Ketnet kookt de wereld rond: een internationaal kookboek voor kinden

Terwijl de mafé zachtjes pruttelt op het fornuis, knutselen je kinderen een griezelig Afrikaans masker… Inspiratie voor een volgend verjaardagsfeestje … Maak pinguïns van klei en maak samen Australische worstenbroodjes als hapje. Of liever een Afrikaans masker en ’n Mangoshake? Of papieren tipi’s van de Indianen? Je kan het zo gek niet bedenken als het om de recepten in het kookboek “Ketnet kookt de wereld rond” gaat.

En het is niet alléén een kookboek. Het is ook een doe-boek! Je vindt er namelijk ook de leukste knutselideeën. Handig, als er weer eens een gerecht heel lang de oven in moet. Kunnen ze in de tussentijd mooi effe creatief bezig zijn. En dat klinkt mama dan weer als muziek in de oren 😉 .

Lees ook: Kinder kookgerei voor de junior masterchefs in huis

Ketnet kookt de wereld rond

Zijn jouw kids ook niet uit de keuken weg te slaan? Dat is dit kookboek voor kinderen vast iets voor hen. Tenminste, als ze niet vies zijn van internationale smaken. Met dit tweede Ketnet-kook- en knutselboek wordt je op wereldreis meegenomen. De schrijvers vroegen mensen van over de hele wereld niet alleen naar hun favoriete kinderrecept maar ook naar de allermooiste knutselideeën. Je vindt in dit kinderkook- en doeboek gerechten uit zestien Europese landen (waaronder Turkije), vier uit Noord en Zuid-Amerikaanse landen, acht uit Afrika, vier uit Azie en twee uit Australie. De recepten worden afgewisseld met zeventien leuke knutselideeën om de tafel of de kamer mee te versieren.

Een echt kinder kookboek

De moeilijkheidsgraad van de recepten worden met één, twee of drie koksmutsjes aangegeven, de recepten worden in goed beheersbare stappen beschreven en het uiteindelijke resultaat wordt aan de hand van een foto geïllustreerd. Waar de recepten mikken op kinderen vanaf 8 jaar, zijn de knutselideeën eerder voor jongere kinderen bedoeld. Deze ideeën hebben een vrolijke collageachtige vormgeving met goed bij de tekst aansluitende kleurenfoto’s. De handelingen staan puntsgewijs en met weetjes en tips in gekleurde kaders.

Vooraf is er uitleg over keukengerei en ingrediënten en worden er handige werktips gegeven. Het is een vrolijk en kleurig kookboek geworden met recepten uit de genoemde landen die goed uitvoerbaar zijn en net even anders dan wat normaal ter tafel komt. De ingrediënten zijn over het algemeen in supermarkten en in de toko verkrijgbaar.

Koken en tafelen

Het Ketnet Kookt De Wereld Rond kook- en doeboek kost € 9,99 en is verkrijgbaar bij webshop Koken en Tafelen. Uiteraard wordt dit boek als brievenbuspost verzonden. Dat wordt dus nog even wachten en dan… huisgemaakte pizza! Veel knutsel- en kookplezier. Laat je ons nog wel even weten of het allemaal lekker was? 🙂

Lees ook: Lekker en leuk om samen te maken en te eten: kaasborrelhapjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven