaan wij door maar weten zij niet en gaan vervolgens naar bed. Dit jaar krijgen zij hartjes pannenkoeken, tafel rijk gevuld met extra hapjes en kaarsjes en dan voor hun een ijspinguin als toetje. Ze voelen zich heel bijzonder en wij hebben dan vanaf 20u de tafel en avond voor onszelf! Ik heb nooit meegedaan aan die dinerstress. Snap niet dat ouders zich daar mee druk maken….

  4. Erg hè eigenlijk. Wij houden het ook altijd simpel. ..zelfs met 8 gangen had ik geen stress vorig jaar. ..Dit jaar gaan we lekker gourmetten…dat is altijd goed, makkelijk en gezellig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven