Kerstkaarten trends, de 5 trends voor 2023

Een kerstkaart sturen is een leuke traditie maar leek in de afgelopen jaren wat te verwateren. Gelukkig blijkt uit de kerstkaarten trends dat het maken en versturen van een kerstkaartje weer helemaal in is.

Zelf een kerstkaartje ontvangen vind je ook leuk, toch? Het staat zo gezellig, zo’n slinger van kerstkaarten of een dressoir waar niet alleen kerstdecoratie maar ook veel kerstkaarten opstaan.

Nog leuker wordt het als zo’n kaartje een persoonlijke touch heeft. Doordat het zelf gemaakt is, voorzien is van een mooie foto of een prachtig zelfgeschreven gedichtje of persoonlijk woordje. Ook in kerstkaarten is sprake van trends.

Vandaar ook dit artikel met de nieuwste trends voor 2023 op het gebied van kerstkaarten.

kerstkaarten trends

Gepersonaliseerde kaarten maken

Ben je zelf niet zo handig met schaar en lijm? Gelukkig is dat helemaal niet meer nodig om toch een heel persoonlijk kaartje te kunnen maken. Kerstkaarten maken doe je ook heel eenvoudig online.

Bij Made for Moments kan je bijvoorbeeld prachtige kaarten online ontwerpen. Je zoekt eerst per categorie en vervolgens ga je aan de slag. Hoe makkelijk wil je het hebben?

De kaarten volgen de nieuwste kersttrends, maar er zijn ook heerlijk klassieke kaarten te vinden. Weliswaar met een moderne look.

Je kunt de kaarten op allerlei manieren aanpassen met een foto of met je eigen tekst en daarmee creëer je een heel persoonlijk kerstkaartje.

De enveloppen horen er gewoon bij en kosten dus niks extra’s. Het is extra leuk dat je daarbij keuze hebt uit meerdere kleuren.

En helemaal passend bij de echte kerstgedachte: bij elk verkocht kaartje wordt er een donatie aan het goede doel gedaan! Omdat Made for Moments een heel breed aanbod heeft is er zeker weten de kaart bij waar jij naar op zoek bent.

Hier kan je helemaal on trend je kerstkaarten maken.

Maar welke trends zien we bij de kerstkaarten? We denken bij trends niet alleen aan kleuren of motieven, maar ook aan de vorm van de kaart zelf. En aan hoe je het personaliseert.

De trends voor 2023 als het gaat om kerstkaarten zou je als volgt kunnen omschrijven:

  1. Leuke vormen. We houden van origineel en steeds gekker. En dat zien we ook terug in de kerstkaarten. Originele vormen en niet alleen maar standaard vormgeving.
  2. Met luxe afwerkingen, zoals folie.
  3. Persoonlijke kerstkaarten blijven ook in deze trend in trek. En terecht. Dus met een eigen foto of een eigen tekst.
  4. Je vindt het leuk of juist helemaal niks, maar colourblocking zien we overal terug. In de mode, in het interieur en ja, dus ook bij de kerstkaarten. Niet alleen bij de kerstkaarten trouwens, ook bij de hele kerstdecoratie. Hou je van traditionele kerstversiering dan zal je het waarschijnlijk niet echt kunnen waarderen. Maar ben je gek op kleur of originaliteit? Misschien moet je dan toch eens hiernaar kijken.
  5. Heel neutraal met beige! Beige is mooi, warmer dan grijs of wit en toch heerlijk neutraal en rustgevend. Wil je wel eens iets anders dan rood en groen, maar echt niet die felle kleuren? Dan is dit vast hét alternatief voor jou. Voor in je kerstboom…maar ook voor je kerstkaarten!
  6. Kerstkaarten voor in de boom hoort ook bij de trends van dit moment! Hartstikke leuk toch als jouw kerstgroet bij de ontvanger in de boom gehangen wordt bij het optuigen.

Zoals uit voorgaande blijkt gaan de kerstkaarten dus eigenlijk mee met de trends van de kerstdecoraties.

Natuurlijk hoeft jouw idee van de mooiste kerstkleuren niet overeen te komen met de idealen van de ontvanger.

Weet je die smaak wel, dan is het prachtig om juist in die kleur of sfeer een kaartje te maken!

Maar anders mag het ook gewoon een afspiegeling zijn van wie jij bent. Ben je een ‘bont’ persoon? Die wel graag in traditionele kleding loopt? Dan past het toch juist bij jou om een dergelijk kaartje te sturen! Eigenlijk juist heel persoonlijk…

We zullen een aantal trends nog nader toelichten!

Kerstkaarten met folie

Zoals gezegd zijn afwerkingen met bijvoorbeeld folie erg gewild. Maar wat moet je je daar nu bij voorstellen?

Hierbij laat je bijvoorbeeld je fotokaart met goudfolie afwerken. Dit zorgt voor een lekker luxe gevoel en staat heel mooi over je foto heen. Naast goudfolie kan je ook denken aan koperfolie.

Als kerstbal

Kies voor een kerstkaart in de vorm van een kerstbal.

Je kunt hierbij ook je eigen foto erop laten drukken. Omdat er al een gaatje in de kaart zit voor een lintje, is deze kaart zo als kerstbal op te hangen.

Je kunt zelfs kiezen voor een dergelijke kaart die ook nog eens is afgewerkt met goudfolie. Zo ben je lekker origineel en helemaal ‘hip ‘on trend’ bezig met je kerstkaarten.

Originele vormen kerstkaarten

Hoeft het allemaal niet zo serieus voor je en ben je al die kerstmannen, -ballen en simpele vierkante kaartjes een beetje zat?

Hou je wel van humor en zeker naar bepaalde mensen toe? Zoek dan maar eens verder bij Made for Moments, want ze hebben zelfs een kaartje in de vorm van een vibrator! Alleen even opletten dat je die niet per ongeluk naar je schoonmoeder opstuurt…

Net zo origineel, maar iets minder gewaagd zijn leuke kaarten in de vorm van een kersttrui of ornament.

Maar goed, dan komen we toch ook nog even terug op het gebruik van originele kleuren.

Want wat moet je nu verstaan onder kerstkaarten met colourblocking als we het over trends hebben?

Je kunt hierbij denken aan kaarten met lekker veel kleurtjes en het liefst in knallende combinaties. En dan mag je echt wel out of the ‘kerstbox’ denken.

Niks rood en groen en eventueel wit. Of blauw en wit. Maar oranje met roze en rood bijvoorbeeld, dát is colourblocking. En we doen er ook nog een beetje lila en groen bij. Jawel, een kleurencombinatie waarvan je ooit zei dat het vreselijk ‘vloekte’, maar tegenwoordig zo in is.

Durf jij het aan? Colourblocking is bijvoorbeeld ook tof als idee voor een alternatieve kerstboom!

Je kerstkaarten laten versturen

Zelf vind ik het leuk om kerstkaarten te versturen en te ontvangen, maar ik baal van al die adressen die je dan moet schrijven. En dan moet je ook nog naar een brievenbus.

Ik woon al niet in het dorp en aan mijn kant van het dorp zijn ze zo leuk geweest om de brievenbussen te verwijderen, niet handig dus.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kerstzegels die je nog moet kopen. Kortom: heerlijk als je daar niet achteraan hoeft. Online de kerstkaarten maken volgens de laatste trends en ze dan lekker door hen laten versturen. Heerlijke optie!

En het werkt ook nog eens veel sneller. Want de kaarten hoeven immers niet eerst naar jou toe én dan nog verstuurd te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven