Super leuk kinderfeestje: een disco feestje thuis geven

Voor ons is de periode van kinderfeestjes weer net ‘voorbij’, we hebben dit keer een disco feestje thuis georganiseerd. Lotte heeft in mei en juni altijd heel veel kinderfeestjes in de klas. Super leuk natuurlijk, maar ook wel lastig om iedere keer zelf weer iets leuks te bedenken.

Het is toch leuk om weer iets anders dan de anderen te doen. Wij hebben een aantal ideeën in een grote pot gedaan en een ervan is een disco feestje thuis geven.

Ik vond het zelf een heel leuk idee, waarschijnlijk ook omdat ik hier zelf fantastische herinneringen aan heb van vroeger.

disco feestje thuis geven
Stockfoto van kinderdisco door Lipatova Maryna

Disco feestje thuis geven; dit kan je allemaal regelen voor een tof kinderfeestje

Eigenlijk heb je voor het thuis geven van een disco feestje helemaal niet zo heel veel extra dingen nodig. Alhoewel je het wel helemaal fantastisch kan maken door ook een echte dj in te huren.

Kijk bijvoorbeeld maar eens bij Blijwin de Kinder-DJ als je een volledig georganiseerd kinderfeestje wilt geven.

Zij nemen al het entertainment uit handen, wel zo handig! Zo kunnen ze voor verschillende leeftijdscategorieën een kinderdisco feestje geven.

Van een minidisco bijvoorbeeld voor 4-6 jarigen tot aan een tienerdisco einde groep 8 Kinderdisco feestje met Blijwin.

Ze zijn van alle markten thuis en gaan net een stapje verder door bijvoorbeeld een Photobooth mee te nemen of een videoclip op te nemen. Heel leuk natuurlijk.

Ga je zelf een disco feestje thuis organiseren, zonder hulp, dan kan je het disco gevoel compleet maken met onderstaande tips.

Andere ideeën voor kinderfeestjes vind je hier of kijk voor leuke thema’s hier

De aloude discobal werkt nog steeds

Wij hadden hem vroeger al (en als ik zeg vroeger, dan bedoel ik eigenlijk al 35 jaar geleden, hahaha).

Toch bestaat de discobal nog steeds en deze is dan ook onmisbaar als je de uitstraling van een disco thuis wilt nabootsen op het feestje.

Zorg voor een wat donkere ruimte, hang de discobal zo op dat hij vrij kan bewegen en richt er ene paar spots op. De discobal doet de rest!

Ze kosten niet heel veel, check maar eens op Bol.com.

Music maestro; onmisbaar voor je disco feestje thuis

Op het gebied van muziek kan je allerlei kanten op natuurlijk. Hou je het liever bij je standaard muziekinstallatie, zorg dan voor een toffe playlist met allerlei disco muziek die de kinderen ook kennen en luisteren.

Check bijvoorbeeld eens samen Tiktok.

Hier komt nogal wat oude discomuziek voorbij die je thuis kan opzetten. Wij vragen ons regelmatig af hoe het komt dat de kinderen ‘onze’ oude muziek kennen. Nou, via Tiktok dus.

Wil je liever wat meer uitpakken op het gebied van muziek dan kan je gaan voor een toffe retro platenspeler waarmee je je oude disco platen opzet.

Wij hebben er eentje van the Retro Family, super tof ding. Of koop bijvoorbeeld een karaoke set die de kinderen kunnen gebruiken op het disco feestje of een mengpaneel, ook cool!

Kledingvoorschriften voor de kids

Bij een écht tof disco feestje horen eigenlijk ook wat kledingvoorschriften, ook al vier je het thuis. Vind je niet?

Laat je kind uitnodigingen maken waarop de kledingvoorschriften als tip staan.

Natuurlijk is niets verplicht, maar pruiken met lang haar, wat glimmende kettingen, een toffe ‘zonnebril’ of een lekker shiny shirt maken de outfit wel compleet.

Coole drankjes en lekkers voor de disco party at home

Eigenlijk heeft een disco feestje thuis niet veel meer nodig dan wat je hierboven al gelezen hebt. Het gaat om goede (of foute) muziek en een discobal die zorgt voor de nodige discoverlichting.

Wil je wel wat uitgeven voor goede muziek, dan is deze partybox een echte aanrader. Wij hebben hem inmiddels een paar jaar en hij wordt bijna wekelijks gebruikt!

Verder moeten de voetjes van de vloer.

Maar met goede muziek komt dat vast wel goed. Als ouder wil je je zo weinig mogelijk laten zien op een dergelijk feestje, want dat is niet cool, dat snap je.

Zorg er van te voren voor dat er wat heerlijke alcoholvrije cocktails klaar staan, met een randje suiker op het glas en een rietje erin.

Heb je daarnaast nog een gave popcorn machine of suikerspin machine staan, dan hebben ze ook een heerlijke snack voor de avond. Dat disco feestje zit zo echt wel snor!

Heb jij nog leuke aanvullingen en kinderfeestje ideeën voor een (kinder) disco feestje thuis? Let me know, ik voeg ze graag toe!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven