De leukste kinderdekbedovertrekken met dieren

Kinderdekbedovertrekken met dieren zijn een prachtige aanwinst voor de slaapkamer van je zoon of dochter. De kamer fleurt er van op en je maakt je kind in één klap blij met een kinderdekbedovertrek met dieren.

Er zijn heel veel verschillende dierendekbedovertrekken te vinden. De kans dat jouw eigen jochie of meisje onder een dekbed kan slapen met zijn of haar eigen lievelingsdier erop is dan ook best groot.

Gelukkig maar, want zo slapen ze het lekkerst! Voor welk dier kiest jouw kind?

Sfeerbepalers in kinderslaapkamer

Het dekbedovertrek is één van de sfeerbepalers in een slaapkamer. Naast de gordijnen, de muren en de vloer is het immers een grote oppervlakte.

Natuurlijk is het dan ook prachtig als het overtrek past qua kleur of sfeer bij de rest van de inrichting. Kies je ook voor dierenprints op de muren of ga je bijvoorbeeld voor een complete kinderkamer in safari thema met een kinderdekbed met een heuse tijger of giraffe erop? Alles is mogelijk.

Want wat is er dan leuker dan omringd te worden door dieren als je lekker in je bed ligt? Niet alleen een 140×200 dekbedovertrek is er met dierenprints voor de wat oudere kinderen. Maar je kunt ook voor je kleintje op zoek gaan naar dierenprints op het overtrek.

Bij een peuter dekbedovertrek vind je ook echt hele schattige prints die uiteraard voor deze leeftijd erg leuk zijn! En het leuke is dat je die kinderlijke prints ook gewoon in eenpersoonsdekbedden vindt. Dus ook als je kleintje in een groot bed gaat slapen kan je nog zo’n lief kinderdekbedovertrek met dieren kopen!

kinderdekbedovertrek met dieren zoals een Husky

Dieren kinderdekbedovertrek voor oudere kinderen

Echte foto’s van dieren op het dekbedovertrek

De meeste kinderdekbedovertrekken met échte dieren vind je in de maten van 140×200 (220) cm. Deze dekbedovertrekken zijn leuk voor alle leeftijden.

Of je kind nu net voor het eerst in een ‘grote mensen bed’ gaat slapen of dat het om je puberzoon of -dochter gaat. En eh, voor jezelf zijn ze minstens net zo leuk! In dit soort overtrekken is nog veel meer keuze.

We bespreken een paar voorbeelden, maar dit is echt maar het topje van de ijsberg. Dus kijk vooral zelf eens verder om te kijken of jullie favoriete dier te vinden is.

Een kinderdekbed met paarden

Tja, wie wordt er nu niet blij van galopperende paarden? Jouw paardenmeisje (of jongen) omdat het simpelweg om een paard gaat, maar voor veel anderen staat het ook een beetje voor een gevoel van vrijheid. Voor vreugde. En dat soort emoties.

Je weet zelf natuurlijk het beste of je kind blij wordt van een mooi wit paard die door de sneeuw galoppeert of juist smelt van een bruine viervoeter die gewoon poseert.

Heeft je paardengek een eigen paard of een dier op de manege waar ze altijd op rijdt? Natuurlijk kan je dat als leidraad nemen voor het soort paard wat je op het dekbedovertrek wilt hebben!

Wijze uilen als dekbedovertrek

Een uil heeft een bijzondere uitstraling. Ben je op zoek naar een kinderdekbedovertrek met dieren welke goed past in een puberslaapkamer dan zijn deze mooie uilen in de sneeuw prachtige sfeermakers.

Kinderdekbedovertrekken met dieren zoals katten, honden en konijnen

Welk huisdier jouw favoriet ook is, er is vast en zeker een kinderdekbedovertrek met dit dier te vinden. Van lieve kittens of spelende kittens tot Chihuahua of een konijntje. Een pup die languit ligt en naar je kijkt of wat dacht je van een pupje die knuffelt met een konijntje? Hoe lief wil je het hebben?

En kan je niet kiezen omdat je meerdere huisdieren hebt? No problem! Je moet toch regelmatig de bedden verschonen, dus ik zou zeggen… kies er een paar die je af kan wisselen.

Kinderdekbedovertrek met dieren; de dolfijn is onmisbaar

Dieren die je ook vaak voorbij ziet komen bij kinderdekbedovertrekken zijn dolfijnen. Door de verschillende kleurstellingen die gebruikt worden passen deze dekbedden in allerlei kinderkamers.

Uiteraard wordt er vaak blauw gebruikt in deze kinderdekbedovertrekken, maar zoals je hierboven ziet kan je deze dieren ook in een zonsondergang vinden waardoor er met heel andere kleuren gewerkt wordt.

Nog veel meer wilde dieren

Naast dolfijnen zijn er ontelbaar andere mogelijkheden met dieren op een kinderdekbedovertrek. Het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen, maar je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een hert in het bos (mooi voor de puberslaapkamer met natuurlijke materialen) .

Maar je kunt ook denken aan pinguins, een stoere panter of een prachtige pauw. Statige zwanen, een ijsbeer of wat te denken van een tijger waarbij de ogen felgroen zijn? Tof voor een stoere junglekamer, maar net zo goed ook voor een kamer met een natuurlijke uitstraling doordat je dochter wel van planten houdt…

Kinderdekbedovertrek dieren voor peuters

Los van bovenstaande kinderdekbedovertrekken kan je ook voor peuters leuke exemplaren vinden met dieren erop. Maar dan net even anders.

Dino’s op je bed

Natuurlijk doen dino’s het altijd goed. Veel jongens hebben een periode dat ze helemaal gefascineerd zijn door deze prehistorische dieren.

Kies je voor een dino dekbedovertrek? Dan maak je het uiteraard helemaal door dino’s ook op andere manieren in de kamer te integreren.

Kies bijvoorbeeld voor een egale muur, maar met een behangrand met dino’s erop. Met een beetje geluk vind je een rand die ongeveer hetzelfde is als het overtrek.

Pas ook de rest van de kleuren aan in de kamer en je zoon zal super enthousiast zijn. Natuurlijk hoef je niet meteen de slaapkamer te reorganiseren. Alleen een nieuw overtrek is ook leuk!

Kinderdekbedovertrekken met eenhoorns

Om dan maar meteen door te gaan naar de eenhoorn. Waren het net toch vooral de jongens die zullen genieten van een dino-overtrek, in dit geval zullen het juist de meiden zijn.

De kans is groot dat het kinderdekbedovertrek van deze dieren in echte zachte meidenkleurtjes is. Meer eenhoorns in de slaapkamer? Dat kan op heel veel manieren, want eenhoorns zijn helemaal in.

Kies voor leuke knuffels, bijvoorbeeld een hele grote als echte blikvanger. Ook nu kan je de eenhoorn in het behang laten terugkomen. Maar er zijn ook heel veel andere artikelen te koop in de vorm van een eenhoorn.

Een leuke eenhoorn wandlamp is bijvoorbeeld niet moeilijk om te vinden!

schildpadden op een dekbedovertrek

Schildpadden op een dekbedovertrek

Meer op zoek naar een overtrek wat minder jongens- of meisjesachtig is? Misschien vind je schildpadden dan wel iets.

Schildpadden met allemaal andere zeedieren, zoals lichtgevende kwallen, zeesterren en rode krabben. Ook de zeekleur die dan gebruikt wordt past prima in een genderneutrale omgeving.

Met korting een dekbedovertrek met (of zonder) dieren aanschaffen

Zoals je wellicht al hebt gezien hebben we de nodige inspiratie bij Ekstero vandaan. Zij hebben een enorme collectie met dekbedovertrekken met en zonder dieren erop.

Ben je toe aan iets nieuws? Met de kortingscode ZS7CSNG9 kan je nu bij Ekstero met 20% korting shoppen op het gehele assortiment tot en met 31 december 2023.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven