Kinderbijslag verlaagd

Begin april vindt zoals gebruikelijk de betaling van de kinderbijslag plaats. Het bedrag zal nu lager zijn dan in voorgaande jaren. Per 2012 is de kinderbijslag verlaagd met 35 euro per kind per jaar.

Vandaag start de Sociale Verzekeringsbank (SVB) een campagne om Nederland hierover te informeren. Via www.svb.nl kunnen mensen die kinderbijslag ontvangen, inzien wat zij dit jaar zullen ontvangen.

Verlaging kinderbijslag 35 euro per kind per jaar

Sinds 1 januari heeft de overheid de kinderbijslag met 35 euro per kind per jaar verlaagd. De betaling gebeurt zoals gewoonlijk per kwartaal. Begin april vindt de eerste betaling plaats. De verlaging van 35 euro per jaar betekent een kwartaalbedrag van 8,75 euro minder per kind. Via MijnSVB kunnen mensen die kinderbijslag ontvangen precies zien wat de nieuwe bedragen zijn.

Kindgebonden budget

Mensen met een lager inkomen kunnen een kindgebonden budget aanvragen. Dit is een toeslag die de Belastingdienst uitvoert. Zo wordt de verlaging van de kinderbijslag gecompenseerd. Meer informatie over het kindgebonden budget staat op www.belastingdienst.nl.

SVB start campagne

SVB start vandaag een campagne om mensen van deze wijziging op de hoogte te brengen. SVB hoopt hiermee vervelende verrassingen voor ouders voor te zijn! Dus wil je meer weten? Check even hun site!

gesponsorde posting

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven