Meerdere kerstevents, een auto vol sneeuw (nee!), volop schaatsen en meer

Wat een week was het weer jongens. Laat ik het maar meteen in de groep gooien, ik ben blij dat het deze week wat rustiger is. En verder wil ik uiteraard niet klagen, want de keuze is geheel aan mij, maar soms -heel soms- is het wel een beetje druk. Zeker in de maand december zit het tjokvol met events die werk-gerelateerd zijn, maar is er privé uiteraard ook een hoop te doen. Ik neem je even mee in de drukte.

Hema kerstevent

Vorige week schreef ik in mijn Uptodate nog over het Hema event gericht op 5 december waar ik met Lotte naartoe ging. Deze week was er wederom een Hema event, maar dit keer op de kerst gericht. Hartstikke leuk om veel collega bloggers te zien natuurlijk. Daarnaast kon ik even proeven aan wat de Hema voor de kerst allemaal te bieden heeft. En dat is heel wat!

 

bloggers hema event
Van boven naar onderen en van links naar rechts… Mamaliefde, Curvacious, Mommyhood, Moeders.nu, Voormijnkleintje, Hip&Hot, Karenz, ByAranka, Allinmam, ikke, EliseJoanne. En laat er nu eentje ontbreken 🙁 , Website4mama had er natuurlijk ook bij moeten zitten.

hema kerstevent tompoucen

Om te beginnen was er heerlijk eten, maar ook de kerstitems zelf zijn zo gezellig dat ik het afgelopen weekend hier in Schijndel de Hema ben ingedoken om het een en ander voor thuis aan te schaffen. Ik kon het niet laten en heb de letterverlichting in huis gehaald met wat andere kerstfrutsels. Helemaal happy mee 😉 . De letterverlichting van de Hema staat op de piano bij ons. Best cool op zo’n zwart vlak, vind je niet?

hema kerstverlichting letters

Heb jij ook andere kerstfrustsels staan? Of beperk jij je tot alleen de kerstboom?

Het winterpark in Schijndel

Vrijdag’s opende het Winterpark in Schijndel haar deuren weer. Ieder jaar vanaf de week na 5 december tot en met ergens in januari kunnen alle kinderen in Schijndel schaatsen in het centrum. De laatste jaren is het Winterpark zelfs overdekt. Super natuurlijk, want ook bij regen kan er toch geschaatst worden.

winterpark schijndel lotte
Credits: Grevefotografie.nl

Natuurlijk moesten wij bij de opening ook alvast een kijkje gaan nemen en wilde Dochter graag gaan schaatsen met een vriendinnetje. Uiteraard zijn er ook de nodige versnaperingen te krijgen in het bijgebouwde café, getuige de hoofdpijn die op zaterdagochtend ‘plotseling’ optrad. Daarnaast worden er veel optredens georganiseerd. Met andere woorden… een maand lang feest. Misschien toch die antikaterpil eens proberen 😉

Allerhande Kerstfestival

Zaterdag gingen we een kijkje nemen bij het Allerhande kerstfestival waar ik even geleden al over schreef. Wat was ook dat weer goed georganiseerd. Vooral het hele openbaar vervoer deel was beter geregeld dan voorgaande jaren. We hebben weer inspiratie opgedaan voor de kerstdiners hier in huis (in de vorm van een heerlijke kiprollade en zalige rode bietjes met geitenkaas bijvoorbeeld) en gezellig rondgestruind. Afgesloten met lekker geroosterde marshmallows en een kijkje bij de SilentDisco.

allerhande kerstfestival marshmallows roosteren

allerhande kerstfestival silent disco

Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

We hebben het Allerhande Kerstfestival goed getimed qua weer, want wat een sneeuw is er deze week gevallen hè. Fantastisch voor de kinderen en ook de hond geniet er volop van. Hij rent alsof zijn leven ervan afhangt en lijkt extra alert op allerlei geluiden.

sneeuwval schijndel

Dat de sneeuw ook bij ons voor behoorlijk wat overlast zou zorgen, daar had ik even niet op gerekend. Maar na de hevige sneeuwbuien kwam mijn buuf aan de deur. Dat de ramen van mijn auto openstonden! Ah nee! Ik heb het al eens eerder gehad en heb eerlijk gezegd geen idee hoe dit in godsnaam kan.

auto vol sneeuw

Nee! Mijn auto vol sneeuw

Shit, shit, shit. Hoe leuk ik de sneeuw ook vind -voor de kinderen en de hond- zo ontzettend irritant is dit natuurlijk. Mijn stoere bak vol met sneeuw. Ergens maakt mijn auto een soort kortsluiting denk ik ofzo. Aangezien ik er geen verstand van heb zal ik eerst bij de autoverzekering te rade moeten gaan om te kijken of ik hier iets mee kan. Het is namelijk al eens eerder gebeurd.

De vorige keer dat de ramen plotseling openstonden dacht ik nog dat er sprake was van een auto inbraak, maar dat bleek niet het geval. Ze gaan blijkbaar gewoon uit zichzelf naar beneden! We hebben de autosleutel van de buren nog gecheckt, aangezien mijn auto op onze oprit staat en deze grenst aan die van de buren. Even checken of de afstandsbediening van hun auto toevallig effect heeft op mijn auto, maar we kunnen niets vinden.

auto volgesneeuwd

Buuf vroeg nog of ik mijn sleutels altijd in mijn zak heb zitten, maar ook dat is niet het geval. Per ongelijk mijn auto van het slot halen kan ook niet. Daar komt nog bij dat -ook al waren de ramen van de auto open- mijn vierwieler zelf nog gewoon op slot zat.

Ik heb zo goed en zo kwaad als ik kan alle sneeuw dus maar uit de auto gehaald. Niet echt een makkelijk klusje kan ik je vertellen. Ik kon er zelfs een sneeuwballengevecht mee houden, met de hoeveelheid sneeuw die eruit kwam! Gewapend met twee handdoeken heb ik daarna de stoelen (gelukkig leren bekleding) en het dashboard en de middenconsole drooggemaakt.

Iemand van jullie dit wel eens meegemaakt?

Zondag rustdag

Afgelopen zondag heb ik he-le-maal niets gedaan. Behalve lekker in huis gerommeld en de voorraad van Zazou een beetje opgeruimd. Ik kan daar zo van genieten. De kinderen die lekker in hun pyjama rondkuieren. Gezellig met zijn vieren aan tafel gewoon een kop thee drinken. Een beetje folders doorspitten en in een boekje lezen. De simpele dingen.

Normaal gesproken werk ik op zondag ook nog het nodige, maar deze zondag heb ik de pc gewoon helemaal niet aangehad. Intens genieten.

kaasfondue boska

Kaasfondue voor het eerst

In de avond hebben we een gezellige kaasfondue gedaan. In de foodybox die ik afgelopen vrijdag ontving zat onder andere deze mooie Cheese Baker. Een schattige set met een kleine ovenschaal en een gietijzeren onderstel.

Je vindt de Boska Cheese Baker online.

Voor ons de allereerste keer dat ik een kaasfondue heb gemaakt. De kinderen mopperden vooraf al en ook manlief was niet echt enthousiast, maar ik wilde het toch graag een keer proberen.

De kaas heb ik in een pannetje op het fornuis opgewarmd. Gewoon een pakje fonduekaas uit de winkel. Camembert erin dat schijnt ook heel erg lekker te zijn, maar daar hoef ik met de fijnproevers hier in huis niet aan te beginnen. Nadat ik de kaas heb opgewarmd heb ik er nog wel de nodige kruiden doorheen gedaan om de smaak wat te verfraaien. Onder andere aardig wat bieslook en Maggie tuinkruiden.

Het resultaat? Ze moesten allemaal de eerste hap wennen, maar hebben er daarna heerlijk van gegeten!

Inmiddels heb ik al weer de nodige verrassingen achter de kiezen, maar die bewaar ik voor de volgende uptodate. Stel je voor dat ik anders niets te vertellen heb….

 

[button color=”grey” size=”” type=”square_outlined” target=”” link=”https://www.mamsatwork.nl/brood-op-de-plank/”]#liveandletlive[/button]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven