Je kind opvoeden met deze apps als hulpmiddel, zou jij het doen?

Je kind opvoeden is lastig, loslaten is lastig en ze helemaal hun eigen gang laten gaan.. tja, dat is ook niet altijd even verstandig. Toch moet je daar beetje bij beetje stappen in maken als ze ouder worden. We hebben er een aantal apps bijgezocht die je misschien wel zou kunnen gebruiken om een oogje in het zeil te houden. De vraag is alleen… zou jij deze apps gebruiken of vind je ze te ver gaan? Ik ben benieuwd!

Als liefhebbende ouder vind je dat jouw zoontje of dochtertje het allerbeste verdient, tuurlijk. Je wilt graag dat je kind veilig en gezond opgroeit, maar ook dat ze zelfverzekerd en zelfstandig worden zodat ze de wereld ‘aan’ kunnen. Dit brengt natuurlijk veel verantwoordelijkheid met zich mee, om maar te zwijgen over alle zorgen 😉 . Lang leve het digitale tijdperk! Tegenwoordig kun je namelijk verschillende ‘opvoed’ apps op je smartphone downloaden die ons ouders kunnen bijstaan in de lastige momenten.

4 apps die ‘helpen’ bij je kind opvoeden

kind opvoeden ipad

Qustodio Parental Control

Het wereldwijde web is een bron van plezier, maar ook van gevaar. Als ouder wil je graag dat ze deels meegaan met de tijd qua ontwikkeling, maar zie je ook de gevaren. Jouw kind uiteraard niet 😉 . Het is verstandig om het internetgedrag van je kinderen in de gaten te houden, liefst zonder dat ze daar zelf heel erg bij betrokken zijn. Zo probeer je ze hun eigen keuzes te laten maken, maar kan je toch ingrijpen als het nodig is. Gelukkig kun je met de Qustodio Parental Control app gevaarlijke websites blokkeren. Ook heb je met deze app inzicht in de webgeschiedenis en het social media gedrag van je kinderen. Je krijgt een seintje wanneer je zoon of dochter toch een ongepaste website bezoekt.

Zou jij deze app gebruiken om je kind meer zelfstandigheid te geven en het jezelf toch makkelijk te maken bij het opvoeden van je kind?

Je kind opvoeden kost energie, zoek een oppas voor wat me-time.

kind opvoeden

Oppassen

Je kind opvoeden is een vermoeiende taak. Natuurlijk, je krijgt er veel voor terug, kleffe kussen, klamme handjes om je nek, en continue bewegende mondjes die je oren maar niet met rust willen laten. Af en toe even de tijd nemen voor jezelf is dan ook aan te raden. Wat zeg ik? Het is een must! Ga bijvoorbeeld eens lekker samen uit eten met je partner, of las een borrel avondje in in de plaatselijke kroeg.

Lees ook: tandenpoetsen peuter, mijn trukendoos is inmiddels leeg

Maar wie past er op? De Oppassen app is gratis en neemt je het zoeken van een goede oppas uit handen. Het brengt je namelijk in contact met gastouders in de buurt. Je hoeft daarvoor slechts enkele gegevens en een oproep in te vullen. Vervolgens zie je meteen het aanbod aan mogelijke oppassen in de buurt. Eventueel kun je ook met de gastouder chatten, om duidelijk af te spreken hoe of wat. Voordat je ‘zomaar’ een gastouder laat oppassen is het altijd handig om vooraf eens samen af te spreken om elkaar te leren kennen, maar dat hoeven we je uiteraard niet te vertellen, je laat geen vreemde oppassen, wel?

Zou jij op deze manier de beschikbare oppassen willen benaderen, of ben je van een meer persoonlijke aanpak?

kind opvoeden

Ignore No More

Is je kind al wat ouder en heeft hij een eigen telefoon op zak, dan zal je zien dat er een moment komt dat hij of zij denkt ‘laat maar bellen’. Ik stel me zomaar de volgende situatie voor… je hebt afgesproken dat je kind om 17.00 thuis is voor het eten, maar om 17.30 is hij er nog niet. Je belt, maar er wordt niet opgenomen. Je bent nog niet ongerust, want je weet dat hij bij een vriend is en dat ze aan het gamen zijn… waarschijnlijk heeft hij geen zin om naar huis te komen. Of je dochter hangt ergens rond met haar vriendje terwijl ze om 21.30 toch écht binnen zou moeten zijn.

Telefoontjes die genegeerd worden door je zoon of dochter zijn met de Ignore No More app voorgoed verleden tijd. Je hoeft slechts jouw telefoon te koppelen met die van je kind. Vervolgens wordt de telefoon van je kind geblokkeerd wanneer hij of zij niet terugbelt. Het wordt pas opgeheven wanneer het kind besluit neemt om jou te bellen. Deze app is een handige -ietwat strenge- manier om de controle als ouder te behouden.

Zou jij er wat voor voelen om je kind met deze app te confronteren?

kind opvoeden

Family Locator – GPS Phone Tracker

Even geleden schreef Ingeborg al over de app die zij in Amerika gebruikt om haar kinderen te volgen. Dit is een soortgelijke app. In een druk gezin heeft iedereen zijn eigen bezigheden. Ook kinderen krijgen met het ouder worden steeds meer hun eigen sociale leven. Het is mooi om ze zo te zien groeien, maar ondanks dat is het toch lastig om ze steeds meer los te laten. Het is fijn om te weten waar je kinderen zijn en kan in bepaalde situaties zelfs onmisbaar zijn.

Met het downloaden van de Family Locator – GPS Phone Tracker app is dit een fluitje van een cent. Via deze app kun je namelijk in de gaten houden waar je kinderen zich bevinden. Ook geeft het een seintje wanneer er sprake is van een gevaarlijke situatie!

Deze app gaat wellicht wat ver voor je gevoel, maar Ingeborg gebruikt iets soortgelijks dus met haar hele gezin, en die zijn er allemaal erg blij mee. Wat zou jij doen?

Uiteraard zijn er nog veel meer apps die een handje kunnen helpen bij je kind opvoeden. Ben je benieuwd naar de overige opvoed apps uit de top tien? Kijk dan op deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven