Kinder make up, kies voor veilige kinder make up, liefst biologische

Kinder make up, hier in huis is dat wel een dingetje. Hoeveel meisjes willen niet, net als mama, ook een leuk make upje op? Mijn meisje is een echt meisje-meisje wat dat betreft en zou zich het liefst iedere dag opmaken, kinder make up of niet. Dat maakt haar natuurlijk niets uit. Maar ik denk daar anders over.

Kinder make up of puur natuur ?

Ik vind het jammer, want ik zie ze het liefst puur natuur (ojee, ik klink net als mijn moeder vroeger), en dat komt vooral omdat ik een beetje bang ben dat haar huidje hier nog niet tegen bestand is. Nu is ze ook pas 6, dus dat is nog wel erg jong, maar ze ziet al zoveel om zich heen dat ze bijna niet meer te houden is. En ons puber buurmeisje met dik aangezette ogen (zonder kinder make up gok ik zo) is natuurlijk haar grote voorbeeld, dat snap je.

kinder make up

We hebben nu dan ook de afspraak dat ze in het weekend soms een keer wat make up op mag, maar daar blijft het dan bij. Tijd voor mij om me eens in de wereld van kinder make up onder te dompelen. Want gewone make up is niet altijd even veilig en ik vind het dan wèl belangrijk dat we veilige producten gebruiken. Zeker omdat ze er zelf mee aan de slag wil, ik mag het natuurlijk niet doen.

En de zoektocht naar veilige kinder make up wordt een feit. Want de kinder make up die ze in de speelgoedwinkels verkopen… daar heb ik zo mijn twijfels bij.

kinder make up veilig

Veilige kinder make up

Wist je dat nagellak en haarkleuring qua chemicaliën de meest schadelijke producten zijn voor je gezondheid? Eerlijk gezegd had ik daar niet eerder over nagedacht, ik dacht júist dat dat wel mee zou vallen. Uiteindelijk blijkt het dus héél belangrijk dat je kleine prinses op een gezondere manier haar nageltjes lakt als ze een mama-look-a-like wil worden. Alle chemicaliën dringen namelijk zonder pardon door je nagels heen!

Nagellak op waterbasis, kinder make up bij uitstek

Nagellak op waterbasis van INDISHA is dan waar je op uitkomt. De nagellak van Suncoatgirl is ontworpen door een Chemicus-mama. Zij kreeg een dochtertje die ook al in een vroeg stadium haar nageltjes wilde lakken. Yingchun Liu keek op de etiketten en schrok van alle chemicaliën die op het etiket stonden. Mij zou het niet veel zeggen, maar voor Yingchun Liu was het de reden om zelf een nagellak te gaan ontwikkelen die niet schadelijk zou zijn voor kinderen.

Deze nagellak is onschadelijk voor je kind en behoort dus zeker tot de top van de veilige kinder make up. Even je vingers in warm water houden en je pelt de nagellak er zo van af. Kan er zomaar weer een nieuw kleurtje op zonder dat er aceton aan te pas komt!

Je vindt de nagellak op waterbasis van Indisha hier online

Lees ook: kindernagellak op waterbasis, een verstandige keuze

Ook Greenjump verkoopt kindernagellak die veilig is voor onze bloedjes. Een nagellak op waterbasis zonder schadelijke stoffen.

Je vindt de nagellak hier.

Kinder make up merk Toot!

De nederlands Karlijn Vlasblom is de eigenaresse van het kinder make up merk Toot! Geschikt voor de gevoelige huid en zonder toevoegingen die niet in make up thuis horen. Je kan deze make up veilig voor je kinderen gebruiken als je wilt. Of laten gebruiken natuurlijk, want ook jouw kind zal ongetwijfeld een ‘zelf doen’ mentaliteit hebben. Verder zijn overigens ook alle verpakkingen plastic vrij en is deze make up niet getest op dieren. Dikke plus dus.

Deze make up sets komen met prachtige toilettasjes in leuke prints waar kinderen helemaal dol op zijn.

Je vindt deze veilige make up voor kinderen hier online

Oogschaduw en blush voor kinderen

Kijk je naar oogschaduw of blush bijvoorbeeld dan zie je dat de meeste traditionele kinder make up meestal synthetische kleurstoffen, synthetische parfum en (andere) huidirriterende ingredienten bevat. Niet fijn dus. Luna Star Organics richt zich specifiek op kwalitatief hoogwaardige, veilige, biologische make up voor kinderen. Het is 100% natuurlijke minerale make up, niet toxisch en hypo allergeen, zonder phenoxyethanol. Handig voor zowel jonge kinderen als voor tieners, alhoewel de laatste doelgroep wellicht al wat verder zal snuffelen bij de drogisterijen in plaats van slimme keuzes te maken.

Ook Hippe Girls denkt na over eventuele schadelijke gevolgen en heeft fake make up aan haar assortiment toegevoegd. Veilige kinder make up, gegarandeerd 100% rommelvrij.

Veilige make up voor pubers en tieners

Heb je een puber in tha house die zich al regelmatig opmaakt en waar je niet zonder meer tegen kan roepen dat ze dit niet mag? De veilige kinder make up daar hoef je niet meer mee aan te komen bij je puber, dat snappen we, maar wat je wel kan doen is hetvolgende. Stimuleer je puber om veilige make up te gebruiken die ook voor volwassenen bedoeld is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de biologische make up van Benecos. Een mooi hip en trendy merk.

Dit merk is bijvoorbeeld verkrijgbaar bij Douglas en hiervan weet je dat het een stuk beter is voor de huid van je puber dan standaard make up.

Veilige mascara voor je puber

Een van de make up producten waar je puber waarschijnlijk dol op is, is mascara. Laat ze voor een veilige variant kiezen die niet alleen een mooi effect geeft, maar ook gelijk verzorgt.

Ook hier heeft Greenjump weer een mooi merk voor. Het merk Enhancing is een veilige make up voor tieners zonder parabenen, synthethische geur- en kleurstoffen én dierproefvrij. Ze hebben niet alleen mascara maar ook een mooie lijn met lotion.

Naast de veilige kinder make up die we hierboven beschreven in de vorm van nagellak en dergelijk is ook lipgloss een belangrijk artikel om je aandacht op te richten. Mooie, zacht gekleurde lippen? Prima! Maar wel met veilige make up van bijvoorbeeld Glossy lips.

Je koopt Glossy Lips hier online

Lees ook: minerale make up van mineralissima, een stuk beter voor de huid

kinder make up asbest claire's

On veilige kinder make up

Dat kinder make up echt niet altijd even veilig blijkt te zijn, dat blijkt wel weer uit de laatste berichten over asbest in kinder make up. Je schrikt je rot toch?

De kinder make up van Claire’s is het afgelopen kwartaal nogal slecht in het nieuws naar voren gekomen in verband met de gevonden asbest in de producten. Alle kinder make up producten moesten dan ook uit de schappen gehaald worden, maar dat blijkt nog niet overal gebeurd te zijn.

Hoe de asbest in de make up terecht komt? Een van de basis ingrediënten van deze kinder make up -maar ook van veel andere make up soorten- is talkpoeder. Bij het opgraven van dit ingrediënt komt soms, per ongeluk, asbest mee die dan automatisch mee verwerkt. wordt. Hou je kinderen weg van deze make up, want ook al heeft het het stempel kinder make up, het is ontzettend schadelijk!

Hoe gaat dat bij jullie? Wil jouw dochter ook al zo graag make uppen? En gebruik je dan speciale kinder make up of andere biologische, natuurlijke producten?

2 gedachten over “Kinder make up, kies voor veilige kinder make up, liefst biologische”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven