Kinderdagverblijf

Vanmorgen bracht ik mijn zoontje Rick naar het kinderdagverblijf. Hij is altijd enthousiast om naar zijn ‘Mini’s’ te mogen en is vooral gek op zijn juf Anja. Naar binnen, jas op de kapstok, naar zijn lokaal lopen en dan SPELEN! Hij gaat gelijk aan de slag met alle auto’s die er liggen en begroet zijn vriendjes en vriendinnetjes. Heerlijk om zo ongedwongen in het leven te staan en zo te kunnen genieten van het hier en nu.

Werkende mama

Ik stap met een gerust hart weer in de auto en denk na over de vader of moeder die een huilend kind achterlaten en met een beetje pech hierdoor zelf beginnen aan een werkdag met een vervelende bijsmaak. Praten we elkaar dat nou aan, dat het zielig is voor een kindje om naar het kinderdagverblijf te moeten. Is het de houding van de ouders die het gedrag van het kind beïnvloeden? Vraag me nu ik dit schrijf eigenlijk af of hier onderzoek naar is gedaan, ongetwijfeld! (ga ik toch eens naar op zoek).

Kinderdagverblijven goed voor ontwikkeling

Ik ben er als mens en als moeder van overtuigd dat het voor een kind prima is om te leren spelen met anderen in een nieuwe omgeving zonder dat dat zielig hoeft te zijn. Hoeveel huismamma’s (met alle respect) zijn er niet die ook liever hadden blijven werken, maar niet weten hoe ze het moeten bolwerken, een baan hadden die alleen maar fulltime mogelijk was of simpelweg de kosten van een kinderdagverblijf niet vinden opwegen tegen de baten.

Denk dat we als werkende mamma’s blij mogen zijn met een fantastisch kinderdagverblijf voor je kind, waardoor wij in staat zijn ook een leven naast ons mamma zijn te hebben en daar lekker van te genieten en weer inspiratie op te doen voor de mooie momenten met je kind samen.

1 gedachte over “Kinderdagverblijf”

  1. Mijn dochter kijkt er nu al weer naar uit dat ze met haar vriendinnetjes mag gaan spelen (zijn momenteel bijna alleen meisjes op het KDV) Nu ik zelf minder wer heb ik haar zelfs met pijn in het hart een middag van het KDV gehaald.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven