Tip! Kids-tube, de meest complete verzameling kinderfilmpjes

Mijn kinderen van 4 en 6 zitten geregeld met hun neus tegen de iPad geplakt. Slecht?
Tja, wie zal het zeggen. Soms is het gewoon even nodig. Voor hen en voor mij. Even, heeel eventjes maar, rust in plaats van oorlog in de tent. Met drie kinderen in huis opgesloten zitten vanwege slecht weer is funest voor zowel mijn als hun humeur. De iPad, met alle apps en een YouTube met een wereld aan filmpjes om te bekijken, is dan een (zéér) welkome afleiding.

Maar ik ben er wel alert op. Als ik iets hoor wat ik niet vertrouw, geluiden en/of taalgebruik, wil ik weten waar ze naar kijken. Gelukkig zijn er tot nog toe geen akelige dingen voor hun ogen verschenen. Schreeuwende kinderen bleken van een glijbaan te glijden en iemand die hard ‘auw!’ riep, bleek Zwarte Piet met een gebroken been te zijn. Want ja..ook Sinterklaasliedjes en filmpjes zijn momenteel ‘hot’.

Toch ben ik er niet heel gerust op. Laatst besprak ik dit nog met mijn vriendin, hoe we kunnen voorkomen dat de kinderen op rare sites of filmpjes terecht komen. Zij had er al een filter opgezet maar bij een test bleek die filter aardig lek. Het zou fijn zijn als er een veilige omgeving kon worden gecreëerd voor kinderen zodat zij niets kunnen zien wat niet voor hun ogen is bestemd.

Kids-tube.nl

Kids-tube.nl heeft een complete verzameling

Gelukkig zijn er al een aantal sites en apps die hier op inspelen. Zoals bijvoorbeeld Kids-tube.nl . Op deze site vind je heel eenvoudig alle bekende kinderfilmpjes en liedjes terug. Op alfabet, op thema zoals Sinterklaas en Sprookjes, op leeftijd met daarbij alles gesorteerd op de bekende karakters zoals K3, Knofje, Bobo en Cars maar ook BabyTV. De Kids-tube kinderliedjes en films hebben ieder een eigen menu. Je vindt er bijvoorbeeld liedjes van Keet, Woezel en Pip, Kinderen voor Kinderen, De Minions en alle liedjes uit de film Frozen terug. Bij de films vind je de trailers van de nieuwste kinderfilms maar ook complete kinder- en jeugdfilms zoals Briefgeheim, De Dolle Tweeling, Barbie, Disney sprookjes en compilaties van Mr. Bean, Hoelahoep en Sesamstraat.

Een belangrijk element, vind ik, is een apart menu voor educatieve filmpjes. Bijvoorbeeld om kleuren en vormen te leren, of cijfers en letters, of letters, klanken en woorden. Steken ze er ook nog iets van op! Zo wordt het een soort van win-win met Kids-tube.nl. Zij blij, ik blij.

En zijn dan die (vierkante) oogjes dan eindelijk toe? Dan is er ook gedacht aan de papa’s en de mama’s met diverse instructie en informatieve filmpjes. Van hoe knutsel ik een kijkdoos of bak ik in 10 minuten een taart, tot hoe verschoon ik een luier en geef ik de fles. Maar ook (serieuze) opvoedkundige korte filmpjes, bijvoorbeeld over het effectief communiceren met je kind(eren).

Want dat moeten we vooral niet vergeten: communiceer met je kinderen.
Maar een paar rustige kids in plaats van een stel hyper rond stuiterende, in-de-vakantie-luister-ik-nog-slechter-en-zeur-ik-nog-meer of ik-verveeeeeeeeeeel-me kids is soms, heeeeeel eventjes, best fijn…

1 gedachte over “Tip! Kids-tube, de meest complete verzameling kinderfilmpjes”

  1. Wat leuk! Ik wist hier nog niet vanaf, goeie tip. Voor volwassenen staan er ook een hoop leuke herkenningsmomentjes op. Bijvoorbeeld van Bassie en Adriaan, die worden van youtube snel weggehaald ivm copyright issues.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven