Kijkje in de keuken van Anna de jong

De keuken van Anna de Jong heeft een prachtig uitzicht op de Mooi Nel in Spaarndam. Hieronder lees je haar favorieten in de keuken een een lekker recept over gegrilde aubergines met olijfolie/ balsamico dressing en gevulde paprika’s op de koop toe!

aubergines en gevulde paprikaGegrilde aubergines met olijfolie/ balsamico dressing

Aubergines wassen, drogen en snijden in plakken van 1 cm, even insmeren met olijfolie en dan in de grillpan of oven.
Ondertussen dressing maken van 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels balsamico, beetje zeezout, cayennepeper en peper, uitgeknepen knoflookteen en afmaken met wat blaadjes basilicum.

Gevulde paprika’s

Paprika’s wassen en halveren, zaadjes eruit en dan vullen met een mengsel van rundergehakt, zout / peper / cayennepeper/ provenciaalse kruiden / uitje / knoflookteen /1ei / 2 eetlepels haverzemelen en een scheutje soya.
Dit geheel doe je in een ovenschotel en dan de oven in op 210 graden (hetelucht) voor ongeveer 30 minuten.
tip: lekker met bijvoorbeeld rijst!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here