Kinder kookgerei voor de junior master chefs in huis

Vind je Heel Holland Bakt ook zo leuk? Of Junior Master Chefs? De jury was voorbereid op stapels pannenkoeken en cupcakes, maar wordt in plaats daarvan getrakteerd op huisgemaakte rösti en paprikasoep met pesto crostini. Hoogstaand culinair niveau dus. In dit geval misschien niet met kinder kookgerei, maar… zoals voor alles geldt: jong geleerd is oud gedaan.

Bovendien vinden heel veel kids het hartstikke leuk om mee te helpen in de keuken en is het een van de taken die je op de takenlijst van je kinderen zet als ze wat mee mogen helpen in huis. Vinden jou kids het ook leuk om mee te helpen in de keuken? Dan lees je hier het een en ander over koken met de kids, en waar je handig en leuk kinder kookgerei scoort!

kinder kookgerei en kookspullen

Hoe eerder kinderen meehelpen met koken, hoe leuker ze het op latere leeftijd gaan vinden. Dat is de truc. Lotte helpt met regelmaat mee in de keuken. En ook al had ik eerst geen kinder kookgerei, ook toen vond ze het leuk. Ze is nog steeds apetrots wanneer ze haar eigen omeletje heeft gebakken. En zeg nou zelf, een eigengemaakt omeletje of je zelfgemaakte hamburger of sushi smaken toch vele malen beter dan wanneer papa of mama je weer iets voorschotelen?

Lees ook: 6 Tips voor avondeten met kinderen

Koken met kinderen en kinder kookgerei

Natuurlijk moet je ze niet meteen laten flamberen. Maar spelenderwijs kan je al vroeg met ‘samen koken’ beginnen. Een eitje kloppen kan een kleuter ook! En een eitje breken is ook geen probleem, alhoewel er misschien wat eierschaal bij zit, of wat ei op je aanrecht terecht komt.

Door je kinderen al op jonge leeftijd mee te laten helpen in de keuken is de kans groot dat ze er nog van gaan genieten ook. En dat reduceert dan weer de kans op dagelijkse friettent bezoeken als ze ouder worden. Trouwens, koken met je kinderen is ook gewoon hartstikke gezellig! En dat laatste is vooral wat telt.

Ik merk hier overduidelijk dat we de leukste gesprekken hebben in de keuken.

Wist je dat er dus speciaal kinder kookgerei bestaat voor die kwetsbare kindervingertjes? Makkelijk vast te houden en minder scherp. O, en in toffe kleurtjes natuurlijk. Slim als je bij de echte kleintjes al wilt beginnen met samen koken en ook leuk voor als ze wat ouder zijn. Er zijn verschillende merken met kinder kookspullen, hieronder bespreek ik er een paar.

kinder kookgerei

Fiesta Headchefs Kinder Kookgerei

Voor alle Jamies, Hermannetjes en Nigela’s in de dop, heeft Fiesta Headchefs een ontzettend leuke serie “cool tools” voor in de keuken uitgebracht, voor zowel kinderen als volwassenen. Op deze manier wordt het voor koks van alle leeftijdsgroepen leuk om de keuken in te duiken.

Alle Headchefs producten zijn gemaakt van siliconen van hoge kwaliteit, metalen en andere materialen. Bovendien zijn alle Headchefs producten vaatwasser bestendig.

Je vindt de headchefs kinder kookgerei bij Bol.com

Opinel Le Petit Chef

Iets minder frivool misschien, deze kookspullen voor kinderen van Opinel le Petit Chef. Maar er is wél over nagedacht. Bij dit merk werken ze met ringen in het kookgerei voor kinderen zodat ze ‘gedwongen worden’ om de vingers op de juiste plek te houden. Slim!

Ook deze lijn kan je onder andere bij Bol.com bestellen

kinder bakset

Xenos bakspulletjes

Ook bij de Xenos hebben ze met grote regelmaat leuk kinder kookgerei in de vorm van bijvoorbeeld bakspulletjes voor kinderen. Met handige toolkits, eigen beslagkom en dito deegroller uiteraard!

te vinden bij Xenos

Gezonde eetgewoonten kinderen

Door je kinderen te voorzien van kinder kookgerei, vinden ze het leuk om in de keuken mee te helpen en worden gezonde eetgewoonten op een leuke, “natuurlijke” manier gestimuleerd. Kinderen gaan bijna vanzelf gezonde, voedzame en leuke maaltijden koken,  met een klein beetje hulp van papa of mama natuurlijk.

kinder kookgerei

De leukste schortjes en koksmutsen voor kids

Natuurlijk is het naast leuk kinder kookgerei ook leuk om een mooi keukenschortje en eventueel een toffe koksmuts  en handschoen voor je kleine helper te kopen. Natuurlijk heb ik al voor je rondgekeken. Je vindt de leukste kinderschortjes en dergelijke bijvoorbeeld bij onderstaande bedrijven.

Lees ook: Gezond eten met kinderen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven