Je kind volgen via app Life360, big mother is watching you…

Ik voel me absoluut als ‘Big mother is watching you’ en ik heb zeker mijn twijfels of het niet teveel bemoeienis is en een gebrek aan privacy voor mijn pubermannen. Maar over het algemeen ben ik toch volstrekt tevreden met mijn nieuwe app, Life 360. Mijn kind volgen via app is een eitje 😉 .

kind volgen via app

Mijn kind volgen via app Life 360, gaat dat te ver?

Eindelijk weet ik wie waar uithangt en wie wanneer thuiskomt of weggaat, en welke batterij bijna op is en welke niet. En de grap is dat zij het eigenlijk ook wel fijn vinden om te zien of ik thuis ben of in New York of ergens in de buurt. Of waar hun broers uithangen, voor van die ‘je weet maar nooit’ situaties.

De laatste weken was het namelijk kommer en kwel met mijn overzicht op de buitenschoolse activiteiten en vrije tijds bezigheden en hangplekken van de jongens. Ik kon ze niet bereiken, ze bedachten het ook niet om een textje te sturen of even zelf te bellen. En aangezien afstanden hier wat groter zijn en het hier de gewoonte is om alles en iedereen met de auto op te halen en te brengen, voelde dat nogal onvrij voor met name mijzelf. De chauffeuse, c.q. ikzelf, moest namelijk wachten totdat een van de heren bedacht dat ze naar huis wilden of moesten om huiswerk te maken of zich om te kleden voor Lacrosse training.

Tuurlijk, je kunt het ze ook gewoon uit laten zoeken. Dan leren ze het vanzelf. En dat deed ik ook wel regelmatig als ik nog in New York City was, maar met de plensregens en ijskou van de afgelopen weken en Lacrosse tassen van een aantal kilo, was dat toch ook een beetje lullig natuurlijk. Heerlijk dat ik nu op het kaartje kijk en de jongste zie wandelen van de hamburgertent naar de Frozen ice cream shop, de middelste s’avonds over straat zie schuimen en weet waar de oudste rondrijdt met zijn vrienden. Niet dat ik ze de hele dag zit te volgen hoor, ik heb wel wat beters te doen. Maar als ik ze nodig heb, kan ik ze in ieder geval vinden via deze app.

Maar als je erover nadenkt, is het natuurlijk van de gekken om je kind te volgen via een app. Want wisten mijn ouders waar ik uithing? Nou nee. Natuurlijk had ik nog geen mobiele telefoon en moest mijn moeder wachten totdat ik een keer bedacht te bellen vanuit een telefooncel of de huistelefoon bij vrienden thuis. En kon ik lekker naar het café na, maar ook tijdens, schooltijd zonder dat mijn ouders daar ook maar het kleinste vermoeden van hadden. En dat vond ik als puber wel prettig. Ook al betekende dat ook dat ik soms mijn ouders niet kon bereiken als ik een lekke band had en 10 kilometer naar huis moest lopen met mijn fiets in mijn hand.

Er is dus iets veranderd met het gevoel van privacy. Mijn kids lijken het in ieder geval niet zo belangrijk te vinden. Misschien zijn ze inmiddels met alle social media zo gewend aan anderen die hun levensweg volgen dat die meekijkende moeder er ook nog wel bijkan. En het is natuurlijk altijd makkelijk dat als je een lekke band hebt, je zeker weet dat je moeder in de buurt is om je op te pikken.

Vind jij dit tever gaan of lijkt het je ook wel handig? Wil jij ook je kind volgen via app Life360 (of een ander familielid 😉 ), dan hoef je maar in de app store te zoeken en je vind hem, of je kijkt even op de website van Life360. Je bent zeker niet de eerste 😉 .

1 gedachte over “Je kind volgen via app Life360, big mother is watching you…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven