Kinder muziek stimuleert ontwikkeling jonge kinderen

Muziek, er zijn maar weinig mensen die er niet van houden. Voor zowel jong als oud is het een manier van ontspanning. Tegenwoordig kom je het dan ook bijna overal tegen, in winkels, in de auto, op scholen, thuis en zo kan ik nog wel even door gaan. Kinder muziek is dan ook aan te raden voor onze kleintjes.

Zodra mijn dochter kon zitten begon ze bij het horen van muziek heen en weer te bewegen. In het begin dacht ik dat het puur toeval was, maar al snel werd duidelijk dat ze op haar manier aan het swingen was op de muziek. Het van voor naar achteren bewegen veranderde al snel in ‘van links naar rechts’. Waarna de handjes ook snel de lucht in gingen. Het fascineerde me hoe soepel en vrij de bewegingen werden uitgevoerd, het maakte mijn kleine meisje zichtbaar vrolijk.

kinder muziek

Kinder muziek voor de motoriek

Toen ik mij ging verdiepen in de invloed van muziek op de ontwikkeling van jonge kinderen kwam ik erachter dat het een enorme invloed heeft op de ontwikkeling van de motoriek. Het luisteren naar muziek bevordert het auditief luisteren en daarmee ook de taalontwikkeling. Daarnaast stimuleert het luisteren naar de muziek de motoriek. Dit omdat kinderen de neiging krijgen om te bewegen en bepaalde gebaren aangeleerd kunnen worden (klappen, handen omhoog en omlaag). Voor wat oudere kinderen geldt dat het dansen op muziek een grote invloed heeft op de totale ontwikkeling; lichamelijk, sociaal, emotioneel en verstandelijk.

Kinder muziek K3

Er zitten dus veel voordelen aan het luisteren naar muziek. Ik nam de proef op de som en liet mijn dochter de K3 dansstudio dvd kijken vol kinder muziek. Een dvd met de 8 leukste liedjes van K3 waarbij er verschillende dansmoves worden aangeleerd. Bij elk liedje wordt er een introductie verhaaltje verteld door K3.kinder muziek

Leuk hieraan is dat K3 richting je kind praat waardoor het lijkt alsof je met k3 in gesprek bent. Ik was erg benieuwd hoe mijn dochter (1 jaar) hierop zou reageren omdat ze normaal gesproken nooit tv kijkt. Vol bewondering keek ze naar het tv scherm, en zwaaide er zelfs een paar keer naar. Zodra de intro van het eerste liedje (10.000 luchtballonnen) te horen was begon te enthousiast mee te bewegen op de kinder muziek. Erg grappig om haar staand voor de tv druk te zien dansen op haar manier.

Het kijken van de K3 dansstudio dvd is erg geschikt om samen met je kind een leuke activiteit te hebben. De vrolijke muziek maakt het gezellig om samen te dansen. En zeg nu zelf, welke mama of papa vindt dit nu geen mooie gelegenheid om lekker geoorloofd gek te doen?!

Voor € 11,99 heb je deze dvd al in huis en kan je de bewegingen van jouw kindje hierop ook volgen 😉 .

Ook de dvd winnen? Doe mee aan onze actie, wij mogen een aantal exemplaren weggeven. Deel dit bericht via onderstaande social media knoppen en laat ons in een reactie hieronder weten of je zelf een muziekliefhebber bent, en zo ja van welke muziek. De actie duurt tot 23 juli 2016.

4 gedachten over “Kinder muziek stimuleert ontwikkeling jonge kinderen”

  1. Bij ons thuis zijn we gek op zingen en dansen én K3! Zelf houd ik meer van wat alternatiefs, maar K3 vind ik zeker goed te doen 🙂

  2. Onze oudste dochter (3 jaar) is gek van muziek en dansen. Het liefst muziek op cd want dan komt er geen reclame zoals ze zelf zegt. Ze zit ook op peuterdans en vindt dat helemaal geweldig. K3 en kinderen voor kinderen zijn favoriet.

  3. Leuk, mijn dochter is gek op muziek en zou dit zéker waarderen (of wij als ouders er ook heel blij mee zullen zijn weet ik niet Hihihi).

  4. Ik ben zelf een grote muziekliefhebber en de radio staat dan ook de hele dag aan.. Ik hou eigenlijk van alles, maar deze DVD is wel leuk voor mijn nichtje.. Mijn dochtertje is nog iets te jong..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven