Woord voor woord, de kinderbijbel review

“Mam, waarom lezen wij nooit uit de bijbel?” Tja. Leg dat maar eens uit. Mijn jongste stelt de vraag die haar oudere broer en zus ook al eens hebben gesteld. Mijn kinderen zitten op een christelijke school, maar zelf ben ik niet gelovig. Mijn man wel, maar ook weer niet zo dat dit duidelijk zichtbaar is voor onze kroost. Zij groeien in ieder geval thuis niet op met de bijbel. En daar is de jongste het duidelijk niet mee eens. Tijd voor een kinderbijbel review!

Zij vindt de verhalen die op school door de juf worden verteld en voorgelezen prachtig. Als ik de kans krijg om de meest bekende kinderbijbel, Woord voor woord, voor mamsatwork te reviewen, grijp ik die dan ook aan. Wij gaan uit de bijbel lezen komende week. Ook al geloof ik zelf niet helemaal dat de bijbelverhalen echt zijn gebeurd, het kan ook geen kwaad om me weer eens wat meer te verdiepen in het christelijk geloof. Per slot van rekening komen mijn kinderen er dagelijks mee in aanraking!

kinderbijbel review

Kinderbijbel Woord voor woord

Het is in 2016 precies veertig jaar geleden dat de kinderbijbel Woord voor woord van Karel Eykman voor het eerst verscheen. Best bijzonder dat het boek jaar na jaar opnieuw is gedrukt. Over een bestseller gesproken. Het succes van dit boek snap ik wel. Karel Eykman heeft de eeuwenoude bijbelverhalen in een modern jasje gestoken. Hij heeft ze zo verteld, dat kinderen ze kunnen begrijpen. Juist kinderen die nog niet bekend zijn met de kerk en de bijbel.

Dit jaar is het tevens 50 jaar geleden dat de bijbelvertellingen van Karel Eykman op de televisie verschenen bij de IKON, verteld door Aart Staartjes. Het programma veroorzaakte destijds nogal wat ophef door het moderne kader waarin jeugdpredikant Eykman de bijbel plaatste. Ook de illustraties van Bert Bouman leverden nogal wat kritiek op. Te modern.

Kinderbijbel review

Wij vinden de tekeningen juist mooi. Lekker kleurrijk. Wij kiezen ervoor om na het avondeten een verhaal te lezen. Om beurten mogen mijn oudste dochter en mijn zoon voorlezen. “Net als bij opa en oma!” Inderdaad net als bij opa en oma. Ik weet niet of we dit lang gaan volhouden, maar mijn kinderen vinden het in ieder geval leuk. Ondertussen haal ik mijn heel ver weggezakte bijbelkennis weer wat op, ook ik zat vroeger op een christelijke basisschool 😉 .

Woord voor woord is verschenen in een speciale jubileumeditie. Er zijn voldoende kinderbijbels online te vinden. Woord voor Woord vind je onder andere hier.

Lezen jullie je kinderen nog actief voor uit een kinderbijbel? Of is dat helemaal niet aan de orde bij jullie?

 

 

3 gedachten over “Woord voor woord, de kinderbijbel review”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven