Kidential review, 100% biologische, duurzame kinderkleding

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend begrip in onze maatschappij. Naast de bekende duurzame maatregelen zoals energie en voeding, zie je dat tegenwoordig ook duurzame kleding (ecoclothing) een grotere rol inneemt. De kleding van Kidential is zo’n duurzaam kledinglabel in kindermode en staat voor gemak, milieuvriendelijkheid en comfort voor de kindjes. Wij mochten de kleding van Kidential testen en je leest er hier alles over!

kidential kinderkleding hoodie

Kidential; Puur, Speels en Bewust

Bij Kidential geloven ze er in dat alles wat essentieel is voor kinderen, met evenveel zorg benaderd moet worden als hun kindertijd zelf. Hun motto is dan ook: “Puur, Speels en Bewust”. De textiel die ze gebruiken is dan ook 100% biologisch en de kleding 100% milieubewust. Ze gebruiken in geen enkel geval chemicaliën of andere toevoegingen waardoor de Kidential kleding ook geschikt is voor kinderen met eczeem of andere huidaandoeningen. De kleding kun je in elke kleur van de regenboog krijgen. Ze zijn speciaal zo gemaakt dat jongens en meisjes ze probleemloos met elkaar kunnen delen en doorgeven. Daarnaast vinden ze het belangrijk dat kinderen comfortabel in hun kleding kunnen bewegen.

Meer weten over Kidential? Lees verder of kijk voor dit merk in deze online shop.

Producten Kidential

Kidential heeft een complete collectie aan kidsfashion; van jumpsuits tot hoodies en van jurkjes tot comfortabele broeken van joggingstof. De collectie van Kidential is zowel voor baby’s (in verschillende maten van 0 tot 18 maanden) en iets oudere kinderen (in maten per leeftijd van 2 tot 7 jaar). Aan het gemak voor de ouders is gedacht, want je kunt de hele collectie online bestellen en hebt het de dag erna al in huis.

kidential baby sleeper

Baby Sleeper

Met een baby op komst leek het me leuk om de Baby Sleeper van Kidential te testen. Ik koos voor de Kleur Tomorrow’s Sky.

kinderkleding Kidential

Naast dat dit lieve slaapzakje super zacht is, is het ook ontzettend handig. Want in plaats van knoopjes of een rits wordt er hier gebruik gemaakt van magneetsluitingen. Heel fijn!

kidential longsleeve

Kids long sleeve

Altijd handig zijn deze long sleeves. Ik heb gekozen voor de kleur Jungle peace in de maat 3 years. Dit was een gokje, aangezien onze zoon in oktober net 2 jaar is geworden, maar niet heel klein is. Ik ben blij met de gekozen maat, want hij past perfect.

kidential hoodie

Kids reversible hoodie van Kidential

Ook voor de hoodie heb ik gekozen voor de size 3 years in de kleuren blauw en rood. Je merkt echt dat Kidential het belangrijk vindt dat kleding comfortabel gedragen kan worden. De stof is super zacht en nergens vind je opvallende logo’s of emblemen. Het leuke vind ik dat hij ook nog binnenste buiten gedragen kan worden. Twee-in-één!

kidential kleding
kidential kleding prijzen

De transparantie in de prijs

Bij Kidential zie je niet alleen wat je voor een kledingstuk betaalt, je ziet ook hoe de kosten van dit kledingstuk opgebouwd zijn en dat is best een eye-opener. Er wordt maar vaak genoeg geheimzinnig gedaan over de totstandkoming van prijzen maar bij dit kinderkledingmerk hebben ze daar geen moeite mee.

Tip: In dit blog vind je andere merken van duurzame kinderkleding.

Review Kidential, mijn ervaring

Wat ik al aangaf is dat de kleding ontzettend zacht is. Ideaal voor de kleine kinderen en hun nog tere huidjes. De pasvorm is ook mooi en sluit goed aan bij het lichaam. Ik vind het een ontzettend fijn idee dat de kleding die mijn zoontje draagt 100% biologisch en 100% milieubewust is. Het enige lastige vind ik dat de kleuren die je online in de folder/linesheet ziet niet helemaal overeenkomen met de werkelijkheid, maar dat kan ook aan de kleurinstellingen van de laptop liggen.

De jungle peace lijkt online groen-grijzer dan dat hij in werkelijkheid is. Ook de kleur van de babysleeper had ik meer grijs verwacht, maar is toch echt licht blauw. Desalniettemin, ontzettend mooie kleuren. Ik ben fan!

Deze review is geschreven door mamablogger Cheryl. Met een peuter van 2 en een baby op komst past de kleding van Kidential heel goed binnen ons gezin.

2 gedachten over “Kidential review, 100% biologische, duurzame kinderkleding”

 1. Geweldig goed nagedachte merk is Kidential.
  Mijn kinderen dragen het met veel plezier.
  Je besteld het en hebt alles snel in huis.
  Ideaal voor een werkende moeder zoals ik :).

 2. Geweldig merk Kidential.
  Mijn kinderen dragen het met plezier!
  Bestellen en snel in huis echt top. Zo hoef ik niet meer naar de winkels toe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven