Om in kerstsfeer te komen; 21x kinder Kerstfilms op Netflix

Als kind keek ik uit naar het moment waarop de extra dikke kerst tv-gids op de mat viel. ‘Welke kinder films worden dit jaar met Kerst uitgezonden?’, dacht ik, terwijl ik de tv-gids van voor tot achteren doornam. Inmiddels kijken we tv ‘on demand’ en zijn we geabonneerd op Netflix. Heb jij ook Netflix thuis en ben je benieuwd welke kerstfilms voor kinderen geschikt zijn? Ik heb alle 21 kinder kerstfilms op Netflix voor je op een rij gezet.

Ik maak hierin onderscheid tussen films met ondertiteling voor de wat oudere kinderen en kinder kerstfilms die Nederlands gesproken zijn.

kinder kerstfilms

Kinder Kerstfilms voor het hele gezin ondertiteld

Deze kinder kerstfilms zijn geschikt voor iedereen die ondertiteling kan lezen. Althans, dat maakt het een stuk leuker, alhoewel wij thuis gemerkt hebben dat ook zonder ondertiteling te kunnen lezen deze films nog steeds gewaardeerd worden. Dus neste je heerlijk in je foute kersttrui en ga van start.

1. Annie (2014)

Wie kent haar niet: het roodharige weesmeisje Annie. In deze remake heeft Annie een donkere huidskleur en een prachtige bos kroeshaar. Sinds ze door haar ouders als baby is achtergelaten op de stoep van een restaurant, woont ze samen met andere weesmeisjes bij de alcoholverslaafde Colleen Hannigan. Elke avond zit Annie op de stoep van het restaurant, hopend op haar ouders die haar weer op komen halen.

Ondertussen is het verkiezingstijd in de stad en wordt de nieuwe burgemeester gekozen. De campagneleider van burgemeester Stack heeft bedacht dat het een mooi initiatief is in deze tijd om de ouders van Annie te gaan zoeken. Hij regelt een neppaar en speelt onder een hoedje met Miss Hannigan. Maar uiteindelijk komt dit bedrog natuurlijk uit en is burgemeester Stack zo op Annie gesteld dat hij haar wil adopteren.

2. Arthur Christmas (2011)

Arthur is de jongste zoon van de Kerstman en als enige van de familie nog gefascineerd door de ware magie van kerst. In deze animatiefilm leren we hoe de kerstman al die pakjes in één nacht bij iedereen kan bezorgen. Maar natuurlijk gaat het mis en wordt één pakje vergeten. Arthur ziet dit en zet alles op alles om dit pakje nog op tijd te bezorgen. Dit is natuurlijk één groot avontuur! Beslist een van de leukere kinder kerstfilms.

3. Beethovens’s Christmas Adventure (2011)

Beethoven is een vriendelijke Sint Bernardhond die in deze film een zak met speelgoed van de kerstman uit handen van een dief haalt. Deze zak was in de woonwijk van Beethoven gevallen, doordat een Elf met de slee van de kerstman was neergestort. Beethoven wordt geholpen door zijn tienervriend Mason. Samen zorgen ze ervoor dat de cadeautjes weer terugkomen en kerst gered wordt.

kinder kerstfilms home alone

4. Home Alone (1990)

Deze kerstklassieker moet je natuurlijk een keer gezien hebben. Kevin, een achtjarige jongen, wordt door zijn familie vergeten mee te nemen op vakantie. Kevin is dus alleen thuis. Tijdens deze dagen beschermt hij het huis op hilarische wijze tegen twee domme inbrekers. Misschien wel een van de kinder kerstfilms die je ieder jaar mag herhalen 😉 .

5. Miracle on 34th Street (1994)

De kerstman van warenhuis Cole’s blijkt van een drankje te houden en wordt hierdoor ontslagen. Men moet op korte termijn op zoek naar een vervanger en vindt deze in Kris Kringle, de oude man die de dronken kerstman op straat op zijn verantwoordelijkheid wijst.

Alle kinderen beginnen te geloven dat Kris de echte kerstman is, behalve de zesjarige Susan. Ondertussen zorgt deze kerstman voor een goede omzet bij het warenhuis, wat door de concurrent niet op prijs wordt gesteld. Er wordt een mishandeling in scene gezet, waardoor Kris voor de rechter moet komen. Susan’s stiefvader Bryan is de advocaat van de kerstman en moet zijn onschuld bewijzen door aan te tonen dat Kris de echte kerstman is. Als dit lukt, is ook Susan overtuigd. Lukt het niet, wat gebeurt er dan met Kerst?

6. The Muppet Christmas Carrol (1992)

In deze kinder kerstfilm wordt het verhaal van Charles Dickens gespeeld door de Muppets. De vrek Ebenezer Scrooge krijgt bezoek van de geesten van het verleden, heden en de toekomst om hem te laten inzien dat hij alleen materialistisch leeft en er meer op de wereld is dan geld en spullen. Vriendschap en geven, daar gaat het om. Uiteindelijk verandert Scrooge in een zachte man, die zijn stadsgenoten aan een fijne kerst helpt.

7. The Santa Clause deel 1, 2 en 3

De Kerstman verongelukt op het dak van Scott. Om Kerst te redden, trekt Scott het kerstmannenpak aan en gaat samen met zijn zoon Charlie in de arreslee cadeautjes rondbrengen. Nadat alle cadeautjes zijn bezorgd, komen ze op de Noordpool. Daar horen ze dat Scott nu de nieuwe kerstman is. Scott moet nogal wennen aan zijn carrièremove, maar Charlie vindt het geweldig dat zijn vader nu de kerstman is. Hij wordt zelfs steeds dikker en krijgt een baard!

Nederlands gesproken kinderkerstfilms

Van animatie tot speelfilm, al deze kinder kerstfilms zijn Nederlands gesproken of nagesynchroniseerd. Lekker genieten voor de kinderen! Wil je het extra leuk maken? Maak dan deze heerlijke popcorn voor op de bank!

Kersttraktaties maken doe je samen, zoals deze popcorn kerst sneeuwpop

8. Bob’s broken sleigh (2015)

Bob is een enthousiaste Elf die de slee van de kerstman verbetert. Tijdens een ritje stort hij ver van huis neer. Drie wezen helpen hem om weer terug naar huis te komen. Deze film duurt maar 45 min, wat ook weleens prettig kan zijn dan ellenlange kinder kerstfilms. Leuk voor tussendoor!

kinder kerstfilms caspers griezelkerst

9. Casper’s griezelkerst (2000)

Casper het spookje moet voor de kerst nog één persoon bang maken. Doet hij dit niet, dan zal de koning van de spoken hem straffen.

10. Het Magische Kristal (2013)

De Kerstman heeft een magisch kristal waarmee hij zichzelf kan vermenigvuldigen. Hierdoor kan hij gemakkelijk alle cadeautjes bij de kinderen bezorgen. Basil, de kwaadaardige tweelingbroer van de kerstman steelt in deze animatiefilm het kristal, om zo de kinderen in zijn macht te krijgen. De weesjongen Yothan zet alles op alles om het kristal weer terug te krijgen. Dit spannende avontuur in deze kinder kerstfilm loopt natuurlijk goed af.

11. How the Grinch stole Christmas (2000)

Jim Carrey speelt de Grinch: een sjacherijnige, groene Who die zich heeft afgezonderd van de andere Who’s en buiten het dorp in een berg is gaan wonen. De Grinch haat Kerst, terwijl de Who’s juist van Kerst houden. Dan is er een klein meisje, Cindy, die de Grinch nomineert voor Kerstceremoniemeester van het dorp. De Grinch wil Kerst juist bederven, dus is dit wel zo’n goed idee?

Deze film werd door mijn jongste twee (6 en 8 jaar) toch als ‘eng’ ervaren. Jim Carrey zag er voor hen te angstaanjagend. Oudste Zoon (10) vond hem wel leuk en laten we wel wezen, deze kinder kerstfilm is ook voor volwassenen nog leuk!

12. Kerstverhalen van Mickey en zijn vriendjes (1999)

Mickey Mouse is altijd feest! In deze kinder kerstfilms worden drie kerstverhalen verteld door Mickey en zijn vriendjes. Lekker onbezorgd op de bank genieten van deze vrolijke kinder kerstfilm!

13. Mickey’s Kerstmagie: ingesneeuwd in Mickey’s Club (2001)

Mickey en zijn vriendjes raken ingesneeuwd in Mickey’s huis. Donald is de kerstgedachte een beetje kwijtgeraakt, maar door de verhalen en herinneringen van Mickey, Minnie, Goofy, Pluto, Winnie de Poeh, Knorretje, Belle en Sneeuwwitje zorgen ervoor dat iedereen in kerstsfeer komt. Een vrolijke Disneyfilm zoals we van Disney gewend zijn.

14. Niko en de vliegende brigade (2008)

Niko is een rendier die met zijn moeder bij een kudde rendieren woont. Zijn vader is er nooit, omdat hij bij de ‘vliegende brigade’ werkt. In de vliegende brigade werken rendieren met een speciale gave. Zij kunnen vliegen en helpen de kerstman door de arreslee te trekken. Samen met zijn vrienden Julius (een vliegende eekhoorn) en Wilma (een marter) gaat Niko op zoek naar zijn vader. Ondertussen is ook een uitgehongerde wolvenroedel op weg naar de berg van de kerstman. Niko zorgt er met zijn vrienden voor dat de wolven de kerstman niet opeten en vindt zijn vader, Prancer.

15. Niko 2 (2012)

Niko wil graag dat zijn ouders weer samen komen, maar zij voelen hier zelf niks voor. Niko’s moeder wordt verliefd op een sullig rendier, Lenni, die zelf ook een zoon (Jonni) heeft. Niko vindt het maar niks. Deze rendieren kunnen niet eens vliegen, zoals zijn vader en Niko dat wel kunnen. Dan wordt Jonni ontvoerd en gaat Niko met zijn vrienden Julius en Wilma op pad om Jonni te vinden. Daarbij worden ze geholpen door het stokoude en dove rendier Tomas, die de vroegere leider van de vliegende brigade blijkt te zijn. Over leuke kinder kerstfilms gesproken!

hoe overleef ik de kerst met kinderen, 5 tips!

16. Santa Buddies (2009)

Puppy Paws is het zoontje van Santa Paws, de hond van de kerstman. Puppy Paws is het leven op de Noordpool helemaal zat en wil een gewone hond zijn. Hij besluit op zoek te gaan naar honden die hem dat kunnen leren. De Buddies (Budderball, B-Dawg, Rosebud, Buddha en Mudbud) helpen hem herinneren dat Kerst niet gaat om wat je krijgt, maar om wat je geeft. Een vrolijk kerstverhaal en een van de Netflix kerstfavorieten  als het gaat om kinder kerstfilms bij ons thuis!

17. Santa Pac’s Merry Berry Day (2016)

Voor Pac is Merry Berry Day de beste dag van het jaar. Hij wil dat dit zo blijft en verijdelt het plan van de slechte Betrayus om Santa Pac te vervangen. Deze korte film (45 min) is prima voor even tussendoor, maar een kerstkraker is het niet.

18. Santa Paws 2: the Santa pups (2012)

Weer zo’n leuke kinderkerstfilm met superschattige pups! Dit keer zijn er vier pups die bij de kerstman en kerstvrouw wonen. Als de kerstvrouw met de arreslee naar Pineville reist, verstoppen de pups zich stiekem in de slee. In Pineville laten de pups de wensen van vele kinderen in vervulling gaan. Maar dan merken ze dat de kerstgedachte aan het vervagen is. De kerstvrouw en de pups doen er alles aan om de kerstgedachte weer terug te brengen. Een van de hartverwarmende kinder kerstfilms waar mijn drie kinderen van hebben genoten.

19. The Nightmare before Christmas (1993)

Deze film, mede gemaakt door Tim Burton, gaat over pompoenkoning Jack Skeleton. Hij woont in de wereld van Halloween en belandt op een dag in Christmas Town. Daar is hij zo onder de indruk van de kerstgedachte dat hij zijn dorpsgenoten overhaalt om Halloween af te schaffen en kerst over te nemen. Een bijzondere animatiefilm, maar voor ons een beetje te apart.

20. The Polar Express (2004)

Op kerstavond ligt een jongen in bed en hoort een ongelooflijk kabaal. Er blijkt een bijzondere trein naast zijn huis te stoppen. De conducteur vraagt of hij meegaat en de jongen stapt in. Er blijken nog meer kinderen in pyjama in de trein te zitten. De trein is onderweg naar de Noorpool, waar de kinderen de kerstman zullen ontmoeten. Zouden ze op tijd zijn?

21. Timmy’s kerstverrassing (2011)

Timmie Tijd, de serie over schaapje Timmie, is nu ook onderdeel van de kinder kerstfilms met een eigen kerstfilm. Timmie en zijn vriendjes Harriet en Osbourne raken op kerstavond ingesneeuwd. Samen maken ze er het beste van en komen langzaam in de kerstsfeer. Een leuke film voor de kleintjes!

Gebruikte afbeelding via Shutterstock

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven