Kinderboeken abonnement; de leukste kinderboeken maandelijks in de brievenbus!

Wil jij jouw kind graag motiveren om te lezen? Of wil je zelf lekker voorlezen? Of wil je om en om lezen, gewoon gezellig samen met je kind op bed. Hij of zij een bladzijde en jij een bladzijde? Het kan allemaal met een fijn kinderboeken abonnement.

Je kan ook naar de bibliotheek gaan natuurlijk, maar ervaring leert dat een maandelijks pakketje met eigen boeken in de brievenbus een extra stimulans is om te gaan lezen.

Er zijn verschillende aanbieders van een kinderboeken abonnement waar je terecht kan, maar er is er eentje die ons is opgevallen!

Waarom voorlezen zo goed is voor ieder kind (en de ouder)

Lezen is goed voor ieder kind, dat weten we inmiddels allemaal. Maar wist je ook dat voorlezen er uiteindelijk voor zorgt dat je kind er ook sneller zelf een boek bij pakt?

Als jij het in je systeem kan krijgen om iedere avond voor te lezen dan heeft dat héél veel voordelen:

  • Je hebt even echt quality time samen met je kind voor het slapen gaan
  • Je kind krijgt de kans om even helemaal te ontstressen en zal daardoor makkelijker slapen
  • De woordenschat van je kind neemt enorm toe door voorlezen en zelf lezen
  • Het ‘genot’ van lezen wordt door kinderen die voorgelezen worden veel meer herkend, ook als ze ouder zijn
  • Voorlezen is de perfecte voorbereiding op het leren lezen
  • Het is goed voor het inlevingsvermogen omdat er allerlei (nieuwe) situaties aan bod komen waar een kind van kan leren
kinderboeken abonnement

Boekenwurm of niet, boekenpost is altijd leuk met een kinderboeken abonnement!

Het grootste nadeel van vroeger voorlezen vond ik zelf altijd dat ik steeds hetzelfde boek erbij pakte.

In eerste instantie vanuit gemak geboren, maar daarna ook omdat mijn lieve kindjes persé iedere keer dat boek wilde hebben.

Als ik het over zou kunnen doen met het voorlezen dan zou ik dat nu anders doen. Bijvoorbeeld door middel van een kinderboeken abonnement.

Niet alleen omwille van bovenstaande voordelen van het voorlezen van je kind, maar ook om zelf mijn aandacht erbij te kunnen houden.

Want één groot nadeel van voorlezen durf ik ook te noemen: je valt er zelf door in slaap! Ik wel in ieder geval 😉 .

Herken jij dat ook? Ik kon echt vaak maar met moeite mijn ogen openhouden bij het voorlezen. Vaak begon ik na een of twee bladzijden lezen zelf al te knikkebollen. Of ik geeuwde alles aan elkaar. En volgens mij niet omdat ik zelf om 19.00 in de avond al aan bed toe was. Maar meer omdat ik het voorleesverhaal inmiddels wel kende.

En dat is dus met een kinderboeken abonnement verleden tijd! Want hiermee heb je iedere maand weer een paar nieuwe toffe kinderboeken om voor te lezen.

Het abonnement dat je bij Boekskes kan afsluiten voor een maandelijks kinderboeken pakket neem ik dan ook graag even met je door.

Maandelijks nieuwe kinderboeken met dit abonnement

Bij Boekskes werken ze met verschillende boxen aan kinderboeken waar je een abonnement op kan afsluiten.

De pakketten zijn leeftijdsgericht en gaan van verwonderen en ontdekken tot aan voorlezen en uiteindelijk helemaal zelf lezen.

Zo kan je al een abonnement afsluiten voor kinderboeken voor baby’s van 0 tot 1 jaar bijvoorbeeld. Waarbij het kinderboeken pakket niet alleen een fantastisch boekje bevat, maar ook een andere leuke accessoire zoals bijvoorbeeld een lekker knisperding.

Ook heel leuk om als kraamcadeau te geven trouwens!

Kijk je naar een van de abonnementen op de kinderboeken voor de wat oudere kindjes dan zie je dat het pakket wordt aangevuld met bijvoorbeeld een stripboek of juist leerzame science leeswaar.

Hiermee maak je het avondritueel niet alleen fijn met voorlezen of zelf lezen, maar ook uitdagend door de extra opdrachten dat volgens onderzoek positief effect heeft op de leesmotivatie.

Belangrijk is vooral dat je de leestijd samen inplant zodat het kinderboeken abonnement ook echt benut wordt.

Vanaf € 14,95 kan je een maandelijks abonnement afsluiten, welke leeftijd je kind ook heeft. Alle pakketten zijn hetzelfde geprijsd.

Wanneer heb je een goed abonnement op kinderboeken te pakken?

Daar kunnen we heel kort over zijn. Een goed kinderboeken abonnement zorgt ervoor dat je kind veel plezier ervaart tijdens het voorlezen of het zelf lezen ervan. De kinderboeken moeten dus heel leuk zijn om te lezen.

Je bent hierin echter afhankelijk van het bedrijf waar jij je kinderboeken abonnement hebt afgesloten.

Het fijne van Boekskes is dat zij de boeken op maat samenstelt voor jouw kind(eren). Dit samenstellen gebeurt door ouders en leerkrachten, dé experts!

Zo ben je ervan verzekerd dat het pakket met kinderboeken dat je die maand in je brievenbus ontvangt ook écht een boek is dat graag gelezen wordt.

Meer lezen over Boekskes en de manier waarop zij werken?

Welke kinderboeken pakketten hebben ze allemaal?

Alle kinderboeken abonnementen bestaan overigens uit 4 boeken. Iedere maand ontvang je dus weer 4 nieuwe boeken in de juiste leeftijdscategorie met volop bekende personages.

kinderboeken pakket voor baby's om samen de wereld te ontdekken

Het babypakket voor 0-1 jaar

Het pakket met kinderboeken in dit abonnement is erop gericht om jouw kindje de wereld te laten ontdekken. Samen kijken en lekker voorlezen voordat je kindje gaat slapen, of gewoon lekker tussendoor.

Peuterboeken pakket voor kinderen in de leeftijd van 2-3 jaar met fantastische kinderboeken

Peuterboeken pakket abonnement voor 2-3 jaar

Stimuleer de fantasie van kindje en prikkel jouw peuters nieuwsgierigheid. Een abonnement met kinderboeken waar jullie samen dagelijks van kunnen genieten.