KidsQuote app: dé tip voor kinderuitspraken, foto’s, tekeningen en video’s

Kinderen; het zijn soms net kleine kunstenaars. Op papier, als ze hun creativiteit de vrije loop laten. Maar ook met woorden kunnen kinderen echte kunstjes uithalen. Hoe vaak flapt jouw kind er geen mooie uitspraak uit zo’n echte KidsQuote? En wat doe jij dan met die kinderuitspraken? Opschrijven in een notitieboekje? Of maak je er een Facebook post van? Of schrijf je ze op een los blaadje dat vervolgens weer ergens ronddwarrelt?

kidsquote app kinderuitspraken

Met de KidsQuote app bewaar je alle kinderuitspraken van je kinderen. Maar ook hun tekeningen, foto’s en video’s kan je opslaan. Stiekem vind ik het een super mooie app en ben ik er heel enthousiast over. Ik had hem alleen graag dertien jaar geleden al willen hebben 😉 . Hier lees je meer over de mogelijkheden van deze fijne app voor (groot)ouders.

Kinderuitspraken vastleggen in de KidsQuote app

Een beugel, dat zijn “gevangen tandjes”. Een scootmobiel is “een afgehakt autootje”. Kinderen zijn soms echte taalkunstenaars. Zuid-Afrikaans is er niks bij. Het liefste zou je al die uitspraken op je harde schijf opslaan. Maar dat wordt na een jaar of 18 toch onbegonnen werk. En wat dacht je van alle foto’s en video’s die op je smartphone staan? Wat doe je daar uiteindelijk mee? Last but not least verdwijnt menig kinder-kunstwerk uiteindelijk in het oud papier. Zeker rond de Sinterklaastijd. En dat snappen we allemaal heel goed, je kan tenslotte niet alle kinderuitspraken en tekeningen bewaren. Of toch wel?

Vind jij het ook altijd zo zonde om – met pijn in het hart – de kast met tekeningen op te ruimen? Vanaf nu kan je van al die memorabele kinderkunst een handige back-up maken. Afgewisseld met mooie foto’s van je mini-me, en zijn of haar kinderuitspraken natuurlijk.

Lees ook: Hilarische kinderpraat: hoe kleintjes groots zijn in hun woorden

KidsQuote app: alle kinderuitspraken en -kunst gebundeld

Flapt je kind er weer wat uit, zal je zien dat je geen notitieboekje bij je hebt. Dat ondervond Maribel González Zwart, moeder van vier, ook aan de lopende band. Wat heb je wél altijd bij de hand? Inderdaad, een mobiele telefoon. Maribel merkte dat ze Facebook steeds meer begon te gebruiken als een soort plakboek. Best handig, maar met vier kinderen met al hun eigen kinderuitspraken was het overzicht al snel weg. En bovendien hoeven sommige uitspraken en foto’s nu eenmaal niet met de hele wereld gedeeld te worden. Dus daar bedacht ze wat op.

kindertekeningen bewaren

Speciaal voor ouders heeft Maribel de KidsQuote app ontwikkeld. Daarop sla je alle memorabele kinderuitspraken op. En je kan er dus ook foto’s van hun tekeningen bewaren. Oh, en natuurlijk foto’s en video’s van henzelf. Zo ontstaat er op den duur een wel heel fijne tijdlijn. Door de jaren heen zie je je kinderen groeien (en hun tekentalent ook). Een toffe app dus, die KidsQuote app, zeker als je nog hele kleine kinderen hebt. O, ook prettig: de app is gratis.

Lees ook: Praten met kinderen – grote gespreksstof voor kleine mensjes én hun ouders

Kinderuitspraken en privacy

Sommige uitspraken van je kids hoef je nu eenmaal niet met de rest van de wereld te delen. Dat geldt al helemaal voor foto’s of video’s. Een fijn voordeel aan de KidsQuote app is de privacy. Je kiest zelf of je geüploade bestanden wilt delen. Of toch liever voor jezelf wilt houden. Foto’s, video’s en bewaarde uitspraken worden versleuteld, zodat de veiligheid gewaarborgd wordt. Iets waar we bij de meeste social media niet meer vanuit hoeven gaan… En dat is toch een fijn idee als het om je kinderen gaat, nietwaar?

Delen mag, maar moet niet

Wil je iedereen nou juist wel van die grappige verspreking van je mini-me laten meegenieten? Dan deel je die in een handomdraai op social media. Dat is het mooie van de KidsQuote app: delen mag, maar moet niet. Dat bepaal je als ouder lekker zelf. En je kind zal het ook niet erg vinden als bepaalde foto’s níet op Instagram belanden bedenken wij zo. Hoe ga jij daar eigenlijk mee om? Wat deel je wel, en wat juist niet?

kidsquote app

Altijd een ‘notitieboekje’ bij de hand

In de KidsQuote app kan je voor ieder kind een account aanmaken. Zo bewaar je alle uitspraken en bijzondere momenten. En weet je over 10 jaar nog precies of het nu zoon- of dochterlief was die je buik een eiland noemde. Je telefoon heb je altijd bij de hand, dus die is bij uitstek geschikt als ‘harde schijf’ om al die bijzondere kinderuitspraken in op te slaan.

Super leuk wordt het als je dit een paar jaar volhoudt. Dan krijg je een prachtig overzicht van alle (woord)kunst van je kinderen over de jaren heen. En dat levert dan weer stapels mooie herinneringen op. Daar zullen jullie later nog hard om kunnen lachen samen!

kidsquote uitspraken

KidsQuote app voordelen in het kort

Wat er nu zo handig is aan deze app zetik noog even kort voor je op een rijtje:

 1. Kinderuitspraken vastleggen
 2. Foto’s van tekeningen maken en bewaren
 3. Video’s en foto’s maken en bewaren
 4. Foto’s ‘opleuken’ met milestone stickers
 5. Uitstekende privacy waarborging
 6. Wel of niet delen op social media of per mail bepaal je zelf
 7. Alles op één plek
 8. Automatisch wordt de leeftijd van je kind gekoppeld aan wat je opslaat
 9. Bij kidsbeheer voeg je eenvoudig je kinderen toe zodat je alles per kind vastlegt
 10. Prachtige opmaak <3
 11. Je kan ervoor kiezen hje quote te delen met KidsQuote om kans te maken op leuke prijzen, maar dat hoeft niet

KidsQuote app in ontwikkeling

De KidsQuote app is nog steeds volop in ontwikkeling. Dat belooft wat, want wij vinden hem nu al leuk! Als het een beetje meezit kan je binnenkort ook een boekje laten drukken met jouw digitale plakboek op papier. Of een video maken van alle tekeningen of vakantiefoto’s. Wij kijken er naar uit, maar tot die tijd kan je je met de app ook al prima vermaken. Het bewaren, delen en terugvinden van dierbare momenten was nog nooit zo makkelijk! Veel plezier ermee, de komende jaren.

Stop maar met zoeken want deze app gaat je blij maken! Download de app online, en je kan meteen aan de slag met je digitale plakboek!

Lees ook: Kinder vragen: na 5 minuten kan je deze mama opvegen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven